Prof. Dr. ZEHRA GÜLER


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Süt & Hayvancılık Bilimi


Avesis Araştırma Alanları: Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Metrikler

Yayın

108

Atıf (Scopus)

513

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

1775

H-İndeks (Scholar)

25

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

9

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

19

Proje

28

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1995 - 2000

1995 - 2000

Doktora

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1989 - 1992

1989 - 1992

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1984 - 1988

1984 - 1988

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2000

2000

Doktora

Beyaz, kaşar ve tulum peynirlerinin serbest yağ asitleri ile duyusal (tat-koku) nitelikleri arasındaki ilişkiler üzerine bir araştırma

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

1992

1992

Yüksek Lisans

Yayıkaltı tozunun yoğurt üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2014

2008 - 2014

Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2008

2008 - 2008

Öğretim Görevlisi Dr.

Georgia Institute of Technology

2002 - 2008

2002 - 2008

Yrd. Doç. Dr.

2002 - 2002

2002 - 2002

Yrd. Doç. Dr.

1990 - 1992

1990 - 1992

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - 2025

2022 - 2025

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

2022 - 2025

2022 - 2025

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2019 - 2022

2019 - 2022

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

2019 - 2022

2019 - 2022

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2016 - 2019

2016 - 2019

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

2016 - 2019

2016 - 2019

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2013

2011 - 2013

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2013

2011 - 2013

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Akademi Dışı Deneyim

2008 - 2008

2008 - 2008

Researcher

Üniversite, Fort Valley University, Food technology, Researcher

1993 - 2002

1993 - 2002

KALİTE KONTROL MÜHENDİSİ

ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ, KALİTE KONTROL MÜHENDİSİ

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Enstrumental Analiz

Mesleki Uygulama

Mezuniyet Çalışması-I

Proses Tasarım

Süt Teknolojisi

Mezuniyet Çalışması II

Mesleki Uygulama II

Mezuniyet Çalışması I

Gıda Biyokimyası

Gıda İşletmelerinde Sanitasyon

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Kromatografik Gıda Analizleri

Gıda Analizlerinde Spektroskopik Yöntemler

İleri Gıda Biyokimyası II

Gıda Analizlerin Analitik Metot Güvenirliği

Seminer

İleri Gıda Biyokimyası I

Gıda Analizlerinde Analitik Metot Güvenirliği

Gıda Laboratuarında Analitik Analiz Metodları

Yöresel Peynirlerin Üretim Yöntemleri

Yönetilen Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Yeni bir ürün: Naneli kefir

GÜLER Z. (Danışman)

E.GÜL(Öğrenci)

Araştırma Altyapısı Bilgileri

Ocak 2006

Ocak 2006

Laboratuvar

Laboratuvar - Koordinatörlük

Güler Z.

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2003

2003

Proteolytic and lipolytic composition of Tulum cheeses

GÜLER Z., Uraz T.

Milchwissenschaft , cilt.58, sa.9-10, ss.502-505, 2003 (SCI-Expanded) identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

Identification of Volatile Compounds in Seeds, Flowers and Leaves Collected from Elaeagnus angustifolia tree

TÜRKMEN D., DURSUN A., GÜLER Z.

50th International Symposium on Essential Oils, Vienna, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2019, ss.144, (Özet Bildiri)

2019

2019

Volatile Compounds of Some Raw Pistachio nut Varieties with Solid Phase Microextraction Technique

GÜLER Z., DURSUN A., TÜRKMEN D.

50th International Symposium on Essential Oils, Vienna, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2019, ss.41, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Effects of Whey Adding into Cow, Sheep and Goat Milk on Rheological Properties of Kefir

DEDE S., ALTAY F., DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.85-90, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The Effects of Whey Adding into cow, sheep, and Goat Milk on Reoheological Properties of Kefir

DEDE S., ALTAY F., DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Identification of Volatile Compounds in the Seeds and Fleshs of Rosehips Obtained from the Different Locations.

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.45, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Assessment of Minerals in Whey During the Pressing of Curd of White Cheese Produced by the Natural and Fermented Commercial Animal Rennets.

DURSUN A., SÜNER G., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.211, (Özet Bildiri)

2018

2018

Changes in Volatile Compounds (VCs) during the Traditional Sesame Paste (Tahini) Production.

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.51, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Major Volatile Compounds (VCs) Changing during Hawthorn Maturation.

GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D., ÇALIŞKAN O., BAYAZIT S., GÜNDÜZ K.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.44, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Effects of Different Heat Norms Applied to Milk and of Different Commercial Animal Rennets on the Microstructure of White Cheese-Type Gels.

DURSUN A., SÜNER G., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.212, (Özet Bildiri)

2018

2018

IDENTIFICATION OF VOLATILE COMPOUNDS IN VAN HERBY CHEESE VARIETIES (BRINE,ÇOLIK AND LORIK)

GÜLER Z., Bozkurt B.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.4, (Özet Bildiri)

2018

2018

Effect of Adding Salt to Sample on Determination of Volatile Compounds (VCs) in Sesame Seeds by Solid Phase Micro Extraction Technique

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.212, (Özet Bildiri)

2018

2018

Determination of Volatile Compounds (VCs) in Sesame Pastes Analyzed with- and without-salt Using Solid Phase Micro Extraction Technique (SPME)

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.459, (Özet Bildiri)

2018

2018

Quantification of Free Fatty Acids (FFAs) in Raw Milk and Kefir Using Both Internal and External Standard Techniques: Reproducibility and Recovery

DURSUN A., GÜLER Z.

42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.497, (Özet Bildiri)

2018

2018

Aromatic Volatile Compounds (AVCs) in Headspace of Sesame Seeds and Their Sesame Pastes (Tahini)

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, KYNERIA, 19 - 21 Nisan 2018, ss.143, (Özet Bildiri)

2018

2018

Volatile Compounds (VCs) in Sucuks Ripened in Natural and Artificial Casings

DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D.

The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, KYRENIA, 19 - 21 Nisan 2018, ss.87, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination of Volatile Compounds in Rose Hip Fruit Marmalades, Home-made and Produced on Industrial-Scale

DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Identification of volatile compounds (VCs) of ‘Camarosa’ and ‘Osmanlı’ strawberry varietites

ÖZKAN D., GÜNDÜZ K., DURSUN A., GÜLER Z.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Identification of Volatile Compounds (VCs) of ‘CAMAROSA’ and ‘OSMANLI’ Strawberry Varieties

ÖZKAN D., GÜNDÜZ K., DURSUN A., GÜLER Z.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effects of hold on-tree and cold storage on volatile compounds (VCs) of peels from three mandarin cultivars ‘Sstsuma’, ‘Rize’ and ‘Freumond’

GÜLER Z., DURSUN A.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Identification of Volatile Compounds (VCs) of ‘Gemlik’, ‘Halhalı’ and ‘Sarı Hasebi’ Olive Leaves

GÜLER Z., ÖZKAN D., DURSUN A., BOZDOĞAN KONUŞKAN D.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 Aralık - 12 Ekim 2017, ss.90, (Özet Bildiri)

2017

2017

Kilis ve Şami Keçilerinde Laktasyonun Farklı Kademelerinde Süt Yağında Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi

DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D., KESKİN M., GÜL S., GÜNDÜZ Z., et al.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.64, (Özet Bildiri)

2017

2017

Farklı Ambalaj Materyallerinde Olgunlaştırılan Tulum Peynirlerinde Serbest Yağ Asitleri.

TEKİN A., GÜLER Z.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Biochemical Composition in a New Spredible Product Produced from Organic Milk Using Kefir Grains and Yoghurt Culture

GÜLER Z., DURSUN A.

International Conference on Advences and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Volatile Compounds of Plane Tree (Platanus orientalis) Leaves with Solid Phase Microexraction (SPME) Technique

GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Volatile Compounds of Plane Tree (Platanus orientalis) Leaves with Solid Phase Microextraction (SPME) Technique

GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

An Innovative Product: Kefir with Mint and its Volatile Compounds

GÜLER Z., GÜL E.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Comparison of Volatile Compounds VCs in Green and Yellow Peels of Mandarins King Citrus nobilus and Tangerina Citrus tangerine

GÜLER Z., DURSUN A., GÜL E.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effects of Hold On Tree and Cold Storage on Volatile Compounds VCs of the Fresh Juices from Three Mandarin Cultivars Minneola King and Tangerian

GÜLER Z., DURSUN A.

27th International Scientific-Expert Congres of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Yeni Bir Ürün Naneli Kefir

GÜLER Z.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

2016

2016

Effects of Hold On Tree and Cold Storage on Volatile Compounds VCs of the Fresh Juices from Three Mandarin Cultivars Minneola King and Tangerina

GÜLER Z., DURSUN A.

27th INTERNATIONALSCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Changes of Organic Acids and Sugars in Goat Milk and Yogurt

GÜLER Z., GÜL E., DURSUN A.

12th International Conference on Goats, Antalya, Türkiye, 25 - 30 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Effect of rootstock on volatile compounds in grafted vegetables

GÜLER Z.

Vegetable Grafting to Improve Yield and Fruit Quality under Biotic and Abiotic Stress Conditions. 2nd Steering Committee Meeting of the COST Action FA1204. 2-4 March 2015. Antalya-Turkey, 2 - 04 Mart 2015

2014

2014

Aşılı Üretilen Crisby Karpuz Çeşidinin Derim Olum Zamanının Saptanması

ÖZDEMİR A. E., YETİŞİR H., ÇANDIR E., GÜLER Z., Aras V., Baltaer Ö., et al.

10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2014, ss.157-162, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Farklı Ticari Yoğurt Kültürleri Kullanılan Sütlerde İnkübasyon Sırasında Kimyasal Niteliklerin Belirlenmesi

GÜLER Z., ŞEKERLİ Y. E.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, cilt.30, ss.173, (Özet Bildiri)

2011

2011

Organik ve Konvansiyonel Sızma Zeytinyağlarında Uçucu Bileşenler

ŞEKERLİ Y. E., GÜLER Z., NALÇABASMAZ S.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.26, ss.250, (Özet Bildiri)

2011

2011

Farklı Olgunlaşma Kademelerinde Domateslerde Uçucu Bileşenlerin Katı Faz Mikroekstraksiyon Yöntemiyle Belirlenmesi

GÜLER Z., ŞEKERLİ Y. E.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.26, ss.252, (Özet Bildiri)

2010

2010

Free Fatty Acid Compositions of Low Fat and Full Fat Goat Milk Cheeses Stored under Refrigeration for Three Months

Wassim N., GÜLER Z., Park Y.

ADSA-PSA-AMPA-CSAS-ASAS. Joint Annual Meeting, 10 - 14 Temmuz 2010, (Özet Bildiri)

2008

2008

Changes in Fatty Acid Profiles of Awassi ewe and Damascus Goat Colostrums During Ten Days Postpartum

GÜLER Z., KESKİN M., GÜL S., Young P.

ADSA, ASAS 2008, Joint Annual Meeting, Indianapolis, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Temmuz 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

Evaluation of volatile compounds and fatty acids profiles in Turkish set type yoghurt

GÜLER Z., Young P.

IFT Annual Meeting, 28 June-2 July, 2008, 28 Haziran - 02 Temmuz 2008, (Özet Bildiri)

2007

2007

The Evaluation of Minor Free Fatty Acids of Row Milk from Damascus and German Fawn X Hair Goat Crossbreds

GÜLER Z., KESKİN M., MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., BİÇER O.

1st International Chester Food Science & Technology Conference, Chestermere, Kanada, 10 - 13 Nisan 2007, ss.57, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

Cholesterol

GÜLER Z., PARK Y.

Chemistry and Biochemistry Handbook of Dairy Foods Analysis, F Toldrá, LML Nollet, Editör, CRC PRESS, Florida, ss.261-292, 2021

2011

2011

Yabancı Tip Peynirler

GÜLER Z.

Peynir Biliminin Temelleri, Ali Adnan Hayaloglu, Barbaros Ozer, Editör, Sidas, ss.615-637, 2011

Desteklenen Projeler

2018 - 2020

2018 - 2020

Farklı Ticari Rennetlerle Üretilen Beyaz Peynirde Tekstür ve Mikroyapı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TÜRKMEN D., GÜLER Z. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Zencefilli Yoğurt Üretimi: Organik Asitlerin ve Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü), ÖZER Ö.

2015 - 2017

2015 - 2017

Yeni Bir Ürün: Naneli Kefir

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü), GÜL E.

2013 - 2016

2013 - 2016

Keçi Derisi ve Bidonda OlgunlaştırılanKoyun Karaman Tulum Peynirlerinde Biyokimyasal ve Duyusal Nitelikler

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü)

2011 - 2013

2011 - 2013

Yerli Turunç Üzerine Aşılı Limon, Portakal, Mandarin, Altıntop Meyve Sularında Kimyasal NiteliklerSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

Aşılı Üretilen Karpuzların Derim Olum Zamanının SaptanmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z.

2010 - 2011

2010 - 2011

Keçi Sütünden Üretilen Tuzlu Yoğurtlarda Depolama Süresince Amino Asit Profilinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü)

2006 - 2007

2006 - 2007

Farklı Tür Sütlerden Üretilen Torba Süzme Yoğurtlarda Element İçeriğinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü)

2002 - 2004

2002 - 2004

Yerli ırk ve ıslah edilmiş keçi sütlerinde serbest yağ asitlerinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü)

1989 - 1991

1989 - 1991

Yayıkaltı tozunun yoğurt üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜLER Z. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

TALANTA

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

FOOD CHEMISTRY

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 513

h-indeksi (SCOPUS): 13