Doç. Dr. MUSTAFA TUĞRUL MASATCIOĞLU


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Masatcioglu Tugrul M., MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL, Masatcioglu M. Tugrul, Masatcioglu TM

Metrikler

Yayın

69

Atıf (WoS)

357

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

445

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

12

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2013

2005 - 2013

Doktora

Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği A.B.D., Türkiye

2001 - 2004

2001 - 2004

Yüksek Lisans

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1995 - 2000

1995 - 2000

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Doktora

Ekstrüzyon pişirmenin Maillard reaksiyonu üzerine etkileri

Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2004

2004

Yüksek Lisans

Sürk peyniri üretiminde kullanılan çeşni maddelerinin, depolama koşullarının ve süresinin Staphylococcus aureus’xxun canlılığı üzerine etkisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ

2013 - 2022

2013 - 2022

Yrd. Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2005 - 2013

2005 - 2013

Araştırma Görevlisi

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2000 - 2005

2000 - 2005

Araştırma Görevlisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2019 - 2020

2019 - 2020

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2018 - 2020

2018 - 2020

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2017 - 2020

2017 - 2020

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2019 - 2019

2019 - 2019

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2016 - 2017

2016 - 2017

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2016 - 2016

2016 - 2016

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2015 - 2016

2015 - 2016

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2014 - 2015

2014 - 2015

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2014 - 2015

2014 - 2015

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Tahıl Teknolojisi

Temel İşlemler 1

Enerji ve Kütle Denkliği

Gıda Kimyası

Gıda Mühendisliğinde Yeni Teknolojiler

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Protein Kimyası

Gıda Ambalaj Materyalleri ve Metotları

Hububat ve Ürünleri Teknolojisi

Hububat Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Gıda Katkı Maddeleri

Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları

Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

RECENT DEVELOPMENTS IN EXTRUSION COOKING TECHNOLOGY

MASATCIOĞLU M. T.

Innovative Food of High Quality for Human Health and Sustainability, Olsztyn, Polonya, 7 - 08 Eylül 2023, ss.120-121, (Özet Bildiri)

2020

2020

Tam Randımanlı Baklagil Unlarından Ekstrüzyon Ürünlerinin Geliştirilmesi

MASATCIOĞLU M. T., KOKSEL F.

13. Türkiye Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Roselle Çiçeği Tozunun Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi

KÖKSAL KAVRAK M., MASATCIOĞLU M. T.

13. Türkiye Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

A New Approach in Extrusion Cooking: CO2 Gas Injection

KÖKSEL H., MASATCIOĞLU M. T.

10th International Congress “Flour-Bread ’19” 12th Croatian Congress of Cereal Technologists “Brašno-Kruh ’19.”, Osijek, Hırvatistan, 11 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Utilisation of Extrusion Cooking and Enzymatic Hydrolysis to Increase Soluble Fibre Content of Wheat Bran

AKTAŞ AKYILDIZ E., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.

10th International Congress Flour-Bread ’19 and the 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh ’19, Osijek, Hırvatistan, 11 - 14 Haziran 2019, ss.24, (Özet Bildiri)

2018

2018

Advantages of Carbon-dioxide Gas Injection in Extrusion Cooking Process

KÖKSEL H., MASATCIOĞLU M. T.

The 10th International Symposium of Food Science, Hefei, Anhui, Çin, 02 Ağustos 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Use of Nıtrogen Gas as a Physıcal Blowıng Agent to Produce Puffed Snacks Made from Yellow Pea Flour

KOKSEL F., MASATCIOĞLU M. T.

4th ICC Latin American Cereals Conference, Mexico City, Meksika, 11 Mart 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

Kırmızı Mercimek Unu İlave Edilerek Üretilen Bisküvilerin Fiziksel Ve Duyusal Özellikleri

SÜRMELİ A., MASATCIOĞLU M. T.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Sütçülük Yan Ürünü Olan Yoğurt Suyunun Bisküvi Üretiminde Kullanım Olanakları

Kesre C., MASATCIOĞLU M. T.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Enzime Dirençli Nişasta İçeriğinin Artırılmasına Yönelik Yeni Uygulamalar

MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Gas Assisted Extrusion As A Tool To Puff Snack Foods

Zhang M., MASATCIOĞLU M. T., KOKSEL F.

7th Annual Manitoba Materials Conference, Winnipeg, Manitoba, Kanada, 09 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effects of Formulation and CO2 Injection Process on Physical Properties of Corn Based Extrudates

MASATCIOĞLU M. T., NG P. K., KÖKSEL H.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Utilization of Durum Wheat Flour in Extrusion Cooking

MASATCIOĞLU M. T., OZCELIK M., KÖKSEL H.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Bread Crumbs Extrudates

SAMRAY M. N., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Ekstrüzyon Pişirme Teknolojisinde Yeni Yaklaşımlar

MASATCIOĞLU M. T., KÖKSEL H.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.16, (Özet Bildiri)

2015

2015

Effects of Extrusion Cooking Process on Maillard Reaction Products

MASATCIOĞLU M. T., NG P. K., KÖKSEL H.

2015 AACCI Centennial Meeting, MINNEAPOLIS, Amerika Birleşik Devletleri, 18 - 21 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

Bazı Makarnalık Buğday Çeşitleri ve Yerel Popülasyonların Bulgur Verimi ve Kalite Unsurları Yönünden Mukayesesi

TİRYAKİOĞLU M., MASATCIOĞLU M. T., AKÇALI C. T., AKTAŞ H.

ULUSLARARASI MEZOPOTAMYA TARIM KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.971, (Özet Bildiri)

2013

2013

A New Approach for Acrylamide Mitigation in Extrusion Cooking

MASATCIOĞLU M. T., GÖKMEN V., NG P. K., KÖKSEL H.

EuroFoodChem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.101, (Özet Bildiri)

2012

2012

Effects of extrusion cooking on furosine formation

MASATCIOĞLU M. T., NG P. K., KÖKSEL H.

14th ICC Cereals and Bread Congress and Forum on Fats&Oils, Beijing, Çin, 6 - 09 Ağustos 2012, ss.82-83, (Özet Bildiri)

2011

2011

Effect of Trans Fatty Acids on Water in Oil Emulsion Stability

KÖKSEL H., MERT B., MASATCIOĞLU M. T., ERİNÇ H., TEKİN A.

EuroFoodChem XVI, Gdansk, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.131, (Özet Bildiri)

2011

2011

Influence of the Minor Components of Sunflower Oil on Emulsion Stability

MASATCIOĞLU M. T., MERT B., TEKİN A., KÖKSEL H.

EuroFoodChem XVI, Gdansk, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.79, (Özet Bildiri)

2009

2009

Total Dietary Fiber and Vitamin B Contents of Wheat Bran and Rice Bran Supplemented Corn Extrudates

YALÇIN E., MASATCIOĞLU M. T., ÇELİK S., KÖKSEL H., BİLGİ B., RYU G. H.

4th International Dietary Fibre Conference 2009, Vienna, Avusturya, 1 - 03 Temmuz 2009, (Özet Bildiri)

2008

2008

Effects of Acid Modification Heat Treatment and Lyophilization on Various Properties of Resistant Starch Preparations

MASATCIOĞLU M. T., KAHRAMAN K., ÖZTÜRK S., BAŞMAN A., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.125, (Özet Bildiri)

2008

2008

Cracker Making Quality of Ancient Wheat Flours

KÜTÜK AYHAN D., MASATCIOĞLU M. T., ÖZTÜRK S., KARAGÖZ A., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.214, (Özet Bildiri)

2008

2008

Resistant Starch and Glucan Contents of Hulless Barley Flour Incorporated Corn Extrudates

YALÇIN E., MASATCIOĞLU M. T., HWAN P. J., ÇELİK S., RYU G. H., KÖKSEL H.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.227, (Özet Bildiri)

2008

2008

Effects of Extrusion Processes on Vitamin B1 and B2 Contents of Corn Extrudates

BİLGİ BOYACI B., HAN J. Y., MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E., ÇELİK S., RYU G. H., et al.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.204, (Özet Bildiri)

2007

2007

The Evaluation of Minor Free Fatty Acids of Row Milk from Damascus and German Fawn X Hair Goat Crossbreds

GÜLER Z., KESKİN M., MASATCIOĞLU M. T., GÜL S., BİÇER O.

1st International Chester Food Science & Technology Conference, Chestermere, Kanada, 10 - 13 Nisan 2007, ss.57, (Özet Bildiri)

2006

2006

Proteinlerin Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi

MASATCIOĞLU M. T., MERT B., TEKİN A.

Hububat 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.313-316, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Değişik ısıl işlem uygulamalarının keçi sütünün pıhtılaşma ve sinerez yeteneği üzerine etkisi

AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., OKAY N.

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Sürk Yapımında Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal Özelikleri

MASATCIOĞLU M. T., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.477-482, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

Alternatif Pastörizasyon Yöntemleri

AKDEMİR EVRENDİLEK G., AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T.

7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.576, (Özet Bildiri)

2001

2001

Değişik Isıl İşlem Uygulamalarının Keçi Sütünün Pıhtılaşma ve Sinerez Yeteneği Üzerine Etkisi

AVŞAR Y. K., MASATCIOĞLU M. T., OKAY N.

Gap II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

EKSTRÜZYON TEKNOLOJİSİ VE EKSTRÜDE ÜRÜNLER

MASATCIOĞLU M. T., YALÇIN E.

HUBUBAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Hamit KÖKSEL, Editör, Sidas Medya, İzmir, ss.567-585, 2021

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Mercimek Kepeği ile Zenginleştirilmiş Ekmek Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), KÖKSAL KAVRAK M.

2020 - 2021

2020 - 2021

Ultrasonikasyon İşleminin Baklagillerin Antibesinsel Özellikleri Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü), OĞUR A.

2017 - 2020

2017 - 2020

Ultrases Prosesinin Farklı Nişasta Kaynaklarının Yapısal Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

MASATCIOĞLU M. T. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

Diğer Dergiler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

FOOD CHEMISTRY

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

GIDA

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

FOOD CHEMISTRY

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF CEREAL SCIENCE

Diğer Dergiler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 445

h-indeksi (SCOPUS): 13