Eğitim Bilgileri
1995 - 2000
1995 - 2000Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
1989 - 1992
1989 - 1992Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
1984 - 1988
1984 - 1988Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2000
2000Doktora
Beyaz, kaşar ve tulum peynirlerinin serbest yağ asitleri ile duyusal (tat-koku) nitelikleri arasındaki ilişkiler üzerine bir araştırma
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
1992
1992Yüksek Lisans
Yayıkaltı tozunun yoğurt üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProf. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2008 - 2014
2008 - 2014Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2008 - 2008
2008 - 2008Öğretim Görevlisi Dr.
Georgia Institute of Technology
2002 - 2008
2002 - 2008Yrd. Doç. Dr.
2002 - 2002
2002 - 2002Yrd. Doç. Dr.
1990 - 1992
1990 - 1992Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - 2025
2022 - 2025Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
2022 - 2025
2022 - 2025Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2019 - 2022
2019 - 2022Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
2019 - 2022
2019 - 2022Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2016 - 2019
2016 - 2019Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
2016 - 2019
2016 - 2019Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2011 - 2013
2011 - 2013Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2011 - 2013
2011 - 2013Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Akademi Dışı Deneyim
2008 - 2008
2008 - 2008Researcher
Üniversite, Fort Valley University, Food technology, Researcher
1993 - 2002
1993 - 2002KALİTE KONTROL MÜHENDİSİ
ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ, KALİTE KONTROL MÜHENDİSİ
Verdiği Dersler
Lisans
Enstrumental Analiz
Mesleki Uygulama
Mezuniyet Çalışması-I
Proses Tasarım
Süt Teknolojisi
Mezuniyet Çalışması II
Mesleki Uygulama II
Mezuniyet Çalışması I
Gıda Biyokimyası
Gıda İşletmelerinde Sanitasyon
Lisans Çift Anadal
Kromatografik Gıda Analizleri
Gıda Analizlerinde Spektroskopik Yöntemler
İleri Gıda Biyokimyası II
Gıda Analizlerin Analitik Metot Güvenirliği
Seminer
İleri Gıda Biyokimyası I
Gıda Analizlerinde Analitik Metot Güvenirliği
Gıda Laboratuarında Analitik Analiz Metodları
Yöresel Peynirlerin Üretim Yöntemleri
Yönetilen Tezler
2023
2023Doktora
Farklı Pastörizasyon Normu ve Mayalama pH'ı Uygulamalarının Beyaz Peynirde Fizikokimyasal, Biyokimyasal ve Tekstürel Niteliklere Etkisi
GÜLER Z. (Danışman)
D.TÜRKMEN(Öğrenci)
2022
2022Doktora
Sucuk üretiminde etin sarımsakla muamelesinin protein fosforilasyonu, fizikokimyasal ve biyokimyasal niteliklere etkisi
GÜLER Z. (Danışman)
A.DURSUN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Zencefilli yoğurt üretimi: Organik asitlerin ve uçucu bileşenlerin belirlenmesi
GÜLER Z. (Danışman)
Ö.ÖZER(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı ticari rennetlerle üretilen beyaz peynirlerde olgunlaşma sırasında tekstürel, mikroyapısal ve biyokimyasal değişimler
GÜLER Z. (Danışman)
D.TÜRKMEN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı ticari rennetler ile üretilen beyaz peynirlerde uçucu bileşenler ve serbest amino asitlerin belirlenmesi
GÜLER Z. (Danışman)
G.SÜNER(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Keçi derisi ve bidonda olgunlaştırılan koyun (Karaman) tulum peynirlerinde biyokimyasal ve duyusal nitelikler
GÜLER Z. (Danışman)
A.TEKİN(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Farklı sıcaklık normları ve yoğurt kültürleri uygulanan sütlerden üretilen yoğurtlarda kimyasal niteliklerin belirlenmesi
GÜLER Z. (Danışman)
Y.EMRE(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Farklı kültür kullanılarak koyun, keçi sütleri ve bunların karışımından üretilen yoğurtların depolama sırasında uçucu bileşenler ve serbest yağ asitlerinde meydana gelen değişimler
GÜLER Z. (Danışman)
A.CANAN(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Farklı tür sütlerden üretilen torba (süzme) yoğurtlarda element içeriğinin belirlenmesi
GÜLER Z. (Danışman)
H.ŞANAL(Öğrenci)
Araştırma Altyapısı Bilgileri
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Colour and pigment in raw ground meat incorporated crushed garlic during the refrigerated storage: Their relationship to lipolytic and volatilomic changes
DURSUN A., GÜLER Z.
Food Chemistry
, cilt.419, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Adipose tissues of fat-tailed sheep reared in highland or lowland: Fatty acids and volatile compounds
GÜLER Z., DURSUN A.
Small Ruminant Research
, cilt.222, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Elution Conditions for Effective Separation on an Aged Sulfonated Polystyrene-Divinylbenzene (SPD) Column of Organic Acids from Meat
DURSUN A., GÜLER Z.
Food Analytical Methods
, cilt.16, sa.4, ss.699-708, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Influence of chymosin type and brine concentration on chemical composition, texture, microstructural and colour properties of Turkish white cheeses
TÜRKMEN D., GÜLER Z.
International Dairy Journal
, cilt.133, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Comparison of pistachio (Pistacia vera L.) kernel volatile compounds of “Siirt”, “Uzun” and “Kirmizi” grown in Turkey: Effect of traditional and industrial in-shell roasting
GÜLER Z., DURSUN A., TÜRKMEN D.
Journal of Food Process Engineering
, cilt.45, sa.2, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Effect of harvest maturity on volatile compounds profiling and eating quality of hawthorn (Crataegus azarolus L.) fruit
DURSUN A., ÇALIŞKAN O., GÜLER Z., BAYAZIT S., TÜRKMEN D., Gündüz K.
Scientia Horticulturae
, cilt.288, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Different scalding duration in hot whey influencing chemical, biochemical, physical, microstructural, textural and sensorial characteristics of brine-type cheese
GÜLER Z., TÜRKMEN D., DURSUN A.
LWT
, cilt.145, 2021 (SCI-Expanded)
2018
2018Effects of waiting period before milking on orotic, uric and hippuric acid contents of milks from shami and kilis goats Sağım öncesi bekleme süresinin Şam ve kilis keçi sütlerinin orotik, Ürik ve hippürik asit içeriği Üzerine etkisi
GÜLER Z., KESKİN M., DURSUN A., GÜL S., Gündüz Z., ÖNEL S. E.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.170-178, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Characterization of volatile compounds and organic acids in ultra-high-temperature milk packaged in tetra brik cartons
DURSUN A., GÜLER Z., ŞEKERLİ Y. E.
International Journal of Food Properties
, cilt.20, sa.7, ss.1511-1521, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Volatile organic compounds in the aril juices and seeds from selected five pomegranate (Punica granatum L.) cultivars
GÜLER Z., Gül E.
International Journal of Food Properties
, cilt.20, sa.2, ss.281-293, 2017 (SCI-Expanded)
2014
2014Profiles of organic acid and volatile compounds in acid-type cheeses containing herbs and spices (Surk cheese)
GÜLER Z.
International Journal of Food Properties
, cilt.17, sa.6, ss.1379-1392, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Volatile organic compounds in watermelon (Citrullus lanatus) grafted onto 21 local and two commercial bottle gourd (Lagenaria siceraria) rootstocks
GÜLER Z., Candir E., YETİŞİR H., Karaca F., SOLMAZ İ.
Journal of Horticultural Science and Biotechnology
, cilt.89, sa.4, ss.448-452, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Rootstock potential of Turkish Lagenaria siceraria germplasm for watermelon: Plant growth, yield and quality Türkiye'deki Lagenaria siceraria gen kaynaklarının karpuz için anaçlık potansiyeli: Bitki gelişimi, verim ve kalite
Karaca F., YETİŞİR H., SOLMAZ İ., Çandir E., KURT Ş., Sari N., et al.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.36, sa.2, ss.167-177, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Profiles of non-essential trace elements in ewe and goat milk and their yoghurt, torba yoghurt and whey
Şanal H., GÜLER Z., Park Y. W.
Food Additives and Contaminants: Part B Surveillance
, cilt.4, sa.4, ss.275-281, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Evaluation of volatile compounds and free fatty acids in set types yogurts made of ewes', goats' milk and their mixture using two different commercial starter cultures during refrigerated storage
GÜLER Z., Gürsoy-Balci A. C.
Food Chemistry
, cilt.127, sa.3, ss.1065-1071, 2011 (SCI-Expanded)
2009
2009The essential mineral concentration of Torba yoghurts and their wheys compared with yoghurt made with cows', ewes' and goats' milks.
GÜLER Z., Sanal H.
International journal of food sciences and nutrition
, cilt.60, sa.2, ss.153-164, 2009 (SCI-Expanded)
2007
2007Effects of breed and lactation period on some characteristics and free fatty acid composition of raw milk from Damascus goats and German fawn x hair goat B1 crossbreds
GÜLER Z., KESKİN M., Masatçioǧlu T., GÜL S., Biçer O.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.31, sa.5, ss.347-354, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007Levels of 24 minerals in local goat milk, its strained yoghurt and salted yoghurt (tuzlu yoǧurt)
GÜLER Z.
Small Ruminant Research
, cilt.71, sa.1-3, ss.130-137, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007Changes in gross chemical compositions of ewe and goat colostrum during ten days postpartum
KESKİN M., GÜLER Z., GÜL S., Biçer O.
Journal of Applied Animal Research
, cilt.32, sa.1, ss.25-28, 2007 (SCI-Expanded)
2004
2004Relationships between proteolytic and lipolytic activity and sensory properties (taste-odour) of traditional Turkish white cheese
GÜLER Z., Uraz T.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.57, sa.4, ss.237-242, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004The use of fungal lipase to accelerate the ripening of Kasar cheese
GÜLER Z., Gün I., Uraz T.
Milchwissenschaft
, cilt.59, sa.5-6, ss.277-279, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Correlations in flavour and chemical parameters of Kasar cheeses
GÜLER Z., Uraz T.
Milchwissenschaft
, cilt.59, sa.3-4, ss.149-151, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003Proteolytic and lipolytic composition of Tulum cheeses
GÜLER Z., Uraz T.
Milchwissenschaft
, cilt.58, sa.9-10, ss.502-505, 2003 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023COMPARISON OF DIFFERENT SOLID PHASE MICROEXTRACTION FIBERS IN EXTRACTION OF VOLATILE COMPOUNDS FROM ADIPOSE TISSUE
Güler Z., DURSUN A.
GIDA
, cilt.48, sa.2, ss.422-434, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
2021Internal or external standard techniques for quantification of free fatty acids (FFAs) in raw milk and kefir samples
DURSUN A., GÜLER Z.
SCIENTIFIC STUDY AND RESEARCH: CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, BIOTECHNOLOGY, FOOD INDUSTRY , cilt.22, sa.2, ss.125-139, 2021 (ESCI)
2021
2021Farklı ticari rennetlerle üretilen süt jeli ve pıhtılarda fiziksel, kimyasal, tekstürel ve mikroyapısal nitelikler
Güler Z., TÜRKMEN D., DURSUN A., MASATCIOGLU M. T., KOKSAL KAVRAK M.
Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
, cilt.26, sa.2, ss.211-227, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021The effect of ripening medium (Goat skin bag or plastic barrel) on the volatile profile, color parameter and sensory characteristics of Tulum cheese
Tekin A., GÜLER Z.
Journal of Central European Agriculture
, cilt.22, sa.1, ss.19-38, 2021 (ESCI)
2020
2020Peynir altı suyunun bazı tahıl ürünlerinde kullanımı ve kalite özellikleri üzerine etkisi
MASATCIOGLU M. T., KOKSAL KAVRAK M., TÜRKMEN D., DURSUN A., Güler Z.
Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
, cilt.25, sa.3, ss.422-433, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Effects of types of casing with the different materials on volatile compounds (VCs) of sausages (sucuks) during the ripening
DURSUN A., GÜLER Z.
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS) , cilt.24, sa.3, ss.308-316, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Farklı materyallerden üretilen kılıf çeşitlerinin olgunlaşma sırasında sucukların uçucu bileşenleri üzerine etkileri
DURSUN A., Güler Z.
Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
, cilt.24, sa.3, ss.308-316, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Chemical Changes in Strained Dairy Product Produced with Organic Milk by Using Kefir Grains and Yogurt Culture during Refrigerated Storage
Güler Z., tekin a., DURSUN A.
Akademik Gıda
, cilt.17, sa.3, ss.306-316, 2019 (Scopus)
2018
2018Effects of Pre-milking Resting on Some Lactation Characteristics in Damascus (Shami) and Kilis Goats
GÜL S., KESKİN M., GÜLER Z., DURSUN A., GÜNDÜZ Z., ÖNEL S. E., et al.
Hayvansal Üretim , cilt.59, sa.1, ss.17-24, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Identification of Volatile Compounds (VCs) in the Leaves Collected from ‘Gemlik’, ‘Halhalı’ and ‘Sarı Hasebi’ Olive Tree Varieties
DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D., BOZDOĞAN KONUŞKAN D.
International Journal of Secondary Metabolite , cilt.4, sa.3, ss.195-204, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Volatile Compounds in the Leaf of Plane Tree (Platanus orientalis) with Solid Phase Microextraction (SPME) Technique
GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D.
INTERNATIONAL JOURNAL OF SECONDARY METABOLITE , cilt.4, sa.3, ss.167-176, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Effects of Hold on Tree and Cold Storage on Volatile Compounds VCs of the Fresh Juices from Three Mandarin Cultivars Minneola King and Tangerina
GÜLER Z., DURSUN A.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.30, ss.605-616, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Comparison of Volatile Compounds VCs in Green and Yellow Peels of Mandarins King Citrus nobilus and Tangerina Citrus tangerine
GÜLER Z., DURSUN A., GÜL E.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.30, ss.617-623, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Comparison of Biochemical Changesin Kefi rs Produced from Organicand Conventional Milk at DifferentInoculation Rates of Kefi r Grains
GÜLER Z., Tekin A., Park Y. W.
Journal of Food Science and Therapy , cilt.2, sa.1, ss.8-14, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Comparison of Volatile Compounds VCs in Green and Yellow Peels of Mandarin King Citrus nobilus and Tangerina Citrus tangerine
GÜLER Z., DURSUN A., GÜL E.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.30, ss.617-623, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Sergen Koşullarda Aşılı Crimson Tide Çeşidi Karpuzlarda Kalite Parametrelerindeki Değişimler
Aras V., Özdemir A. E., Yetişir H., Çandır E., Güler Z., Arslan Ö., et al.
Alatarım , cilt.14, sa.1, ss.9-18, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Identification of volatile organic compounds VOCs in different colour carrot Daucus carota L cultivars using static headspace gas chromatography mass spectrometry
GÜLER Z., FATİH K., YETİŞİR H.
Cogent Food & Agriculture
, cilt.1, sa.1, ss.1-9, 2015 (Scopus)
2014
2014Evaluation of volatile compounds of red and white wine treated dil cheese during refrigerated storage
GÜLER Z., YUNUS EMRE S.
Frontiers in Food Science and Technology , sa.1, ss.30-37, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
2013Organic acid and carbohydrate changes in carrot and wheat bran fortified set type yoghurts at the end of refrigerated storage
GÜLER Z.
Journal of Food and Nutrition Sciences , sa.1, ss.1-6, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013Distribution of volatile Compounds in organic tomato Lycopersicon esculentum at different ripening time
GÜLER Z., ŞEKERLİ Y. E.
Akademic Food , cilt.11, sa.2, ss.6-13, 2013 (Hakemli Dergi)
2011
2011Comparison of free fatty acid composition between low fat and full fat goat milk cheeses stored for 3 months under refrigeration
NOUIRA W., PARK Y., GÜLER Z., TERRILL T.
Open Journal of Animal Science , sa.2, ss.17-23, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
2011Evaluation of sensory properties and their correlation coefficients with physico chemical indices in Turkish set type yoghurts
GÜLER Z., YOUNG P.
Open Journal of Animal Science , sa.1, ss.10-15, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
2011Characteristics of physico chemical properties volatile compounds and free fatty acid profiles of commercial set type Turkish yoghurts
GÜLER Z., PARK Y.
Open Journal of Animal Science , sa.1, ss.1-9, 2011 (Hakemli Dergi)
2009
2009The determination of volatile compounds in set-type yogurts using static headspace gas chromatographic method
GÜLER Z., TAŞDELEN A., ŞENOL H., KERİMOĞLU N., Temel U.
GIDA
, cilt.34, sa.3, ss.137-142, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009The determination of volatile compounds in set type yoghurts by using static headspace gas chromatographic method
GÜLER Z., TAŞDELEN A., ŞENOL H., KERİMOGLU N., TEMEL U.
GIDA , cilt.34, sa.3, ss.137-142, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Evaluation of chemical and color index characteristics of goat milk its yoghurt and salted yoghurt
GÜLER Z., Young P.
Tropical and Subtropical Agroecosystems , sa.11, ss.37-39, 2009 (Hakemli Dergi)
2007
2007Chaneges in inorganic substances and colour values of awassi sheep colostrum during ten days after parturition
GÜLER Z., ŞANAL H.
GIDA
, cilt.32, sa.5, ss.235-240, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
2007Changes in Inorganic substances and colour values of Awassi sheep colostrum during ten days after parturition
GÜLER Z., SANAL H.
GIDA , cilt.32, sa.5, ss.235-240, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
2006The properties of virgin olive oils manufactured in Hatay region
GÜLER Z., BALCI A., USTUNEL M. A., TAŞ E.
Academic Food , cilt.4, sa.24, ss.18-21, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
2005Draje yüzeyinde kullanılan renklendiricilerin UV/VIS spektrofotometre ile kalitatif ve kantitatif olarak belirlenmesi
GÜLER Z., ENECÜR H.
GIDA
, cilt.30, sa.4, ss.287-292, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
2005Doğu Karadeniz bölgesinde üretilen balların kimyasal ve duyusal nitelikleri
GÜLER Z.
GIDA
, cilt.30, sa.6, ss.379-384, 2005 (Hakemli Dergi)
1996
1996Research on the possibilities of using dried buttermilk in yoghurt
GÜLER Z., EMEL S., ATAMER M.
GIDA , cilt.21, sa.5, ss.317-322, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
2019Identification of Volatile Compounds in Seeds, Flowers and Leaves Collected from Elaeagnus angustifolia tree
TÜRKMEN D., DURSUN A., GÜLER Z.
50th International Symposium on Essential Oils, Vienna, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2019, ss.144, (Özet Bildiri)
2019
2019Volatile Compounds of Some Raw Pistachio nut Varieties with Solid Phase Microextraction Technique
GÜLER Z., DURSUN A., TÜRKMEN D.
50th International Symposium on Essential Oils, Vienna, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2019, ss.41, (Özet Bildiri)
2018
2018The Effects of Whey Adding into Cow, Sheep and Goat Milk on Rheological Properties of Kefir
DEDE S., ALTAY F., DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.85-90, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018The Effects of Whey Adding into cow, sheep, and Goat Milk on Reoheological Properties of Kefir
DEDE S., ALTAY F., DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Identification of Volatile Compounds in the Seeds and Fleshs of Rosehips Obtained from the Different Locations.
DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.45, (Özet Bildiri)
2018
2018The Assessment of Minerals in Whey During the Pressing of Curd of White Cheese Produced by the Natural and Fermented Commercial Animal Rennets.
DURSUN A., SÜNER G., ÖZKAN D., GÜLER Z.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.211, (Özet Bildiri)
2018
2018Changes in Volatile Compounds (VCs) during the Traditional Sesame Paste (Tahini) Production.
DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.51, (Özet Bildiri)
2018
2018The Major Volatile Compounds (VCs) Changing during Hawthorn Maturation.
GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D., ÇALIŞKAN O., BAYAZIT S., GÜNDÜZ K.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.44, (Özet Bildiri)
2018
2018The Effects of Different Heat Norms Applied to Milk and of Different Commercial Animal Rennets on the Microstructure of White Cheese-Type Gels.
DURSUN A., SÜNER G., ÖZKAN D., GÜLER Z.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.212, (Özet Bildiri)
2018
2018IDENTIFICATION OF VOLATILE COMPOUNDS IN VAN HERBY CHEESE VARIETIES (BRINE,ÇOLIK AND LORIK)
GÜLER Z., Bozkurt B.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.4, (Özet Bildiri)
2018
2018Effect of Adding Salt to Sample on Determination of Volatile Compounds (VCs) in Sesame Seeds by Solid Phase Micro Extraction Technique
DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.212, (Özet Bildiri)
2018
2018Determination of Volatile Compounds (VCs) in Sesame Pastes Analyzed with- and without-salt Using Solid Phase Micro Extraction Technique (SPME)
DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.459, (Özet Bildiri)
2018
2018Quantification of Free Fatty Acids (FFAs) in Raw Milk and Kefir Using Both Internal and External Standard Techniques: Reproducibility and Recovery
DURSUN A., GÜLER Z.
42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.497, (Özet Bildiri)
2018
2018Aromatic Volatile Compounds (AVCs) in Headspace of Sesame Seeds and Their Sesame Pastes (Tahini)
DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.
The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, KYNERIA, 19 - 21 Nisan 2018, ss.143, (Özet Bildiri)
2018
2018Volatile Compounds (VCs) in Sucuks Ripened in Natural and Artificial Casings
DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D.
The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, KYRENIA, 19 - 21 Nisan 2018, ss.87, (Özet Bildiri)
2017
2017Determination of Volatile Compounds in Rose Hip Fruit Marmalades, Home-made and Produced on Industrial-Scale
DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D.
Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Identification of volatile compounds (VCs) of ‘Camarosa’ and ‘Osmanlı’ strawberry varietites
ÖZKAN D., GÜNDÜZ K., DURSUN A., GÜLER Z.
Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Identification of Volatile Compounds (VCs) of ‘CAMAROSA’ and ‘OSMANLI’ Strawberry Varieties
ÖZKAN D., GÜNDÜZ K., DURSUN A., GÜLER Z.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Effects of hold on-tree and cold storage on volatile compounds (VCs) of peels from three mandarin cultivars ‘Sstsuma’, ‘Rize’ and ‘Freumond’
GÜLER Z., DURSUN A.
Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017EFFECTS OF HOLD ON-TREE and COLD STORAGE on VOLATILE COMPOUNDS (VCs) of PEELS from THREE MANDARIN CULTIVARS ‘SATSUMA’, ‘RIZE’ and ‘FREUMOND’
GÜLER Z., DURSUN A.
Central Anatolia Region 3. Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Identification of Volatile Compounds (VCs) of ‘Gemlik’, ‘Halhalı’ and ‘Sarı Hasebi’ Olive Leaves
GÜLER Z., ÖZKAN D., DURSUN A., BOZDOĞAN KONUŞKAN D.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 Aralık - 12 Ekim 2017, ss.90, (Özet Bildiri)
2017
2017Kilis ve Şami Keçilerinde Laktasyonun Farklı Kademelerinde Süt Yağında Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D., KESKİN M., GÜL S., GÜNDÜZ Z., et al.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.64, (Özet Bildiri)
2017
2017Farklı Ambalaj Materyallerinde Olgunlaştırılan Tulum Peynirlerinde Serbest Yağ Asitleri.
TEKİN A., GÜLER Z.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Kilis ve Şami keçilerinde laktasyonun farklı kademelerinde süt yağında uçucu bileşenlerinin belirlenmesi
DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D., KESKİN M., GÜL S., GÜNDÜZ Z., et al.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Kilis ve Şam Keçilerine Laktasyonun Farklı Kademelerinde Süt Yağında Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D., KESKİN M., GÜL S., gündüz z., et al.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Biochemical Composition in a New Spredible Product Produced from Organic Milk Using Kefir Grains and Yoghurt Culture
GÜLER Z., DURSUN A.
International Conference on Advences and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Volatile Compounds of Plane Tree (Platanus orientalis) Leaves with Solid Phase Microexraction (SPME) Technique
GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Volatile Compounds of Plane Tree (Platanus orientalis) Leaves with Solid Phase Microextraction (SPME) Technique
GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017An Innovative Product: Kefir with Mint and its Volatile Compounds
GÜLER Z., GÜL E.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Comparison of Volatile Compounds VCs in Green and Yellow Peels of Mandarins King Citrus nobilus and Tangerina Citrus tangerine
GÜLER Z., DURSUN A., GÜL E.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of Hold On Tree and Cold Storage on Volatile Compounds VCs of the Fresh Juices from Three Mandarin Cultivars Minneola King and Tangerian
GÜLER Z., DURSUN A.
27th International Scientific-Expert Congres of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Farklı pH lı Süt ve Ürünlerinde İç Standart ve Harici Standart Tekniğiyle Serbest Yağ Asitlerinde Konsantrasyon Hesabı Tekrarlanabilirliğin Tespiti
DURSUN A., GÜLER Z.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Quantification of free fatty acids in milk and milk products with the different pH by internal and external standard technique: Repeatability determination
DURSUN A., GÜLER Z.
12. Gıda Kongresi, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of Hold On Tree and Cold Storage on Volatile Compounds VCs of the Fresh Juices from Three Mandarin Cultivars Minneola King and Tangerina
GÜLER Z., DURSUN A.
27th INTERNATIONALSCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Changes of Organic Acids and Sugars in Goat Milk and Yogurt
GÜLER Z., GÜL E., DURSUN A.
12th International Conference on Goats, Antalya, Türkiye, 25 - 30 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of Breed Lactation Period and Waiting period before Milking on Organic Acid Contents of Raw Milk from Damascus and Kilis Goats
DURSUN A., KESKİN M., GÜLER Z., GÜL S., GÜNDÜZ Z., ÖNEL S. E., et al.
12th International Conference on Goats, Antalya, Türkiye, 25 - 30 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Effect of rootstock on volatile compounds in grafted vegetables
GÜLER Z.
Vegetable Grafting to Improve Yield and Fruit Quality under Biotic and Abiotic Stress Conditions. 2nd Steering Committee Meeting of the COST Action FA1204. 2-4 March 2015. Antalya-Turkey, 2 - 04 Mart 2015
2014
2014Aşılı Üretilen Crisby Karpuz Çeşidinin Derim Olum Zamanının Saptanması
ÖZDEMİR A. E., YETİŞİR H., ÇANDIR E., GÜLER Z., Aras V., Baltaer Ö., et al.
10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2014, ss.157-162, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Farklı Ticari Yoğurt Kültürleri Kullanılan Sütlerde İnkübasyon Sırasında Kimyasal Niteliklerin Belirlenmesi
GÜLER Z., ŞEKERLİ Y. E.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, cilt.30, ss.173, (Özet Bildiri)
2013
2013The determination of chemical properties in milk using different commercial yoğurt culture during the incubation period
Şekerli Y. E., GÜLER Z.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, 07 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013The determination of amounts of acetic, formic and butanoic acids in sheep milk, fresh cheese and ripenid cheese using Gas chromatography and High perfonmance liquid chromatography
TEKİN A., GÜLER Z.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, 07 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2011
2011Organik ve Konvansiyonel Sızma Zeytinyağlarında Uçucu Bileşenler
ŞEKERLİ Y. E., GÜLER Z., NALÇABASMAZ S.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.26, ss.250, (Özet Bildiri)
2011
2011Farklı Olgunlaşma Kademelerinde Domateslerde Uçucu Bileşenlerin Katı Faz Mikroekstraksiyon Yöntemiyle Belirlenmesi
GÜLER Z., ŞEKERLİ Y. E.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.26, ss.252, (Özet Bildiri)
2011
2011Chemical and sensory characteristics of set type yogurts made from sheep goat and their mixed milks during refrigerated storage
Gürsoy Balcı A. C., GÜLER Z., PARK Y.
ADSA-PSA-AMPA-CSAS-ASAS. Joint Annual MeetinG, 10 - 15 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
2010
2010Free Fatty Acid Compositions of Low Fat and Full Fat Goat Milk Cheeses Stored under Refrigeration for Three Months
Wassim N., GÜLER Z., Park Y.
ADSA-PSA-AMPA-CSAS-ASAS. Joint Annual Meeting, 10 - 14 Temmuz 2010, (Özet Bildiri)
2008
2008Changes in Fatty Acid Profiles of Awassi ewe and Damascus Goat Colostrums During Ten Days Postpartum
GÜLER Z., KESKİN M., GÜL S., Young P.
ADSA, ASAS 2008, Joint Annual Meeting, Indianapolis, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Temmuz 2008, (Özet Bildiri)
2008
2008Evaluation of volatile compounds and fatty acids profiles in Turkish set type yoghurt
GÜLER Z., Young P.
IFT Annual Meeting, 28 June-2 July, 2008, 28 Haziran - 02 Temmuz 2008, (Özet Bildiri)
2007
2007Damaskus ve Alman Alaca X Kıl Keçi Melezlerinin Sütlerinde Minör Yağ Asitlerinin Belirlenmesi
GÜLER Z., KESKİN M., GÜL S., BİÇER O., MASATÇIOĞLU t.
5. Gıda Müh. Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007The Evaluation of Minor Free Fatty Acids of Raw Milk From Damascus Goat and German Fawn x Hair Goat B1 Crossbreds
GÜLER Z., KESKİN M., MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., BİÇER O.
1st International Chester Food Science and Technology Conference, İngiltere, 10 - 13 Nisan 2007
2007
2007The Evaluation of Minor Free Fatty Acids of Row Milk from Damascus and German Fawn X Hair Goat Crossbreds
GÜLER Z., KESKİN M., MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., BİÇER O.
1st International Chester Food Science & Technology Conference, Chestermere, Kanada, 10 - 13 Nisan 2007, ss.57, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
2021Cholesterol
GÜLER Z., PARK Y.
Chemistry and Biochemistry Handbook of Dairy Foods Analysis, F Toldrá, LML Nollet, Editör, CRC PRESS, Florida, ss.261-292, 2021
2011
2011Yabancı Tip Peynirler
GÜLER Z.
Peynir Biliminin Temelleri, Ali Adnan Hayaloglu, Barbaros Ozer, Editör, Sidas, ss.615-637, 2011
Desteklenen Projeler
2019 - 2023
2019 - 2023SUCUK ÜRETİMİNDE ETİN SARIMSAKLA MUAMELESİNİN PROTEİN FOSFORİLASYONU, FİZİKOKİMYASAL VE BİYOKİMYASAL NİTELİKLERE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., GÜLER Z. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022FERMENTE ya da ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ SUCUKLARDA KİMYASAL NİTELİKLER, UÇUCU BİLEŞENLER ve RENGİN TESPİTİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., TÜRKMEN D., GÜLER Z. (Yürütücü)
2019 - 2022
2019 - 2022PROTEİN FOSFORİLASYONUNUN FARKLI STARTER KÜLTÜRLER KULLANILARAK ÜRETİLEN SUCUKLARDA OLGUNLAŞMA VE DEPOLAMA SÜRESİNCE KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL NİTELİKLERE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü), DURSUN A.
2018 - 2021
2018 - 2021Kilis keçisi oğlak ve çebiçlerinde farklı yaşlarda kastrasyonun karkas özellikleri ve et kalitesine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., GÜLER Z., KESKİN M., BEHREM S., GÜNDÜZ Z., GÜL S. (Yürütücü)
2018 - 2021
2018 - 2021Kilis Keçisi Oğlak ve Çebiçlerinde Farklı Yaşlarda Kastrasyonun Karkas Özellikleri ve Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z., DURSUN A., GÜNDÜZ Z., BEHREM S., KESKİN M., GÜL S. (Yürütücü)
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Ticari Rennetlerle Üretilen Beyaz Peynirde Tekstür ve Mikroyapı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TÜRKMEN D., GÜLER Z. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Zencefilli Yoğurt Üretimi: Organik Asitlerin ve Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü), ÖZER Ö.
2018 - 2019
2018 - 2019Geleneksel Beyaz Peynirin Olgunlaşması Sırasında Tekstürel Nitelikler: Peynir Üretimi Sırasında Yan Ürün Peynir Altı Suyunun Tahıl Ürünlerinde Kullanım Olanakları ve Tekstüre Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., TÜRKMEN D., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSAL KAVRAK M., GÜLER Z. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Akkaraman, Morkaraman ve İvesi Koyun Irklarında Kuyruk Yağ, İç Yağ ve Böbreküstü Yağlarda Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Aromatik Bileşenlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., GÜLER Z. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Yeni Bir Ürün: Naneli Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü), GÜL E.
2015 - 2016
2015 - 2016Ek Yemleme Uygulanan Şam ve Kilis Keçilerinde Sağım Öncesi Bekleme Süresinin Bazı Laktasyon Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNEL S. E., GÜLER Z., GÜL S., DURSUN A., GÜNDÜZ Z., KESKİN M. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016Keçi Derisi ve Bidonda OlgunlaştırılanKoyun Karaman Tulum Peynirlerinde Biyokimyasal ve Duyusal Nitelikler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013The determination of the chemical properties in yogurts made from milk applicated the different temperature norms and the types of yogurts cultures
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü), Şekerli Y. E.
2011 - 2013
2011 - 2013
Yerli Turunç Üzerine Aşılı Limon, Portakal, Mandarin, Altıntop Meyve Sularında Kimyasal Nitelikler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 2013Farklı Sıcaklık Normları ve Yogurt Kültürleri Uygulanan Sütlerden Üretilen Yoğurtlarda Kimyasal Niteliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞEKERLİ Y. E., GÜLER Z. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012
Aşılı Üretilen Karpuzların Derim Olum Zamanının Saptanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z.
2010 - 2011
2010 - 2011Keçi Sütünden Üretilen Tuzlu Yoğurtlarda Depolama Süresince Amino Asit Profilinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011Farklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Karpuzlarda Katı Faz Mikro Ekstraksiyon SFME tekniği ile Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011
Su Kabağı Üzerine Aşılı Çengelköy Hıyarında Kat Faz Mikro Ekstraksiyon SPME tekniği ile Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2004 - 2011
2004 - 2011Yerli ve Melez SaanenxYerli Keçi Sütlerinden Üretilen Tuzlu Yoğurdun Farklı Ambalaj ve Depolama Koşullarında Karşılaştırılması Ulusal ve Uluslararası Pazara Kazandırılma Olanakları (Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, DPT-: 04K 120860)
GÜLER Z. (Yürütücü)
2007 - 2009
2007 - 2009Akdeniz Havzasından Toplanmış Olan Su Kabaklarının Verim ve Kalite Açısından Karpuza Anaçlık Potansiyelinin belirlenmesi (106 O 650)
TÜBİTAK Projesi
GÜLER Z.
2007 - 2008
2007 - 2008Farklı kültür kullanılarak koyun keçi sütleri ve bunların karışımından üretilen yoğurtlarda depolama sırasında uçucu bileşenler ve serbest yağ asitlerinde meydana gelen değişimler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2006 - 2007
2006 - 2007Farklı Tür Sütlerden Üretilen Torba Süzme Yoğurtlarda Element İçeriğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2003 - 2004
2003 - 2004UV VIS spektrofotometre ile şekerlerde kullanılan renklendiricilerin Tartrazine Sunset yellow Ponceau 4R Azorubine Erythosine ve Indigotine belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Yerli ırk ve ıslah edilmiş keçi sütlerinde serbest yağ asitlerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
2002 - 2003
2002 - 2003Yerli Irk ve Melez Keçi Sütlerindeki Serbest ve Toplam Yağ Asitleri Miktarının Gaz Kromatografisi Kütle Spektroskopisi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., KESKİN M., GÜLER Z. (Yürütücü)
1992 - 1993
1992 - 1993Laktoperoksidaz/Tiyosiyant/Hidrojen peroksit aktivasyonu ile korunmuş sütten üretilen yoğurtların bazı özelliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z.
1989 - 1991
1989 - 1991Yayıkaltı tozunun yoğurt üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER Z. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2024
Temmuz 2024Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024TALANTA
Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024FOOD CHEMISTRY
Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016