Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Afyon Manda Yoğurdunun Bazı Karakteristik Özellikleri

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

SÜT ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASINDA KULLANILAN KEMOMETRİK YÖNTEMLER

1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

Süt Ürünlerinin Sınıflandırılmasında Kullanılan Kemometrik Yöntemler

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

ANTAKYA KÜNEFE PEYNİRİ YAPIM TEKNİKLERİ

1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

SÜT ENDÜSTRİSİNİN DENETİMİNDE DNA TEMELLİ MOLEKÜLER TEKNİKLERİN KULLANIMI

1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

The Use of Encapsulated DNA in Barcoding

ULUSLARARASI HAYVANSAL GIDALAR KONGRESİ, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

Kuru İncir ile Üretilen Boğma Rakılar Üzerine Bir Araştırma

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.528, (Özet Bildiri)

Türkiye de Coğrafi İşaretlemenin Dünü Bugünü Yarını

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 Temmuz - 07 Ekim 2016, ss.93, (Özet Bildiri)

A Traditional Beverage in Hatay Samandag Region Medina Persimon Bogma

International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’2016), Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.1041-1046, (Tam Metin Bildiri)

A Research of Volatile Profile of Bogma Traditional Homemade Alcoholic Beverage Produced in Hatay Province

the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Formation of Aroma Active Components in Double Roasted Antakya Coffees During Roasting

the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

A research on volatile profile of Bogma traditional hommade alcoholic beverage

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.465, (Tam Metin Bildiri)

Formation of aroma active components in double roasted Antakya cofees during roasting

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.40, (Tam Metin Bildiri)

GİZLİ GELENEK BOĞMA RAKI

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.863, (Özet Bildiri)

The Relationship between milk constituents and various milk properties in Anatolian buffaloes

8th Global Conference on the Conservation of Animal Genetic Resources, Tekirdağ, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2011, cilt.1, ss.157-161, (Tam Metin Bildiri)

Geographical Indications Systems as a New Tool for Rural Development in Turkey An Overview

22nd INTERNATIONAL SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, BOOK OF ABSTRACTS, POSTER, Sarajevo, Bosna-Hersek, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.96, (Özet Bildiri)

Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Peach nectar

International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, Isparta, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2009, cilt.1, ss.400-406, (Tam Metin Bildiri)

Effects of pulsed electric fields on aroma compounds and sensory properties of apricot nectar

International Conference on Bio and Food Electrotechnologies, Compienge, Fransa, 22 - 23 Ekim 2009, cilt.1, ss.165-169, (Tam Metin Bildiri)

Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Sour Cherry Juice

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Aroma-active compounds in fresh goat cheese

IFT ANNUAL MEETING, CHICAGO, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 16 Temmuz 2003, (Özet Bildiri)

Gıda Güvenliği ve Başarılı Risk İletişimi: Medyanıın (Yazılı, Sözlü ve Görsel Basının) Sorumluluğu

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.11-14, (Tam Metin Bildiri)

Türkiye’de 1960 ve 2002 yılları arasında meydana gelen gıda kaynaklı hastalıklar ve etkileri

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, cilt.1, ss.150-155, (Tam Metin Bildiri)

Traditional dairy products produced from goat milk in Hatay Province of Turkey

The Future of the Sheep and Goat Dairy Sectors, ZAROGOZA, 28 - 30 Ekim 2004, (Özet Bildiri)

The Origin of Sürk Cheese and Tuzlu Yoghurt af Hatay with an Anthropological Approach

Recent Development in Dairy Science and Technology International Dairy Symposium Proceedings, Isparta, Türkiye, 1 - 05 Haziran 2004, ss.203-206, (Özet Bildiri)

Off-flavors in milk

1st Interntational Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs 2004, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Changes in the fatty acids composition of Tuzlu yoghurt during processing

1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs 2004, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

Survival of Escherichia coli O157:H7 in different types yoghurt products

1st Intetnational Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, (Tam Metin Bildiri)

The origin of Sürk and Tuzlu yoghurt of Hatay with an athropological approach

Proceedings of 1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, (Tam Metin Bildiri)

Peynirde aroma maddelerinin tespitinde kullanılan teknikler

GAP III Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.459-451, (Tam Metin Bildiri)

Değişik ısıl işlem uygulamalarının keçi sütünün pıhtılaşma ve sinerez yeteneği üzerine etkisi

GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)

Yağsız süttozlarında belirlenen aroma-aktif kimyasal maddeler

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, cilt.1, ss.133-136, (Tam Metin Bildiri)

Sürk Yapımında Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal Özelikleri

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.477-482, (Tam Metin Bildiri)

Süt ürünlerinde aroma analizleri için gaz kromatografisi-olfaktometre tekniğinin kullanılması

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, cilt.1, ss.311-314, (Tam Metin Bildiri)

Sürk yapımında kullanılan bazı baharatların antimikrobiyel özellikleri

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 25 Mayıs 2003, cilt.1, ss.477-482, (Tam Metin Bildiri)

Thyme as an ethnic drink

2002 IFT Annual Meeting Book of Abstracts, 1 - 08 Haziran 2002

The yoghurt of holy Land: salted yoghurt

IFT Annual Meeting, California, Amerika Birleşik Devletleri, 15 - 19 Haziran 2002, (Özet Bildiri)

Alternatif Pastörizasyon Yöntemleri

7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.576, (Özet Bildiri)

Değişik Isıl İşlem Uygulamalarının Keçi Sütünün Pıhtılaşma ve Sinerez Yeteneği Üzerine Etkisi

Gap II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri)

A comparative study on the production methods of Ayran, traditional drinking yogurt of Turks

IFT Annual Meeting, NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 27 Haziran 2001, (Özet Bildiri)

Traditional cheeses of Antakya (Antioch on the Orontes), the holy land

Proceedings of Cheese Art 2000, SİCİLYA, İtalya, 23 - 24 Mayıs 2001, ss.144, (Özet Bildiri)

Süt endüstrisinde transglutaminaz enziminden yararlanma olanakları

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, cilt.1, ss.472-478, (Tam Metin Bildiri)

Rekombinasyon teknolojisinde membran tekniklerinin kullanımı ve GAP

GAP I. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 1999, cilt.1, ss.255-262, (Tam Metin Bildiri)

The use of Confocal Laser Scanning Microscopy (CLSM) to study the structure of white-brined cheese produced by Direct Recombination System

IFT Annual Meeting Technical Program, Book of Abstracts, ORLANDO, 14 - 18 Haziran 1997, (Özet Bildiri)
Kitaplar

GIDA PİRAMİTLERİ

FONKSİYONEL BESLENME, ZEYNEP BANU GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.13-30, 2016

Gıda Piramitleri

Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu Güzel Seydim, Editör, Sidas Medya, ss.13-30, 2016

Gıda Piramitleri

Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS Medya İletişim Ltd Şti, İzmir, ss.13-30, 2016

Peynirde Aroma

Peynir Biliminin Temelleri, ÖZER HAMDİ BARBAROS, HAYALOĞLU ALİ ADNAN, Editör, Sidas, İzmir, ss.263-303, 2011

Health Attributes of Yoghurt and Functional Dairy Products

Development and Manufacture of Yoghurt and Other Functional Dairy Producs, YILDIZ FATİH, Editör, Taylor and Francis Ltd., ss.307-317, 2010

How Turkish Poultry Meat Producers Overcome the Avian Influenza Crisis Trough Corporate and Risk Communications

COMUNICARE ŞI CULTURA ORGANIZATIONALA: IDEI ŞI PRACTICI IN ACTUALITE, ADELA ROGOJINARU, Editör, Media Si Comunicare, BÜKREŞ, ss.77-83, 2009
Metrikler

Yayın

79

Atıf (Scopus)

341

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

6

Proje

22

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları