Eğitim Bilgileri
2005 - 2013
2005 - 2013Doktora
Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği A.B.D., Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1995 - 2000
1995 - 2000Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2013
2013Doktora
Ekstrüzyon pişirmenin Maillard reaksiyonu üzerine etkileri
Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2004
2004Yüksek Lisans
Sürk peyniri üretiminde kullanılan çeşni maddelerinin, depolama koşullarının ve süresinin Staphylococcus aureus’xxun canlılığı üzerine etkisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ
2013 - 2022
2013 - 2022Yrd. Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2005 - 2013
2005 - 2013Araştırma Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2000 - 2005
2000 - 2005Araştırma Görevlisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorHatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2019 - 2020
2019 - 2020Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2018 - 2020
2018 - 2020Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2017 - 2020
2017 - 2020Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2019 - 2019
2019 - 2019Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2016 - 2017
2016 - 2017Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2016 - 2016
2016 - 2016Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2015 - 2016
2015 - 2016Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2014 - 2015
2014 - 2015Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2014 - 2015
2014 - 2015Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2022
2022Doktora
İç Anadolu'da entansif olarak yetiştirilen Akkaraman koyunlarından laktasyon süresince elde edilen sütlerin insan beslenme ihtiyaçlarını karşılama düzeyleri
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
İ.KARAASLAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Ultrasonikasyonun farklı tane renkli fasulyelerin fiziksel, besinsel ve antibesinsel özellikleri üzerine etkisi
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
A.OĞUR(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kırmızı mercimek kepeğinin ekstrüzyon ürünlerinin yapısal ve besinsel özellikleri üzerine etkisi
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
C.KEŞRE(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Buğdayda süne (Eurygaster spp.) zararının hızlı belirlenmesine yönelik gluten indeks yönteminin modifikasyonu
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
H.İBRAHİM(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Tahıl ve fırıncılık ürünlerinde RASFF bildirim analizleri ve Hatay yöresi buğdaylarının mikotoksin açısından değerlendirilmesi
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
A.SAĞLAM(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Ekstrüzyon işleminin kinoa ekstrüdatlarının besinsel ve antibesinsel özellikleri üzerine etkileri
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
S.ÇANKAYA(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Ultrases yönteminin enzime dirençli nişasta oluşumu üzerine etkisi
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
K.TÜL(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Ekstrüzyon pişirme ile enzime dirençli nişasta üretimi ve karakterizasyonu
MASATCIOĞLU M. T. (Danışman)
Z.SÜMER(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Quality of resistant starch-enriched breadcrumbs extrudates
Koksel H., Samray M. N., Masatcioglu T. M., Koksel F.
CEREAL CHEMISTRY
, 2024 (SCI-Expanded)
2022
2022Physical characteristics of corn extrudates supplemented with red lentil bran
Kesre C., MASATCIOĞLU M. T.
LWT
, cilt.153, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Development of cellular high-protein foods: Third-generation yellow pea and red lentil puffed snacks
Sinaki N. Y., MASATCIOĞLU M. T., Paliwal J., Koksel F.
Foods
, cilt.11, sa.1, 2022 (SCI-Expanded)
2020
2020Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process
Albayrak B. B., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N., MASATCIOĞLU M. T.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.57, sa.8, ss.2905-2915, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Effects of extrusion conditions and nitrogen injection on physical, mechanical, and microstructural properties of red lentil puffed snacks
Luo S., Chan E., MASATCIOĞLU M. T., Erkinbaev C., Paliwal J., Koksel F.
Food and Bioproducts Processing
, cilt.121, ss.143-153, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Effect of extrusion treatment on enzymatic hydrolysis of wheat bran
Aktas-Akyildiz E., Masatcıoğlu M. T., Koeksel H.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.93, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Functional and thermal properties of yellow pea and red lentil extrudates produced by nitrogen gas injection assisted extrusion cooking
MASATCIOĞLU M. T., Koksel F.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.99, sa.15, ss.6796-6805, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Physical and functional properties of wheat flour extrudates produced by nitrogen injection assisted extrusion cooking
Li X., MASATCIOĞLU M. T., Koksel F.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.89, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Effects of different blowing agents on physical properties of extruded puffed snacks made from yellow pea and red lentil flours
Chan E., Masatcioglu T. M., Koksel F.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.42, sa.3, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Free asparagine concentrations in Canadian hard red spring wheat cultivars
Malunga L. N., Ames N. P., MASATCIOĞLU M. T., Khorshidi A. S., Thandapilly S. J., Cuthbert R. D., et al.
CANADIAN JOURNAL OF PLANT SCIENCE
, cilt.99, sa.3, ss.338-347, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Bread crumbs extrudates: A new approach for reducing bread waste
Samray M. N., Masatcioglu T. M., Koksel H.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.85, ss.130-136, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Physical properties of puffed yellow pea snacks produced by nitrogen gas assisted extrusion cooking
Koksel F., MASATCIOĞLU M. T.
LWT
, cilt.93, ss.592-598, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017An innovative approach for significantly increasing enzyme resistant starch type 3 content in high amylose starches by using extrusion cooking
Masatcioglu T. M., Sumer Z., Koksel H.
Journal of Cereal Science
, cilt.74, ss.95-102, 2017 (SCI-Expanded)
2015
2015Effects of formulation and extrusion cooking conditions on furfural and hydroxymethylfurfural content
Masatcioglu T. M., Ng P. K. W., Koksel H.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.65, ss.31-38, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Hull-less barley flour supplemented corn extrudates produced by conventional extrusion and CO2 injection process
Tugrul Masatcioglu M. T., Yalcin E., Hwan P. J., Ryu G., Celik S., Koksel H.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.26, ss.302-309, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Effects of formulation, extrusion cooking conditions, and CO<sub>2</sub> injection on the formation of acrylamide in corn extrudates
MASATCIOĞLU M. T., GÖKMEN V., Ng P. K. W., Koksel H.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.94, sa.12, ss.2562-2568, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Effects of extrusion cooking conditions and chemical leavening agents on lysine loss as determined by furosine content in corn based extrudates
Masatcioglu T. M., Ng P. K., Koksel H.
Journal of Cereal Science
, cilt.60, sa.2, ss.276-281, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Physical and chemical properties of tomato, green tea, and ginseng-supplemented corn extrudates produced by conventional extrusion and CO<sub>2</sub> injection process
Masatcioglu M. T., Yalcin E., Kim M., Ryu G., Celik S., Koksel H.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.237, sa.5, ss.801-809, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of cold extrusion process on thiamine and riboflavin contents of fortified corn extrudates
Boyaci B. B., Han J., Masatcioglu M. T., Yalcin E., Celik S., Ryu G., et al.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.132, sa.4, ss.2165-2170, 2012 (SCI-Expanded)
2008
2008Improving effect of lyophilization on functional properties of resistant starch preparations formed by acid hydrolysis and heat treatment
Koksel H., MASATCIOĞLU M. T., Kahraman K., Ozturk S., BAŞMAN A.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.47, sa.2, ss.275-282, 2008 (SCI-Expanded)
2007
2007Effects of breed and lactation period on some characteristics and free fatty acid composition of raw milk from Damascus Goats and German Fawn × Hair goat B1 crossbreds
GÜLER Z., MASATCIOGLU M. T., KESGİN M., GÜL S., BİÇER O.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.31, sa.5, ss.347-354, 2007 (SCI-Expanded)
2005
2005Effects of flavorings, storage conditions, and storage time on survival of <i>Staphylocloccus aureus</i> in Surk cheese
Masatcioglu T., Avsar Y.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.68, sa.7, ss.1487-1491, 2005 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Farklı ticari rennetlerle üretilen süt jeli ve pıhtılarda fiziksel, kimyasal, tekstürel ve mikroyapısal nitelikler
Güler Z., TÜRKMEN D., DURSUN A., MASATCIOGLU M. T., KOKSAL KAVRAK M.
Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
, cilt.26, sa.2, ss.211-227, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021RASFF SİSTEMİNDE TAHIL VE FIRINCILIK ÜRÜNLERİNİN AFLATOKSİN VE OKRATOKSİN A DÜZEYLERİ VE HATAY YÖRESİ BUĞDAYLARININ BU MİKOTOKSİNLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
SAĞLAM A., MASATCIOGLU M. T.
GIDA
, cilt.46, sa.5, ss.1195-1204, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Peynir altı suyunun bazı tahıl ürünlerinde kullanımı ve kalite özellikleri üzerine etkisi
MASATCIOGLU M. T., KOKSAL KAVRAK M., TÜRKMEN D., DURSUN A., Güler Z.
Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
, cilt.25, sa.3, ss.422-433, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020NORMAL, MUMLU (WAXY) VE YÜKSEK AMİLOZLU NİŞASTALAR VEGIDALARDAKİ FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
Yalçın E., MASATCIOGLU M. T., cındık b.
GIDA
, cilt.45, sa.6, ss.1261-1271, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE KAYNAKLI GIDALARDA 2009–2018 YILLARIARASINDA RASFF BİLDİRİMLERİ
SAĞLAM A., MASATCIOGLU M. T.
GIDA
, cilt.45, sa.4, ss.623-634, 2020 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023RECENT DEVELOPMENTS IN EXTRUSION COOKING TECHNOLOGY
MASATCIOĞLU M. T.
Innovative Food of High Quality for Human Health and Sustainability, Olsztyn, Polonya, 7 - 08 Eylül 2023, ss.120-121, (Özet Bildiri)
2020
2020Microwave assisted extrusion: an effective pulse-based snack product development tool
SINAKI N. Y., MASATCIOĞLU M. T., PALIWAL J., KOKSEL F.
Cereals & Grains 2020 - Virtual Meeting, 25 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Tam Randımanlı Baklagil Unlarından Ekstrüzyon Ürünlerinin Geliştirilmesi
MASATCIOĞLU M. T., KOKSEL F.
13. Türkiye Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Roselle Çiçeği Tozunun Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi
KÖKSAL KAVRAK M., MASATCIOĞLU M. T.
13. Türkiye Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Effects of different physical blowing agents on physical and techno-functionalproperties of pulse-based expanded foods and food ingredients
KOKSEL F., MASATCIOĞLU M. T.
Cereals & Grains 2019, Denver, CO, Amerika Birleşik Devletleri, 03 Kasım 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019A New Approach in Extrusion Cooking: CO2 Gas Injection
KÖKSEL H., MASATCIOĞLU M. T.
10th International Congress “Flour-Bread ’19” 12th Croatian Congress of Cereal Technologists “Brašno-Kruh ’19.”, Osijek, Hırvatistan, 11 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Utilisation of Extrusion Cooking and Enzymatic Hydrolysis to Increase Soluble Fibre Content of Wheat Bran
AKTAŞ AKYILDIZ E., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.
10th International Congress Flour-Bread ’19 and the 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh ’19, Osijek, Hırvatistan, 11 - 14 Haziran 2019, ss.24, (Özet Bildiri)
2018
2018Advantages of Carbon-dioxide Gas Injection in Extrusion Cooking Process
KÖKSEL H., MASATCIOĞLU M. T.
The 10th International Symposium of Food Science, Hefei, Anhui, Çin, 02 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018The Use of Nıtrogen Gas as a Physıcal Blowıng Agent to Produce Puffed Snacks Made from Yellow Pea Flour
KOKSEL F., MASATCIOĞLU M. T.
4th ICC Latin American Cereals Conference, Mexico City, Meksika, 11 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017Kırmızı Mercimek Unu İlave Edilerek Üretilen Bisküvilerin Fiziksel Ve Duyusal Özellikleri
SÜRMELİ A., MASATCIOĞLU M. T.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Sütçülük Yan Ürünü Olan Yoğurt Suyunun Bisküvi Üretiminde Kullanım Olanakları
Kesre C., MASATCIOĞLU M. T.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Enzime Dirençli Nişasta İçeriğinin Artırılmasına Yönelik Yeni Uygulamalar
MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Buğday Unu Örneklerinde Escherichia coli izolasyonu ve Karakterizasyonu
MASATCIOĞLU M. T., Wieczorek K., Osek J., KÜREKCİ C.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Gas Assisted Extrusion As A Tool To Puff Snack Foods
Zhang M., MASATCIOĞLU M. T., KOKSEL F.
7th Annual Manitoba Materials Conference, Winnipeg, Manitoba, Kanada, 09 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of Formulation and CO2 Injection Process on Physical Properties of Corn Based Extrudates
MASATCIOĞLU M. T., NG P. K., KÖKSEL H.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Utilization of Durum Wheat Flour in Extrusion Cooking
MASATCIOĞLU M. T., OZCELIK M., KÖKSEL H.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Bread Crumbs Extrudates
SAMRAY M. N., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Ekstrüzyon Pişirme Teknolojisinde Yeni Yaklaşımlar
MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.16, (Özet Bildiri)
2015
2015Effects of Extrusion Cooking Process on Maillard Reaction Products
MASATCIOĞLU M. T., NG P. K., KÖKSEL H.
2015 AACCI Centennial Meeting, MINNEAPOLIS, Amerika Birleşik Devletleri, 18 - 21 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014Bazı Makarnalık Buğday Çeşitleri ve Yerel Popülasyonların Bulgur Verimi ve Kalite Unsurları Yönünden Mukayesesi
TİRYAKİOĞLU M., MASATCIOĞLU M. T., AKÇALI C. T., AKTAŞ H.
ULUSLARARASI MEZOPOTAMYA TARIM KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.971, (Özet Bildiri)
2013
2013A New Approach for Acrylamide Mitigation in Extrusion Cooking
MASATCIOĞLU M. T., GÖKMEN V., NG P. K., KÖKSEL H.
EuroFoodChem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.101, (Özet Bildiri)
2012
2012Ekstrüzyon Pişirme İşleminin Fenolik Bileşikler ve Antioksidan Aktivite Üzerine Etkileri
MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E., KIM M., ÇELİK S., RYU G. H., KÖKSEL H.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.35, (Özet Bildiri)
2012
2012Effects of extrusion cooking on furosine formation
MASATCIOĞLU M. T., NG P. K., KÖKSEL H.
14th ICC Cereals and Bread Congress and Forum on Fats&Oils, Beijing, Çin, 6 - 09 Ağustos 2012, ss.82-83, (Özet Bildiri)
2011
2011Effect of Trans Fatty Acids on Water in Oil Emulsion Stability
KÖKSEL H., MERT B., MASATCIOĞLU M. T., ERİNÇ H., TEKİN A.
EuroFoodChem XVI, Gdansk, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.131, (Özet Bildiri)
2011
2011Influence of the Minor Components of Sunflower Oil on Emulsion Stability
MASATCIOĞLU M. T., MERT B., TEKİN A., KÖKSEL H.
EuroFoodChem XVI, Gdansk, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.79, (Özet Bildiri)
2011
2011Total Phenolic Compounds and Antioxidant activities of the Extrudates Supplemented with Tomato Powder
MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E., KIM M., ÇELİK S., RYU G. H., KÖKSEL H.
C&E Spring Meeting, Freising-Weihenstephan, Almanya, 11 - 13 Nisan 2011, (Özet Bildiri)
2009
2009Total Dietary Fiber and Vitamin B Contents of Wheat Bran and Rice Bran Supplemented Corn Extrudates
YALÇIN E., MASATCIOĞLU M. T., ÇELİK S., KÖKSEL H., BİLGİ B., RYU G. H.
4th International Dietary Fibre Conference 2009, Vienna, Avusturya, 1 - 03 Temmuz 2009, (Özet Bildiri)
2008
2008Effects of Acid Modification Heat Treatment and Lyophilization on Various Properties of Resistant Starch Preparations
MASATCIOĞLU M. T., KAHRAMAN K., ÖZTÜRK S., BAŞMAN A., KÖKSEL H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.125, (Özet Bildiri)
2008
2008Cracker Making Quality of Ancient Wheat Flours
KÜTÜK AYHAN D., MASATCIOĞLU M. T., ÖZTÜRK S., KARAGÖZ A., KÖKSEL H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.214, (Özet Bildiri)
2008
2008Resistant Starch and Glucan Contents of Hulless Barley Flour Incorporated Corn Extrudates
YALÇIN E., MASATCIOĞLU M. T., HWAN P. J., ÇELİK S., RYU G. H., KÖKSEL H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.227, (Özet Bildiri)
2008
2008Effects of Extrusion Processes on Vitamin B1 and B2 Contents of Corn Extrudates
BİLGİ BOYACI B., HAN J. Y., MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E., ÇELİK S., RYU G. H., et al.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.204, (Özet Bildiri)
2007
2007The Evaluation of Minor Free Fatty Acids of Raw Milk From Damascus Goat and German Fawn x Hair Goat B1 Crossbreds
GÜLER Z., KESKİN M., MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., BİÇER O.
1st International Chester Food Science and Technology Conference, İngiltere, 10 - 13 Nisan 2007
2007
2007The Evaluation of Minor Free Fatty Acids of Row Milk from Damascus and German Fawn X Hair Goat Crossbreds
GÜLER Z., KESKİN M., MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., BİÇER O.
1st International Chester Food Science & Technology Conference, Chestermere, Kanada, 10 - 13 Nisan 2007, ss.57, (Özet Bildiri)
2006
2006Proteinlerin Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi
MASATCIOĞLU M. T., MERT B., TEKİN A.
Hububat 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.313-316, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004The Effects of Ingredients Used in the Production of Sürk Spicy Acid Curd Cheese Cheese on the Survival of Staphylococcus aureus
MASATCIOĞLU M. T., AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.182-185, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Değişik ısıl işlem uygulamalarının keçi sütünün pıhtılaşma ve sinerez yeteneği üzerine etkisi
AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., OKAY N.
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Sürk Yapımında Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal Özelikleri
MASATCIOĞLU M. T., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.477-482, (Tam Metin Bildiri)
2002
2002Keçi Sütünün Bileşim ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Süt Teknolojisi Açısından Önemi
AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.776, (Özet Bildiri)
2002
2002Farklı Üretim Tekniklerinin Çökeleğin Bileşimi Yapısı ve Randımanı Üzerine Etkisi
MASATCIOĞLU M. T., AVŞAR Y. K., AKDEMİR EVRENDİLEK G.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.333, (Özet Bildiri)
2002
2002Alternatif Pastörizasyon Yöntemleri
AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T.
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.576, (Özet Bildiri)
2001
2001Değişik Isıl İşlem Uygulamalarının Keçi Sütünün Pıhtılaşma ve Sinerez Yeteneği Üzerine Etkisi
AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., OKAY N.
Gap II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
2021EKSTRÜZYON TEKNOLOJİSİ VE EKSTRÜDE ÜRÜNLER
MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E.
HUBUBAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Hamit KÖKSEL, Editör, Sidas Medya, İzmir, ss.567-585, 2021
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMercimek Kepeği ile Zenginleştirilmiş Ekmek Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), KÖKSAL KAVRAK M.
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyorİç Anadolu'da Entansif Olarak Yetiştirilen Akkaraman Koyunlarından Laktasyon Süresince Elde Edilen Sütlerin İnsan Beslenme İhtiyaçlarını Karşılama Düzeyleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), KARAASLAN İ.
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorFenolik Bileşiklerin Süne Proteaz Enzim Aktivitesi ve Süne Zararı Görmüş Buğday Unlarının Reolojik Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), KÖKSAL KAVRAK M.
2020 - 2021
2020 - 2021Ultrasonikasyon İşleminin Baklagillerin Antibesinsel Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), OĞUR A.
2018 - 2020
2018 - 2020Besinsel Lifin Ekstrüzyon Ürünlerinin Yapısal ve Besinsel Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), KÖKSAL KAVRAK M.
2017 - 2020
2017 - 2020Ultrases Prosesinin Farklı Nişasta Kaynaklarının Yapısal Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Geleneksel Beyaz Peynirin Olgunlaşması Sırasında Tekstürel Nitelikler: Peynir Üretimi Sırasında Yan Ürün Peynir Altı Suyunun Tahıl Ürünlerinde Kullanım Olanakları ve Tekstüre Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., TÜRKMEN D., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSAL KAVRAK M., GÜLER Z. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018Çeltik İşleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared Kızılötesi Enerji ile Stabilizasyonu ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi (PROJE NO: 115O605)
MASATCIOĞLU M. T., YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B.(Yürütücü)
2006 - 2009
2006 - 2009Utilization of cold extrusion process in the production of cereal products with increased dietary fiber and vitamin B contents and antioxidant activity
MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E., ÇELİK S., BİLGİ BOYACI B., KÖKSEL H.(Yürütücü)
2006 - 2009
2006 - 2009Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Emülsiyonların Kararlılığına Etkisinin Yakın Kızılötesi Geçirgenliği Tekniği ile Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T., KAHRAMAN K., MERT B., TEKİN A., KÖKSEL H.(Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Sürk Peyniri Üretiminde Kullanılan Çeşni Maddelerinin Depolama Koşullarının ve Süresinin Staphylococcus aureus un canlılığı üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T., AVŞAR Y. K. (Yürütücü)
2002 - 2003
2002 - 2003Yerli Irk ve Melez Keçi Sütlerindeki Serbest ve Toplam Yağ Asitleri Miktarının Gaz Kromatografisi Kütle Spektroskopisi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., KESKİN M., GÜLER Z. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2024
Temmuz 2024Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Diğer Dergiler
Temmuz 2024
Temmuz 2024FOOD CHEMISTRY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017GIDA
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016FOOD CHEMISTRY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016