SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Characterization of Aroma Profile of Bogma,Traditional Homemade Turkish Spirit
GREENER JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
, cilt.7, sa.9, ss.263-270, 2017 (Hakemli Dergi)
Geleneksellikten Refaha, Yerellikten Küreselliğe.
JOURNAL OF ACADEMIC INQUIRIES
, ss.48-55, 2017 (Hakemsiz Dergi)
The relationship between milk constituents and various milk properties in Anatloian Buffaloes
Journal of Life Sciences
, cilt.6, sa.8, ss.908-912, 2012 (Hakemli Dergi)
Hatay İli Süt Sektöründe İzlenebilirliğin Mevcut Durumu
GIDA
, cilt.37, sa.5, ss.279-285, 2012 (Hakemli Dergi)
Effect of pressurized carbondioksit on the quality criteria of Ayran
Gıda
, cilt.33, sa.1, ss.3-9, 2008 (Hakemli Dergi)
Ankara piyasasındaki Tulum peynirlerinin bazı nitelikleri
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.20, ss.121-125, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Afyon Manda Yoğurdunun Bazı Karakteristik Özellikleri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2019
SÜT ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASINDA KULLANILAN KEMOMETRİK YÖNTEMLER
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
ANTAKYA KÜNEFE PEYNİRİ YAPIM TEKNİKLERİ
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
Süt Ürünlerinin Sınıflandırılmasında Kullanılan Kemometrik Yöntemler
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
COĞRAFİ İŞARETLİ PEYNİRLER AÇISINDAN TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ KARŞILAŞTIRMASI
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
SÜT ENDÜSTRİSİNİN DENETİMİNDE DNA TEMELLİ MOLEKÜLER TEKNİKLERİN KULLANIMI
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
The Use of Encapsulated DNA in Barcoding
ULUSLARARASI HAYVANSAL GIDALAR KONGRESİ, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
An Investigation on Volatile Compounds and the Aroma Profile of Bogma Raki by GC MS and GC O Using Solid Phase Micro Extraction SPME Method
2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016
Türkiye de Coğrafi İşaretlemenin Dünü Bugünü Yarını
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 Temmuz - 07 Ekim 2016, ss.93
Kuru İncir ile Üretilen Boğma Rakılar Üzerine Bir Araştırma
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.528
Sürk peynirlerinde genişlemiş spektrumlu beta laktamaz sentezleyen Escherichia coli varlığı antibiyotik direnç ve moleküler karakterizasyonu
6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
Formation of Aroma Active Components in Double Roasted Antakya Coffees During Roasting
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
Formation of aroma active components in double roasted Antakya cofees during roasting
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.40
A research on volatile profile of Bogma traditional hommade alcoholic beverage
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.465
GİZLİ GELENEK BOĞMA RAKI
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.863
The Relationship between milk constituents and various milk properties in Anatolian buffaloes
8th Global Conference on the Conservation of Animal Genetic Resources, Tekirdağ, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2011, cilt.1, ss.157-161
Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Peach nectar
International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, Isparta, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2009, cilt.1, ss.400-406
Effects of pulsed electric fields on aroma compounds and sensory properties of apricot nectar
International Conference on Bio and Food Electrotechnologies, Compienge, Fransa, 22 - 23 Ekim 2009, cilt.1, ss.165-169
Effects of Pulsed Electric Fields on Aroma Compounds of Sour Cherry Juice
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, cilt.1
Aroma-active compounds in fresh goat cheese
IFT ANNUAL MEETING, CHICAGO, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 16 Temmuz 2003
Türkiye’de 1960 ve 2002 yılları arasında meydana gelen gıda kaynaklı hastalıklar ve etkileri
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, cilt.1, ss.150-155
Traditional dairy products produced from goat milk in Hatay Province of Turkey
The Future of the Sheep and Goat Dairy Sectors, ZAROGOZA, 28 - 30 Ekim 2004
The Origin of Sürk Cheese and Tuzlu Yoghurt af Hatay with an Anthropological Approach
Recent Development in Dairy Science and Technology International Dairy Symposium Proceedings, Isparta, Türkiye, 1 - 05 Haziran 2004, ss.203-206
Survival of Escherichia coli O157:H7 in different types yoghurt products
1st Intetnational Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004
Off-flavors in milk
1st Interntational Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs 2004, cilt.1
The Effects of Ingredients Used in the Production of Sürk Spicy Acid Curd Cheese Cheese on the Survival of Staphylococcus aureus
International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.182-185
The origin of Sürk and Tuzlu yoghurt of Hatay with an athropological approach
Proceedings of 1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004
Changes in the fatty acids composition of Tuzlu yoghurt during processing
1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs 2004, cilt.1
Değişik ısıl işlem uygulamalarının keçi sütünün pıhtılaşma ve sinerez yeteneği üzerine etkisi
GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.377-384
Peynirde aroma maddelerinin tespitinde kullanılan teknikler
GAP III Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.459-451
Bölgesel süt endüstrisinin gelişiminde ‘orijine uygunluk’ sistemi ve Avrupa’daki uygulamaları
GAP 3. KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2003, cilt.1, ss.79-84
Yağsız süttozlarında belirlenen aroma-aktif kimyasal maddeler
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, cilt.1, ss.133-136
Sürk Yapımında Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal Özelikleri
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.477-482
Süt ürünlerinde aroma analizleri için gaz kromatografisi-olfaktometre tekniğinin kullanılması
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, cilt.1, ss.311-314
Sürk yapımında kullanılan bazı baharatların antimikrobiyel özellikleri
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 25 Mayıs 2003, cilt.1, ss.477-482
Thyme as an ethnic drink
2002 IFT Annual Meeting Book of Abstracts, 1 - 08 Haziran 2002
Yogurt of the Holy Lands Salted Yogurt
2002 IFT Annual Meeting Book of Abstracts, 1 - 08 Haziran 2002
The yoghurt of holy Land: salted yoghurt
IFT Annual Meeting, California, Amerika Birleşik Devletleri, 15 - 19 Haziran 2002
Alternatif Pastörizasyon Yöntemleri
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.576
Keçi Sütünün Bileşim ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Süt Teknolojisi Açısından Önemi
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.776
Farklı Üretim Tekniklerinin Çökeleğin Bileşimi Yapısı ve Randımanı Üzerine Etkisi
7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.333
Değişik Isıl İşlem Uygulamalarının Keçi Sütünün Pıhtılaşma ve Sinerez Yeteneği Üzerine Etkisi
Gap II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.377-384
A comparative study on the production methods of Ayran, traditional drinking yogurt of Turks
IFT Annual Meeting, NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 27 Haziran 2001
Traditional cheeses of Antakya (Antioch on the Orontes), the holy land
Proceedings of Cheese Art 2000, SİCİLYA, İtalya, 23 - 24 Mayıs 2001, ss.144
Süt endüstrisinde transglutaminaz enziminden yararlanma olanakları
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, cilt.1, ss.472-478
Rekombinasyon teknolojisinde membran tekniklerinin kullanımı ve GAP
GAP I. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 1999, cilt.1, ss.255-262
The use of Confocal Laser Scanning Microscopy (CLSM) to study the structure of white-brined cheese produced by Direct Recombination System
IFT Annual Meeting Technical Program, Book of Abstracts, ORLANDO, 14 - 18 Haziran 1997
Kitap & Kitap Bölümleri
GIDA PİRAMİTLERİ
FONKSİYONEL BESLENME, ZEYNEP BANU GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.13-30, 2016
Gıda Piramitleri
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu Güzel Seydim, Editör, Sidas Medya, ss.13-30, 2016
Gıda Piramitleri
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS Medya İletişim Ltd Şti, İzmir, ss.13-30, 2016
Peynirde Aroma
Peynir Biliminin Temelleri, ÖZER HAMDİ BARBAROS, HAYALOĞLU ALİ ADNAN, Editör, Sidas, İzmir, ss.263-303, 2011
Health Attributes of Yoghurt and Functional Dairy Products
Development and Manufacture of Yoghurt and Other Functional Dairy Producs, YILDIZ FATİH, Editör, Taylor and Francis Ltd., ss.307-317, 2010
How Turkish Poultry Meat Producers Overcome the Avian Influenza Crisis Trough Corporate and Risk Communications
COMUNICARE ŞI CULTURA ORGANIZATIONALA: IDEI ŞI PRACTICI IN ACTUALITE, ADELA ROGOJINARU, Editör, Media Si Comunicare, BÜKREŞ, ss.77-83, 2009
Peynir Mayası ile Oluşan Pıhtılarda Sinerez
Gıda Teknolojisi Derneği Yayın, Ankara, 1994