-
2022 - Devam Ediyor Hatay Sarısı (Bombyx mori L.) (Lepidoptera: Bombycidae)'nin sürdürülebilir olması ve "Hatay Sarısı İpek Lifi'ne Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ULAŞLI B., AVŞAR Y. K., ÖZKAVRUK ADANIR E., DURGAÇ C., İLERİ B., CAN F. (Yürütücü)
-
2018 - 2020 HATAY MUTFAĞI AR-GE MERKEZİ
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
VARIŞLI KARGIN A., BABAT D., ÖZENİR İ., AVŞAR Y. K., SOYLU S., OVALI E., et al.
-
2019 - 2019 Antakya Kahvesinin Aroma Profili Üzerine Ambalajlamanın ve Depolamanın Etkisi
-
2018 - 2019 Peyniraltı Suyunun Ozon Gazı İle Muamelesi
-
2018 - 2019 Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ’nin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), YILDIRIM Z., BUDAK Ş.
-
2018 - 2019 Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ’xxnin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi
AVŞAR Y. K. (Yürütücü), BUDAK Ş., YILDIRIM Z.
-
2017 - 2019 Künefe Peynirinde Farklı Tuzlama Tekniklerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2016 - 2019 Hatay İlinde Farklı Yöntemler ile Üretilen Künefe Peynirlerinin Kalite Özellikleri
-
2014 - 2019 Hatay Yöresinde Evlerde Üretilen Rakıların ve Endüstriyel olarak Üretilen Rakıların Uçucu ve Aroma Aktif Bileşenlerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Hatay İlinde Tüketime Sunulan Sürklerde Genişlemiş Spektrumlu Beta Laktamaz GSBL Sentezleyen Escherichia coli Prevalansının Antibiotik Direncinin Belirlenmesi ve Moleküler Karekterizasyonu
-
2014 - 2015 Hatay Yöresel Ev Tipi Rakıların Boğma Aroma Profilinin ve Gıda Güvenilirliğinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Hatay Yöresel Ev Tip Rakıların Boğma Aroma Profilinin ve Gıda Güvenirliğinin Belirlenmesi
-
2011 - 2015 Farklı Teknikler Katıfaz Mikroekstraksiyon ve Yüksek Vakum Distillasyon Kullanılarak Geleneksel Yöntemle Kurutularak İşlenmiş İsot Baharatında Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 İsot Baharatının Aroma Profilinin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 Hatay da Süt Sektöründe İzlenebilirliğin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 İnek ve Keçi Sütlerinden Üretilen Tuzlu Yoğurtların Aroma Profilinin Belirlenmesi 03 M 1501
-
2009 - 2010 Antep Peynirinin Aroma Profilinin Belirlenmesi
-
2009 - 2009 Hatay İli Anadolu Mandalarında Süt Koagülasyon Özelliklerinin Genetik Olmayan Varyasyon Kaynakları 04 B 0303
-
2008 - 2009 Carra Peynirinin Aroma Profilinin Belirlenmesi
-
2005 - 2008 Atımlı elektrik akımı PEF teknolojisi ile meyve suları nektarlarının pastörize edilmesi mikrobiyal inaktivasyon kimyasal fiziksel ve duyusal özelliklerinin incelenmesi 104 O 585
-
2004 - 2008 Ekonomik Öneme Sahip Geleneksel Peynirlerimizin Erzincan Tulum Peyniri Ezine Beyaz Peyniri Kars Kaşar Peyniri İzmir Tulum peyniri Aroma Profilinin Belirlenmesi ve Orijinalitesinin Kalitesinin Belirlenmesinde Potansiyel Aroma aktif Maddelerin Kullanılması 104 O 530
-
2002 - 2004 Sürk Peyniri Üretiminde Kullanılan Çeşni Maddelerinin Depolama Koşullarının ve Süresinin Staphylococcus aureus un canlılığı üzerine etkileri