Eğitim Bilgileri
2002 - 2002
2002 - 2002Post Doktora
North Carolina State University, Amerika Birleşik Devletleri
1994 - 1998
1994 - 1998Doktora
University of Reading, İngiltere
1989 - 1993
1989 - 1993Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
1984 - 1988
1984 - 1988Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
Production of White-Brined Cheese by the Direct Recombination System Using Retentate Powder
1993
1993Yüksek Lisans
Lipaz enziminin (palatase A 750 L.) tulum peynirinin olgunlaşması üzerine etkisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorProf. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2007 - 2013
2007 - 2013Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2002 - 2007
2002 - 2007Yrd. Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1998 - 2002
1998 - 2002Yrd. Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1993 - 1998
1993 - 1998Araştırma Görevlisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1991 - 1993
1991 - 1993Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam Ediyor2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam Ediyor2013 - 2016
2013 - 20162013 - 2016
2013 - 20162013 - 2016
2013 - 20162013 - 2016
2013 - 20162013 - 2016
2013 - 20162008 - 2012
2008 - 20122008 - 2011
2008 - 20112008 - 2011
2008 - 20112000 - 2004
2000 - 20041999 - 2002
1999 - 2002Akademi Dışı Deneyim
1998 - Devam Ediyor
1998 - Devam EdiyorÖĞRETİM ÜYESİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRETİM ÜYESİ
2002 - 2002
2002 - 2002YARDIMCI ARAŞTIRMACI
NORTH CAROLINA UNIVERSITY, YARDIMCI ARAŞTIRMACI
1993 - 1994
1993 - 1994ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
1991 - 1993
1991 - 1993ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Mikro/nano kabarcık ozon teknolojisi ile ikinci peyniraltı sularının arıtılması
AVŞAR Y. K. (Danışman)
E.GEÇGİL(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Farklı soğutma şekillerinin (hava ile soğutma ve sıvı azot ile soğutma) antakya kahvesinin uçucu ve aroma aktif bileşenleri üzerine etkisi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
Ç.EMİRLEROĞLU(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı tuzlama tekniklerinin künefe peynirininyapısı ve kalitesi üzerine etkileri
AVŞAR Y. K. (Danışman)
B.BOZKURT(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Hatay ilinde farklı yöntemlerle üretilen künefe peynirlerinin kalite özlellikleri
AVŞAR Y. K. (Danışman)
S.ASLAN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Peyniraltı ve loraltı suyuna ozon uygulaması
AVŞAR Y. K. (Danışman)
N.ÖZBULDU(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Antakya kahvesinin aroma profili üzerine depolamanın etkisi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
E.GÜNAY(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Hatay yöresinde evlerde üretilen boğmaların uçucu ve aroma aktif bileşenlerinin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
S.ÇELİKKOL(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Katı faz mikroekstraksiyon ve yüksek vakum distilasyon teknikleri kullanılarak geleneksel yöntemle kurutulmuş ve endüstriyel olarak işlenmiş isot baharatında aroma bileşenlerinin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
F.ZEHRA(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Geleneksel yöntemlerle laboratuar koşullarında üretilen boğmaların aroma profilinin ve gıda güvenilirliğinin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
S.DEDE(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Hatay'da süt sektöründe izlenebilirliğin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
H.TUNCA(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Taze, kurutulmuş Maraş kırmızı biberi ve isot baharatının uçucu bileşik ve aroma profilinin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
V.TARLA(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Antep peynirinin aroma profilinin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
T.KARATOP(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Carra peynirinin aroma profilinin belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
S.GÜLERYÜZ(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Hatay ilinde geleneksel olarak üretilen tuzlu yoğurtların aroma profillerinin tentatif olarak belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
D.KAYPAK(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
Sürk peyniri üretiminde kullanılan çeşni maddelerinin, depolama koşullarının ve süresinin Staphylococcus aureus'un canlılığı üzerine etkisi
AVŞAR Y. K. (Danışman)
M.TUĞRUL(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Assessment of bacteriocin producing Enterococcus faecium HZ as adjunct culture to improve the aroma formation and antimicrobial activity in white-brined cheese
BUDAK Ş., Arkadaş M., Ylldlrlm Z., AVŞAR Y. K.
Acta Alimentaria
, cilt.52, sa.3, ss.469-479, 2023 (SCI-Expanded)
2016
2016Occurrence, genetic characterization and antimicrobial resistance of extended spectrum β-lactamase producing Escherichia coli isolated from Sürk samples, a traditional turkish cheese
KÜREKCİ C., Arkadaş M., AVŞAR Y. K.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.10, sa.3, ss.709-714, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Modelling stochastic variability and uncertainty in aroma active compounds of PEF-treated peach nectar as a function of physical and sensory properties, and treatment time
Evrendilek G. A., AVŞAR Y. K., Evrendilek F.
Food Chemistry
, cilt.190, ss.634-642, 2016 (SCI-Expanded)
2004
2004A comparative study on the milk yield and milk composition of two different goat genotypes under the climate of the Eastern Mediterranean
KESKİN M., AVŞAR Y. K., Biçer O., Güler M. B.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.28, sa.3, ss.531-536, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Characterization of nutty flavor in Cheddar cheese
AVŞAR Y. K., YÜCEER Y., Drake M., Singh T., Yoon Y., Cadwallader K.
Journal of Dairy Science
, cilt.87, sa.7, ss.1999-2010, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003Identification and Quantification of Character Aroma Components in Fresh Chevre-style Goat Cheese
Carunchia Whetstine M., YÜCEER Y., AVŞAR Y. K., Drake M.
Journal of Food Science
, cilt.68, sa.8, ss.2441-2447, 2003 (SCI-Expanded)
2002
2002Use of retentate powder in the production of white-brined cheese by the direct recombination system. 2. Effect of different protein levels on the rheological properties
AVŞAR Y. K., Yildirim Z., YILDIRIM M.
Milchwissenschaft
, cilt.57, sa.4, ss.194-197, 2002 (SCI-Expanded)
2002
2002Factors affecting the adsorption of buchnericin LB, a bacteriocin produced by Lactocobacillus buchneri
Yildirim Z., Avşar Y. K., Yildirim M.
Microbiological Research
, cilt.157, sa.2, ss.103-107, 2002 (SCI-Expanded)
2001
2001Use of retentate powder in the production of white-brined cheese by the direct recombination system. 1. Effect of different protein levels on the ripening behaviour
AVŞAR Y. K., YILDIRIM M., Yildirim Z.
Milchwissenschaft
, cilt.56, sa.5, ss.254-257, 2001 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Cold Plasma Technology and Its Effects on Some Properties of Milk and Dairy Products
KANCA N., AVŞAR Y. K.
Research in agricultural sciences , 2023 (Hakemli Dergi)
2018
2018Formation of Volatile Compounds in Double Roasted Antakya Coffee
ARKADAŞ M., AVŞAR Y. K.
Journal of Nutrition, Food Research and Technology , cilt.1, sa.1, ss.19-22, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Yaş Üzüm Boğma’xxsının Aroma Profilinin Belirlenmesi
DEDE S., AVŞAR Y. K.
GIDA , cilt.43, sa.1, ss.1-10, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Characterization of Aroma Profile of Bogma,Traditional Homemade Turkish Spirit
DEDE S., AVŞAR Y. K.
GREENER JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES , cilt.7, sa.9, ss.263-270, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Geleneksellikten Refaha, Yerellikten Küreselliğe.
AVŞAR Y. K., BUDAK Ş., Arkadaş M.
JOURNAL OF ACADEMIC INQUIRIES , ss.48-55, 2017 (Hakemsiz Dergi)
2012
2012The relationship between milk constituents and various milk properties in Anatloian Buffaloes
ŞEKERDEN Ö., AVŞAR Y. K.
Journal of Life Sciences , cilt.6, sa.8, ss.908-912, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
2012Hatay İli Süt Sektöründe İzlenebilirliğin Mevcut Durumu
TUNCA SIKI H., BOSTAN BUDAK D., AVŞAR Y. K.
GIDA , cilt.37, sa.5, ss.279-285, 2012 (Hakemli Dergi)
2008
2008Anadolu mandalarında süt kompozisyonu, rennet pıhtılaşma süresi, üre muhtevası ve bunları etkileyen çevre faktörleri
SEKERDEN Ö., AVŞAR Y. K.
Hayvansal Üretim
, cilt.49, sa.2, ss.7-14, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
2008Effect of pressurized carbondioksit on the quality criteria of Ayran
AVŞAR Y. K., KOÇAK C., TAMUÇAY B.
Gıda , cilt.33, sa.1, ss.3-9, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
2008Effect of pressurized carbon dioxide on the quality criteria of ayran
AVŞAR Y. K., Koçak C., TAMUÇAY B.
GIDA
, cilt.33, sa.1, ss.3-9, 2008 (Hakemli Dergi)
2006
2006A comparative study on the production methods of ayran
Koçak C., AVŞAR Y. K., TAMUÇAY B.
GIDA
, cilt.31, sa.4, ss.225-231, 2006 (Hakemli Dergi)
1996
1996Ankara piyasasındaki Tulum peynirlerinin bazı nitelikleri
KOÇAK C., GÜRSEL KIRAL Z. A., AVŞAR Y. K., BİTLİS A.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry , cilt.20, ss.121-125, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
2019Afyon Manda Yoğurdunun Bazı Karakteristik Özellikleri
ARKADAŞ M., BUDAK Ş., AVŞAR Y. K.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2017
2017SÜT ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASINDA KULLANILAN KEMOMETRİK YÖNTEMLER
KARAASLAN İ., YÜCEL Y., AVŞAR Y. K.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Süt Ürünlerinin Sınıflandırılmasında Kullanılan Kemometrik Yöntemler
KARAASLAN İ., YÜCEL Y., AVŞAR Y. K.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017COĞRAFİ İŞARETLİ PEYNİRLER AÇISINDAN TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ KARŞILAŞTIRMASI
AVŞAR Y. K., ARKADAŞ M., KARAASLAN İ.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017ANTAKYA KÜNEFE PEYNİRİ YAPIM TEKNİKLERİ
BOZKURT B., KARAASLAN S., AVŞAR Y. K.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017SÜT ENDÜSTRİSİNİN DENETİMİNDE DNA TEMELLİ MOLEKÜLER TEKNİKLERİN KULLANIMI
ARKADAŞ M., AVŞAR Y. K.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016The Use of Encapsulated DNA in Barcoding
DEDE S., ARKADAŞ M., ALTAY F., AVŞAR Y. K.
ULUSLARARASI HAYVANSAL GIDALAR KONGRESİ, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016An Investigation on Volatile Compounds and the Aroma Profile of Bogma Raki by GC MS and GC O Using Solid Phase Micro Extraction SPME Method
DEDE S., AVŞAR Y. K.
2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Kuru İncir ile Üretilen Boğma Rakılar Üzerine Bir Araştırma
DEDE S., AVŞAR Y. K.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.528, (Özet Bildiri)
2016
2016Türkiye de Coğrafi İşaretlemenin Dünü Bugünü Yarını
AVŞAR Y. K., Arkadaş M., KARAASLAN İ., DEDE S.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 Temmuz - 07 Ekim 2016, ss.93, (Özet Bildiri)
2016
2016A Traditional Beverage in Hatay Samandag Region Medina Persimon Bogma
DEDE S., AVŞAR Y. K.
International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’2016), Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.1041-1046, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Sürk peynirlerinde genişlemiş spektrumlu beta laktamaz sentezleyen Escherichia coli varlığı antibiyotik direnç ve moleküler karakterizasyonu
Horuz M., AVŞAR Y. K., KÜREKCİ C.
6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
2015
2015A Research of Volatile Profile of Bogma Traditional Homemade Alcoholic Beverage Produced in Hatay Province
DEDE S., AVŞAR Y. K., Özdemir Y.
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Formation of Aroma Active Components in Double Roasted Antakya Coffees During Roasting
MÜGE H., DEDE S., AVŞAR Y. K.
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015A research on volatile profile of Bogma traditional hommade alcoholic beverage
DEDE S., AVŞAR Y. K.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.465, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Formation of aroma active components in double roasted Antakya cofees during roasting
Horuz M., DEDE S., AVŞAR Y. K.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.40, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014GİZLİ GELENEK BOĞMA RAKI
ÇELİKKOL S., DEDE S., MISIRLIOĞLU S., AVŞAR Y. K.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.863, (Özet Bildiri)
2011
2011The Relationship between milk constituents and various milk properties in Anatolian buffaloes
ŞEKERDEN Ö., AVŞAR Y. K.
8th Global Conference on the Conservation of Animal Genetic Resources, Tekirdağ, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2011, cilt.1, ss.157-161, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Geographical Indications Systems as a New Tool for Rural Development in Turkey An Overview
AVŞAR Y. K., ATAY AVŞAR T., BOSTAN BUDAK D.
22nd INTERNATIONAL SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, BOOK OF ABSTRACTS, POSTER, Sarajevo, Bosna-Hersek, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.96, (Özet Bildiri)
2009
2009Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Peach nectar
AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K.
International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, Isparta, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2009, cilt.1, ss.400-406, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Effects of pulsed electric fields on aroma compounds and sensory properties of apricot nectar
AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K.
International Conference on Bio and Food Electrotechnologies, Compienge, Fransa, 22 - 23 Ekim 2009, cilt.1, ss.165-169, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Sour Cherry Juice
AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Aroma-active compounds in fresh goat cheese
CarunchiaWhetstine M., YÜCEER Y., AVŞAR Y. K., DRAKE M. A.
IFT ANNUAL MEETING, CHICAGO, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 16 Temmuz 2003, (Özet Bildiri)
2006
2006Gıda Güvenliği ve Başarılı Risk İletişimi: Medyanıın (Yazılı, Sözlü ve Görsel Basının) Sorumluluğu
ATAY T., AVŞAR Y. K., EVRENDİLEK F.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.11-14, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Türkiye’de 1960 ve 2002 yılları arasında meydana gelen gıda kaynaklı hastalıklar ve etkileri
DURGAÇ E., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K.
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, cilt.1, ss.150-155, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Traditional dairy products produced from goat milk in Hatay Province of Turkey
AVŞAR Y. K., YÜCEER Y., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ATAY AVŞAR T.
The Future of the Sheep and Goat Dairy Sectors, ZAROGOZA, 28 - 30 Ekim 2004, (Özet Bildiri)
2004
2004The Origin of Sürk Cheese and Tuzlu Yoghurt af Hatay with an Anthropological Approach
AVŞAR Y. K., ŞAHİN K., ATAY AVŞAR T., TÜRK H.
Recent Development in Dairy Science and Technology International Dairy Symposium Proceedings, Isparta, Türkiye, 1 - 05 Haziran 2004, ss.203-206, (Özet Bildiri)
2004
2004Off-flavors in milk
AVŞAR Y. K., YÜCEER Y.
1st Interntational Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs 2004, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Changes in the fatty acids composition of Tuzlu yoghurt during processing
AVŞAR Y. K., SANGÜN M. K., YÜCEER Y., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs 2004, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004The Effects of Ingredients Used in the Production of Sürk Spicy Acid Curd Cheese Cheese on the Survival of Staphylococcus aureus
MASATCIOĞLU M. T., AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.182-185, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Survival of Escherichia coli O157:H7 in different types yoghurt products
AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K., YÜCEER Y.
1st Intetnational Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004The origin of Sürk and Tuzlu yoghurt of Hatay with an athropological approach
AVŞAR Y. K., ŞAHİN K., TÜRK H., ATAY AVŞAR T.
Proceedings of 1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Peynirde aroma maddelerinin tespitinde kullanılan teknikler
AVŞAR Y. K., YÜCEER Y.
GAP III Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.459-451, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Değişik ısıl işlem uygulamalarının keçi sütünün pıhtılaşma ve sinerez yeteneği üzerine etkisi
AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., OKAY N.
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Bölgesel süt endüstrisinin gelişiminde ‘orijine uygunluk’ sistemi ve Avrupa’daki uygulamaları
AVŞAR Y. K., KILIÇ A., YÜCEER Y., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ATAY AVŞAR T.
GAP 3. KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.79-84, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Yağsız süttozlarında belirlenen aroma-aktif kimyasal maddeler
YÜCEER Y., AVŞAR Y. K.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, cilt.1, ss.133-136, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Sürk Yapımında Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal Özelikleri
MASATCIOĞLU M. T., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.477-482, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Süt ürünlerinde aroma analizleri için gaz kromatografisi-olfaktometre tekniğinin kullanılması
YÜCEER Y., AVŞAR Y. K.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, cilt.1, ss.311-314, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Sürk yapımında kullanılan bazı baharatların antimikrobiyel özellikleri
YÜCEER Y., AVŞAR Y. K.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 25 Mayıs 2003, cilt.1, ss.477-482, (Tam Metin Bildiri)
2002
2002Thyme as an ethnic drink
AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K., ATAY AVŞAR T.
2002 IFT Annual Meeting Book of Abstracts, 1 - 08 Haziran 2002
2002
2002Yogurt of the Holy Lands Salted Yogurt
AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ATAY AVŞAR T., TÜRK H.
2002 IFT Annual Meeting Book of Abstracts, 1 - 08 Haziran 2002
2002
2002The yoghurt of holy Land: salted yoghurt
AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G., ATAY AVŞAR T., TÜRK H.
IFT Annual Meeting, California, Amerika Birleşik Devletleri, 15 - 19 Haziran 2002, (Özet Bildiri)
2002
2002Farklı Üretim Tekniklerinin Çökeleğin Bileşimi Yapısı ve Randımanı Üzerine Etkisi
MASATCIOĞLU M. T., AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.333, (Özet Bildiri)
2002
2002Alternatif Pastörizasyon Yöntemleri
AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.576, (Özet Bildiri)
2002
2002Keçi Sütünün Bileşim ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Süt Teknolojisi Açısından Önemi
AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.776, (Özet Bildiri)
2001
2001Değişik Isıl İşlem Uygulamalarının Keçi Sütünün Pıhtılaşma ve Sinerez Yeteneği Üzerine Etkisi
AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., OKAY N.
Gap II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)
2001
2001A comparative study on the production methods of Ayran, traditional drinking yogurt of Turks
AVŞAR Y. K., YÜCEER Y., tamuçay b., KOÇAK C., WHITE C.
IFT Annual Meeting, NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 27 Haziran 2001, (Özet Bildiri)
2001
2001Traditional cheeses of Antakya (Antioch on the Orontes), the holy land
AVŞAR Y. K., AKIN M. B., BİÇER O.
Proceedings of Cheese Art 2000, SİCİLYA, İtalya, 23 - 24 Mayıs 2001, ss.144, (Özet Bildiri)
2000
2000Süt endüstrisinde transglutaminaz enziminden yararlanma olanakları
YILDIRIM M., YILDIRIM Z., AVŞAR Y. K.
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, cilt.1, ss.472-478, (Tam Metin Bildiri)
1999
1999Rekombinasyon teknolojisinde membran tekniklerinin kullanımı ve GAP
AVŞAR Y. K., AKIN M. B.
GAP I. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 1999, cilt.1, ss.255-262, (Tam Metin Bildiri)
1997
1997The use of Confocal Laser Scanning Microscopy (CLSM) to study the structure of white-brined cheese produced by Direct Recombination System
AVŞAR Y. K.
IFT Annual Meeting Technical Program, Book of Abstracts, ORLANDO, 14 - 18 Haziran 1997, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2016
2016GIDA PİRAMİTLERİ
ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.
FONKSİYONEL BESLENME, ZEYNEP BANU GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.13-30, 2016
2016
2016Gıda Piramitleri
ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu Güzel Seydim, Editör, Sidas Medya, ss.13-30, 2016
2016
2016Gıda Piramitleri
ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS Medya İletişim Ltd Şti, İzmir, ss.13-30, 2016
2011
2011Peynirde Aroma
AVŞAR Y. K., YÜCEER Y., HAYALOĞLU A. A.
Peynir Biliminin Temelleri, ÖZER HAMDİ BARBAROS, HAYALOĞLU ALİ ADNAN, Editör, Sidas, İzmir, ss.263-303, 2011
2010
2010Health Attributes of Yoghurt and Functional Dairy Products
YÜCEER Y., AVŞAR Y. K.
Development and Manufacture of Yoghurt and Other Functional Dairy Producs, YILDIZ FATİH, Editör, Taylor and Francis Ltd., ss.307-317, 2010
2009
2009How Turkish Poultry Meat Producers Overcome the Avian Influenza Crisis Trough Corporate and Risk Communications
ATAY T., AVŞAR Y. K.
COMUNICARE ŞI CULTURA ORGANIZATIONALA: IDEI ŞI PRACTICI IN ACTUALITE, ADELA ROGOJINARU, Editör, Media Si Comunicare, BÜKREŞ, ss.77-83, 2009
1994
1994Peynir Mayası ile Oluşan Pıhtılarda Sinerez
GÜRSEL KIRAL Z. A., AVŞAR Y. K., KOÇAK C.
Gıda Teknolojisi Derneği Yayın, Ankara, 1994
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Hatay Sarısı (Bombyx mori L.) (Lepidoptera: Bombycidae)'nin sürdürülebilir olması ve "Hatay Sarısı İpek Lifi'ne Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Ulaşlı B., Avşar Y. K., Özkavruk Adanır E., Durgaç C., İleri B., Can F. (Yürütücü)
2018 - 2020
2018 - 2020HATAY MUTFAĞI AR-GE MERKEZİ
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
VARIŞLI KARGIN A., BABAT D., ÖZENİR İ., AVŞAR Y. K., SOYLU S., OVALI E., et al.
2019 - 2019
2019 - 2019Antakya Kahvesinin Aroma Profili Üzerine Ambalajlamanın ve Depolamanın Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), GÜNAY E.
2018 - 2019
2018 - 2019
Peyniraltı Suyunun Ozon Gazı İle Muamelesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), ÖZBULDUN N.
2018 - 2019
2018 - 2019Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ’nin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), YILDIRIM Z., BUDAK Ş.
2018 - 2019
2018 - 2019Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ’xxnin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), BUDAK Ş., YILDIRIM Z.
2017 - 2019
2017 - 2019Künefe Peynirinde Farklı Tuzlama Tekniklerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), BOZKURT B.(Yürütücü)
2016 - 2019
2016 - 2019Hatay İlinde Farklı Yöntemler ile Üretilen Künefe Peynirlerinin Kalite Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), ASLAN GÜNAY S.
2014 - 2019
2014 - 2019Hatay Yöresinde Evlerde Üretilen Rakıların ve Endüstriyel olarak Üretilen Rakıların Uçucu ve Aroma Aktif Bileşenlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), ÇELİKKOL ÖRS S.
2015 - 2016
2015 - 2016Hatay İlinde Tüketime Sunulan Sürklerde Genişlemiş Spektrumlu Beta Laktamaz GSBL Sentezleyen Escherichia coli Prevalansının Antibiotik Direncinin Belirlenmesi ve Moleküler Karekterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K.
2014 - 2015
2014 - 2015Hatay Yöresel Ev Tipi Rakıların Boğma Aroma Profilinin ve Gıda Güvenilirliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Dede S., Avşar Y. K. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Hatay Yöresel Ev Tip Rakıların Boğma Aroma Profilinin ve Gıda Güvenirliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K.
2011 - 2015
2011 - 2015Farklı Teknikler Katıfaz Mikroekstraksiyon ve Yüksek Vakum Distillasyon Kullanılarak Geleneksel Yöntemle Kurutularak İşlenmiş İsot Baharatında Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AVŞAR Y. K.
2010 - 2011
2010 - 2011İnek ve Keçi Sütlerinden Üretilen Tuzlu Yoğurtların Aroma Profilinin Belirlenmesi 03 M 1501
TÜBİTAK Projesi
AVŞAR Y. K.
2009 - 2009
2009 - 2009Hatay İli Anadolu Mandalarında Süt Koagülasyon Özelliklerinin Genetik Olmayan Varyasyon Kaynakları 04 B 0303
AVŞAR Y. K.
2005 - 2008
2005 - 2008Atımlı elektrik akımı PEF teknolojisi ile meyve suları nektarlarının pastörize edilmesi mikrobiyal inaktivasyon kimyasal fiziksel ve duyusal özelliklerinin incelenmesi 104 O 585
TÜBİTAK Projesi
AVŞAR Y. K.
2004 - 2008
2004 - 2008Ekonomik Öneme Sahip Geleneksel Peynirlerimizin Erzincan Tulum Peyniri Ezine Beyaz Peyniri Kars Kaşar Peyniri İzmir Tulum peyniri Aroma Profilinin Belirlenmesi ve Orijinalitesinin Kalitesinin Belirlenmesinde Potansiyel Aroma aktif Maddelerin Kullanılması 104 O 530
TÜBİTAK Projesi
AVŞAR Y. K.
2002 - 2004
2002 - 2004Sürk Peyniri Üretiminde Kullanılan Çeşni Maddelerinin Depolama Koşullarının ve Süresinin Staphylococcus aureus un canlılığı üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T., AVŞAR Y. K. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017MLJEKARSTVO
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016