Eğitim Bilgileri
1996 - 2001
1996 - 2001Doktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye
1993 - 1996
1993 - 1996Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye
1988 - 1992
1988 - 1992Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2001
2001Doktora
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa tipi kırmızı pul biber işleme tekniklerinin küf gelişimi ve aflatoksin oluşumu üzerine etkisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
1996
1996Yüksek Lisans
Bazı dondurulmuş sebzelerin mikrobiyal florasının belirlenmesi üzerine bir araştırma
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorProf. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2015 - 2022
2015 - 2022Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014 - 2015
2014 - 2015Doç. Dr.
Iğdır Üniversitesi
2013 - 2014
2013 - 2014Doç. Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2010 - 2013
2010 - 2013Dr. Öğr. Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2003 - 2010
2003 - 2010Dr. Öğr. Üyesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
2008 - 2008
2008 - 2008Dr. Öğr. Üyesi
Universitaet für Bodenkultur Wien
1994 - 2003
1994 - 2003Araştırma Görevlisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorHatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2014 - 2015
2014 - 2015Akademik Performans D. Kurulu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2011 - 2012
2011 - 2012Daire Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı
2011 - 2012
2011 - 2012Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
Gıda Mikrobiyolojisi II
Fermentasyon Teknolojisi
Hijyen ve Sanitasyon
Alkollü İçkiler Teknolojisi
Mezuniyet Çalışması I
Gıda Kimyası
Mesleki Uygulama
Lisans Çift Anadal
Uzmanlık Alan Dersi
Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri
Gıda Sanayinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları
Modern ve Güncel Mikrobiyolojik Analizler
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
Gıda Bulaşanları ve Toksikoloji
Özel Gıdalar Mikrobiyolojisi
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı sıcaklıklardaki kavurma parametrelerinin kahvenin öğütülmüş formlarında okratoksin A (OTA)'nın matriks mekanizması
DUMAN A. D. (Danışman)
D.YILMAZ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Hatay künefe peynirinde aflatoksin M1 düzeyinin LC-MS/MS yöntemiyle belirlenmesi ve Listeria monocytogenes varlığının araştırılması
DUMAN A. D. (Danışman)
M.GÜLTEKİN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Firik buğdaylarda okratoksin A (OTA) varlığının tespiti
DUMAN A. D. (Danışman)
C.KADIOĞLU(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Gıda endüstrisinde uygulanan taklit/tağşişler: Kavrulmuş iç yerfıstığı örneği
DUMAN A. D. (Danışman)
O.TENEKECİ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The determination of chemical composition in some vinegars and compliance with food legislation
DUMAN A. D., TÜRKMEN A.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY , cilt.23, sa.12, ss.354-360, 2024 (Hakemli Dergi)
2021
2021Zeytinyağının farklı materyalle filtrasyonunun yağ asitleri kompozisyonu ve bazı kalite özelliklerine etlksi
DİDİN M., zubaroğlu sakarya s., BOZDOĞAN KONUŞKAN D., DOĞAN M., DUMAN A. D., AYDIN Z.
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS) , cilt.26, sa.2, ss.443-451, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Zeytinyağının farklı materyallerle filtrasyonunun yağ asitleri kompozisyonu ve bazı kalite özelliklerine etkisi
DIDIN M., Zubaroğlu Sakarya S., Bozdogan Konuskan D., DOĞAN M., Duman A. D., AYDIN Z.
Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
, cilt.26, sa.2, ss.443-451, 2021 (Hakemli Dergi)
2017
2017An Overview of Food Fraud in Turkey and The Potential Risk for Peanut
DUMAN A. D., Tenekeci O., DİDİN M.
Analele Universitajii din Craiova, Seria Agricultura-Montanologie , cilt.47, sa.2, ss.450-455, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Physical, Chemical and Technological Features of some Potatoes Kinds Grown in Hatay Province of Turkey
DİDİN M., Ubeyitoğulları F., DUMAN A. D., ÖZER E. A.
Annals of the University of Craiova - Agriculture, Montanology, Cadastre Series , cilt.48, sa.2, ss.102-108, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Yerfıstığı (Arachis hypogaea L.)’nda bazı kalite özelliklerinin Yakın Kızılötesi Spektroskopi (NIRS) ile belirlenmesi
Akkaya M. R., Yucel H., DIDIN M., ÖZER E. A., Kola O., Duman A. D.
Derim
, cilt.34, sa.1, ss.37-42, 2017 (Hakemli Dergi)
2012
2012Baharatlar ve Şifalı Bitkilerin Önemi: Endüstriyel Potansiyeli
DUMAN A. D., DİDİN M.
Gıda Teknolojisi , ss.87-89, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2006
2006Baharatlık Kırmızı Biber Üretiminde Güncel Uygulamalar ve Sektörün Sorunları
ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., SOYSAL Y.
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi , cilt.2, sa.3, ss.231-237, 2006 (Hakemli Dergi)
2004
2004Antep Fıstığı İşleme Tekniği ve Muhafazasının Kalite Üzerine Etkisi
GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D.
Gıda Teknolojisi Derneği (GTD) yayını , cilt.5, ss.239-244, 2004 (Hakemli Dergi)
2002
2002Bazı Dondurulmuş Sebzelerin Mikrobiyal Florasının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
DUMAN A. D., Evliya B.
KSÜ Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.153-159, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
2002Kahramanmaraş Kırmızı Biberinin Önemi ve Sorunları
DUMAN A. D., ZORLUGENÇ B., Evliya B.
KSÜ Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.111-117, 2002 (Hakemli Dergi)
2001
2001Kuru İncirlerde Küf İzolasyonu ve Tanımlanması ve Aflatoksin Belirlenmesi
VAR ÖNGEL I., Evliya B., ZORLUGENÇ B., DUMAN A. D.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.16, sa.1, ss.60-66, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
2001Mısır Çerezlerinden Küflerin İzolasyonu, Tanısı ve Çerezlerde Aflatoksin Varlığının Araştırılması
VAR ÖNGEL I., Evliya B., DUMAN A. D., ZORLUGENÇ B.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.16, sa.1, ss.61-66, 2001 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Gıda Kaynaklı Bakterilerin Gelişimini Engellemek için Kullanılan Antimiktobiyal Bitki Ekstraktı: Zeytin Yaprağı
Elnasanelkasım M. A., DUMAN A. D.
1.Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Eruzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, ss.71, (Özet Bildiri)
2023
2023Gıda Sanayiinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları
Elnasanelkasım M. A., DUMAN A. D.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2023
2023Patojenik Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etken Olarak Meyve Kabuklarının Antioksidanları
Elnasanelkasım M. A., DUMAN A. D.
1.Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Eruzurm, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.72, (Özet Bildiri)
2022
2022Geleneksel Gıdalarda Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Duman D. S., DUMAN A. D., DİDİN M.
5.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Mycotoxins and Risk Management in Agricultural Commodities
Duman A. D., Duman D. S., Didin M.
3rd International Conference on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.10-11, (Özet Bildiri)
2021
2021Mycotoxins and Risk Management in Agricutural Commodities
DUMAN A. D., DUMAN D. S., DİDİN M.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCEon FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY, İzmir, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.10-11, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Tarımsal Ürünlerde Mikotoksinler ve Risk Yönetimi
DUMAN A. D., DUMAN D. S., DİDİN M.
3th Inernational Congress on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.10-11, (Özet Bildiri)
2019
2019The Determination of Chemical Composition in Authentic and Artificial Vinegars in Turkey’s Antakya city and Compliance with Food Legislation
TÜRKMEN A., DUMAN A. D., Konuş E.
III. Internaional Scientific and Vocational Studies Congress-Engineering (BILMES EN 2019), Nevşehir, Türkiye, 25 Temmuz 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019The Determination of Chemical Composition in Authentic and Artificial Vinegars in Turkey’s Antakya City and Compliance with Food Legislation
TÜRKMEN A., DUMAN A. D., Konuş E.
3. International Scientific and Vocational Studies Congress-BILMES 2019, 27 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018A Traditional Healing Drink: Gilaburu
TÜRKMEN A., DUMAN A. D.
4. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Problems with Traditional Molasses and Pomegranate Sour Production and Suggested Solutions
DOĞAN M., DİDİN M., DEDE S., DUMAN A. D.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Tradional taste Yoghurt Bean Soup
ERASLAN Z., DİDİN M., DUMAN A. D., DOĞAN M.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.266, (Özet Bildiri)
2018
2018Problems with Traditional Molasses and Pomegranate Sour Production ad Suggested Solutions
DOĞAN M., DİDİN M., DEDE S., DUMAN A. D.
The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’ 19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.25, (Özet Bildiri)
2018
2018Mahluta Soup
TÜRKMEN A., DUMAN A. D.
The 4th International Sympozium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.218, (Özet Bildiri)
2018
2018A Traditional Flavor from The Inner Anatolia:Arabaşı
DUMAN A. D., TÜRKMEN A.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Mahluta Soup
TÜRKMEN A., DUMAN A. D.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018A Traditional Healing Drink: Gilaburu
TÜRKMEN A., DUMAN A. D.
The 4th International Sympozium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.302, (Özet Bildiri)
2018
2018Regional Product: TİRŞİK (Arum Dioscorides SM) SOUP
Doğan M., DİDİN M., DEDE S., DUMAN A. D.
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.159, (Özet Bildiri)
2018
2018A Traditional Flavor from The Inner Anatolia:Arabaşı
DUMAN A. D., TÜRKMEN A.
The 4th International Sympozium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.217, (Özet Bildiri)
2018
2018A Tradational Sweet : Küncülü Halvah
DUMAN A. D., TÜRKMEN A., DİDİN M.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Traditional taste; Yoghurt Bean Soup
ERASLAN Z., DİDİN M., DUMAN A. D., Doğan M.
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.266, (Özet Bildiri)
2017
2017Green Wheat: Freekeh
DUMAN A. D.
II.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, ss.10, (Özet Bildiri)
2017
2017Gıdaların Raf Ömrünü Artıran Çevre Dostu Koruyucular ve Uygulama Sistemleri
DUMAN A. D.
II.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, ss.11, (Özet Bildiri)
2017
2017Using of Bioinformation and Computational Biology in Food Safety Assesments
DUMAN A. D.
II.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 Aralık 2017 - 14 Aralık 2001, ss.10, (Özet Bildiri)
2017
2017TSE EN: ISO 9001: 2000 Quality Management System Practise Suggestion at Mustafa Kemal University Health Practises And Research Hospital
TAŞDELEN A., DİDİN M., DOĞAN M., DEDE S., DUMAN A. D.
II. congress of international tourism and microbial food safety, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017An Overview of Food Fraud in Turkey and The Potential Risk for Peanut.
DUMAN A. D., Tenekeci O., DİDİN M.
International The 13th Annual Meeting Durable Agriculture-Agriculture of The Future, 9 - 10 Kasım 2017, ss.66-67, (Özet Bildiri)
2017
2017Physical, Chemical and Technological Features of some Potatoes Kinds Grown in Hatay Province of Turkey
DİDİN M., Ubeyitoğulları F., DUMAN A. D., ÖZER E. A.
The 13th Annual Meeting Durable Agriculture-Agrıculture Of Future, Craiova, Romanya, 9 - 10 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Nar Ekşisi ve Soslarının Etik Açıdan Değerlendirilmesi
Duman A. D., Gültekin Ş., Biçer A., Uslu K. Y., Atasayar A. Ö., Yecan Y. E., et al.
1.Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Mart 2017, ss.361-368, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Interactions Between Foods and Genes
DUMAN A. D., DİDİN M.
International Congress on Food of Animal Orgin, 10 - 13 Kasım 2016, ss.286-287, (Özet Bildiri)
2016
2016Fraudulents in Animal Origin Foods
DUMAN A. D., Tenekeci O., Kadıoğlu C.
International Congress on Food of Animal Orgin, 10 - 13 Kasım 2016, ss.155-156, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Using of Food Industry Wastes in Feed Rations
DİDİN M., DUMAN A. D.
International Congress on Food of Animal Orgin, 10 - 13 Kasım 2016, ss.284-285, (Özet Bildiri)
2016
2016Mikotoksinlerin Belirlenmesinde Güncel Yaklaşımlar
DUMAN A. D., AKKAYA M. R.
Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.457, (Özet Bildiri)
2016
2016Gelecekte Sürdürülebilir Gıda Sistemleri
DUMAN A. D.
Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.458, (Özet Bildiri)
2016
2016Taklit, Tağşiş ve Tağyire Türkiye Toplumunun Bakış Açısı
Tenekeci O., DUMAN A. D.
Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.137, (Özet Bildiri)
2015
2015Toxicity of gaseous ozone at high concentrations against Plodia interpunctella Hübner and Ephestia cautella Walker in in shell hazelnuts
IŞIKBER A. A., Christos A., DAYISOYLU K. S., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., Melek Ö.
10th Conference on Integrated Protection of Stored Products IPSP, Osijek, Hırvatistan, 28 Haziran - 01 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014Bio Fumigation with Ozone Gaseous for Quarantine and Pre Shipment Treatments as Alternatives to Methyl Bromide
DAYISOYLU K. S., IŞIKBER A. A., Oztekin M. S., DUMAN A. D.
International Conference on Biopesticides 7 (ICOB7), Antalya, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014"Determination of essential oil components of some medicinal and aromatic plants produced in the Hatay region
DİDİN M., DUMAN A. D., Ozkan A., Özer E.
Natural Volatiles and Essential Oils, 7 - 09 Eylül 2014, ss.187, (Özet Bildiri)
2013
2013Yerfıstığı Arachis hypogaea L nda Yağ ve Protein Oranının NIRS Near Infrared Reflectance Spectroscopy Yardımıyla Belirlenmesi
AKKAYA M. R., Yücel H., DUMAN A. D., DİDİN M., ÖZER E. A.
TGDF Gıda Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.91
2013
2013Yerfıstığı (Arachis hypogaea L.)’nda Yağ ve Protein Oranının NIRS (Near Infrared Reflectans Spectroscpoy) Yardımı İle Belirlenmesi
AKKAYA M. R., Yücel H., DUMAN A. D., DİDİN M., ÖZER E. A.
TGDF Gıda Kongresi 2023:Yüzüncü Yıla On Kala, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2013, ss.91, (Özet Bildiri)
2013
2013Gıda İşlemede Elde Edilen Yan Ürünlerin Güncel Alternatif Değerlendirilme Fırsatları
DİDİN M., DUMAN A. D., AKKAYA M. R., DAYISOYLU K. S., Tenekeci O.
TGDF Gıda Kongresi 2023:Yüzüncü Yıla On Kala, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2013, ss.90, (Özet Bildiri)
2012
2012Propylene Oxide as Potential Quarantine Fumigant Forinsect Disinfestation of Dried Figs
IŞIKBER A. A., Oztekin M. S., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D.
9th. Int. Conf. on Controlled Atmosphere and Fumigation in Stored Products, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Yerfıstığı ve Osmaniye’nin Yerfıstığı Potansiyeli
DİZLEK H., DUMAN A. D., Tenekeci O.
Türkiye 11.Gıda Kongresi, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2012, ss.134, (Özet Bildiri)
2010
2010Türkiye’deki Bazı Tahıllardaki Mikotoksinlerin LC-Tandem MS/MS Spektrometrik Multi-Toksin Metoduyla Belirlenmesi
DUMAN A. D., Sulyok M., Schuhmacher R., Krska R.
II. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2010, ss.43, (Özet Bildiri)
2010
2010Evaluation of storing techniques on quality characteristics and presence of aflatoxins of Turkish red chilli pepper at semi-commercial manufacturing
DUMAN A. D., Işıkber A., ÖZTEKİN M. S., Dayisoylu K., SOYSAL Y.
Phyco and Mycotoxins, 3 - 05 Temmuz 2010, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Detection of mycotoxins with a liquid chromatography/tandem mass spectrometric multi-toxin method in raw and processed grains from Turkey
DUMAN A. D.
Worldwide Mycotoxin Reduction in Food and Feed Chains, 15 - 18 Eylül 2009, ss.104, (Özet Bildiri)
2009
2009Laktik asit bakterilerinin inhibisyon etkisi ve bakteriyosinler
DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., AKYOL İ., GEZGİNÇ Y.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2009, ss.186, (Özet Bildiri)
2008
2008Application of Sealed Flexible Vacuum-Hermetic Storage System for Quality Preservation of Turkish Red Chili Pepper
Işıkber A., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., Dayısoylu K., SOYSAL Y.
8th International Conference on Controlled Atmosphere and Fumigation in Stored, Chengdu, Çin, 14 - 18 Eylül 2008, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Quality Losses During Storage of Red Chilli Pepper
Dayisoylu K., ÖZTEKİN M. S., Işıkber A., DUMAN A. D., SOYSAL Y.
International Workshop on Food Safety in a Sustainable Postharvest System of Agricultural Products Workshop, Kahramanmaraş, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2007, ss.44, (Özet Bildiri)
2007
2007Baharatlık Kırmızı Biberde Vakum, Hermetik ve Geleneksel Depolama Yöntemlerinin İşletme Ölçeğinde Karşılaştırılması
IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., SOYSAL Y.
Tarımsal Mekanizasyon 24.Ulusal Kongresi, Türkiye, 18 - 19 Eylül 2007, ss.365-374, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Kırmızı Pul Biberin Ozonlanmış Su ile Sterilize Edilmesi ve Mikrodalga Enerjisi ile Kurutulması
DUMAN A. D., ERDEM T., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A.
Tarımsal Mekanizasyon 24.Ulusal Kongresi, Türkiye, 18 Eylül 2007, ss.394-401, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Sterilization of Spice Red Chilli Pepper by Ozonation and its Drying Microwave (in Turkish)
DUMAN A. D., ERDEM T., IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S.
24th Congress on Agricultural Mechanization, Kahramanmaraş, Türkiye, 05 Eylül 2007, ss.399-406, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Identification of Fungal Genus and Determination of Aflatoxin Level in Harvested Second Crop Corn
ALPTEKİN Y., Akkaya M., DUMAN A. D.
XII th International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, İstanbul, Türkiye, 21 - 25 Mayıs 2007, (Tam Metin Bildiri)
2007
2007Determination of Microbiological Parameters and Aflatoxin Level in Traditionally Stored Turkish Red Chilli Pepper
DUMAN A. D., ÖZTEKİN M. S., Işıkber A., Dayisoylu K., SOYSAL Y.
XII th International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, İstanbul, Türkiye, 21 - 25 Mayıs 2007, ss.33, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Current Problems on Red Chilli Pepper Production
ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., SOYSAL Y.
23th Congress on Agricultural Mechanization, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2006, ss.231-237, (Özet Bildiri)
2005
2005Present Status of Turkish Red Chili Pepper
ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., SOYSAL Y.
Türk-Alman Tarım ve Tabii Bilimler Araştırıcıları Dernekleri 8. Sempozyumu, 04 - 08 Kasım 2005, Bundesforschungsanstalt für Landwirtschaft (FAL) in Braunschweig, Cuvillier Verlag, Göttingen, 2006., 4 - 08 Kasım 2005, ss.201-207, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Bewertung der Farbeneigenschaften von türkischen Roten Chili Paprika (Capsicum annuum L.) und Farbenstabilitat wahrend der Lagerung
ÖZTEKİN M. S., SOYSAL Y., Isikber A., DUMAN A. D., Dayisoylu K.
8. Symposium des Verbandes deutsch-türkischer Agrar-und Naturwissenschaftler (VDTAN), Almanya, 24 - 26 Ekim 2005, cilt.12, (Özet Bildiri)
2005
2005Asssesing the Colour Quality Attributes of Turkish Red Chili Peppers Capsicum annum L and Colour Stability during Storage
SOYSAL Y., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S.
Proceedings of the 9th International Congress on Mechanization and Energy in Agriculture 27th International Conference of CIGR Section IV: Efficient Use of Electricity and Renewable Energy Sources in Agriculture, Sep. 27-29 2005, 99-104, İzmir Turkey., 27 - 29 Eylül 2005, ss.99-104, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Bahçe Raf Ürünlerinde Kalite ve Standardizasyon
GEZGİNÇ Y., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D.
III. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 24 - 25 Eylül 2005, ss.489-494, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Tarladan Sofraya Kırmızı Biber
DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y., DAYISOYLU K. S.
III. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2005, ss.315-320, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Assesing the Colour Quality Attributes of Turkish Red Chili Peppers (Capsicum annuum L.) and Colour Stability during Storage
SOYSAL Y., Öztekin M., Isıkber A., DUMAN A. D., Dayisoylu K.
The 9th Internatioanl on Mechanization and Energy in Agriculture & 27th International Conference of CIGR, İzmir, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2005, ss.99-104, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Avrupa Birliği (AB) Katılım Sürecinde GAP Bölgesi Sütçülüğü
DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y., TAN A.
GAP IV. Tarım Kongresi, Türkiye, 4 - 05 Eylül 2005, ss.620-627, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Süt Endüstrisinde İkame Enzimler
DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y.
Gıda Kongresi 2005, Türkiye, 16 - 17 Nisan 2005, ss.178-181, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005The Importance of Color and Quality of Red Chilli Pepper (in Turkish)
SOYSAL Y., IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S.
3th Workshop on Agricultural Crop Drying, Antalya, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2005, ss.74-81, (Özet Bildiri)
2004
2004Fındığın Depolanmasında Vakum Teknolojisinin Uygulanması
IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., ÖZTEKİN M. S., SOYSAL Y.
3. Milli Fındık Şurası Konferansı, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2004, ss.570-575, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Fındığın Depolanmasında Vakum Teknolojisinin Uygulanma Olanakları
IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., SOYSAL Y.
3. Milli Fındık Şurası. 10-14 Ekim 2004, Giresun, 10 - 14 Ekim 2004, ss.570-575, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Kahraman Maraş Tarhanasının Kimi Özellikleri ve Beslenmedeki Fonksiyonel Önemi
DAYISOYLU K. S., GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D., DİDİN M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Tarımsal Araştırmalarda Eureka Fonlarından Yararlanma Olanakları ve Baharatlık Kırmızı Biber İşlenmesinde Entegre Bir Yaklaşım
ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., BUZKAN N., SOYSAL Y.
Tarımsal Mekanizasyon 22. Ulusal Kongresi, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2004, ss.246-251, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Kahramanmaraş Yöresi Bağcılık Ürünleri
GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., DİDİN M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.399-401, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Tarımsal Araştırmalarda Eureka Fonlarından Yararlanma Olanakları ve Baharatlık Kırmızı Biberin İşlenmesinde Entegre Bir Yaklaşım
ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., BUZKAN N., SOYSAL Y.
Tarımsal Mekanizasyon 22. Ulusal Kongresi, 08 -10 Eylül 2004, Bildiri Kitabı, 246-251, Aydın/Türkiye, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, ss.246-251, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Yöresel Türk Baharatı: İSOT
DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., GEZGİNÇ Y., DİDİN M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.402-405, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Kahramanmaraş Telemesi
DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y., AKYOL İ.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.412-416, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Geleneksel Kahramanmaraş Tarhanasının Kimi Özellikleri ve Beslenmedeki Fonksiyonel Önemi
DAYISOYLU K. S., GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D., DİDİN M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.407-411, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Application of Vacuum Technology on Storage of Commodity
Isıkber A., Navarro S., MS O., Dayisoylu K., DUMAN A. D.
CEBIT-Eurasia konferansı dahilinde "International Trade Fair for Information Technology, Tele-communications, Software and Service, İstanbul, Türkiye, 20 - 24 Ağustos 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Kahramanmaraş’ta Gıda Sektörünün Durumu
DUMAN A. D., ÇINAR İ., ÇOLAKOĞLU A. S., ÖZSİSLİ B.
1. Kahramanmaraş Sempozyumu, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2004, ss.1341-1344, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Kurutulmuş Kırmızı Biberde Rengin Bir Kalite Unsuru Olarak Önemi
SOYSAL Y., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S.
III. Tarımsal Ürünleri Kurutma Tekniği Çalıştayı. 02-04 Mayıs 2005, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü, Antalya, 2 - 04 Mayıs 2004, ss.74-80, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Gaziantep ve Kahramanmaraş Yöresinde Üretilen Kırmızı Biberlerin Bazı Özellikleri ve Standartlara Uygunlukları
DİDİN M., DUMAN A. D.
Gida Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Isparta, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Laktik Asit Bakterilerinde Piruvat Katabolik Yolun Genetik Olarak Yönlendirilmesi
DAYISOYLU K. S., AKYOL İ., DUMAN A. D.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, cilt.495, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Kırmızı Acı Pul Biber Üretiminde Aflatoksinin Önlenmesi ve Kontrolü Amacıyla HACCP Sistemi’nin Uygulanması
DUMAN A. D.
I.Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2003, cilt.159, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Kırmızı Acı Pul ve Toz Biberlerde Toksijenik Küf Gelişimi ve Aflatoksin Oluşumunun Önlenmesi ve Azaltılmasına Yönelik Uygulamalar
DUMAN A. D.
Mikotoksin Biyoteknolojisi Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı, Türkiye, 16 - 17 Haziran 2003, (Özet Bildiri)
2002
2002Model Kahramanmaraş Tarhanası
DAYISOYLU K. S., İNANÇ A. L., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y.
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2002, cilt.485, (Tam Metin Bildiri)
2002
2002Soya ve Yan Ürünlerine Besin Fonksiyonelliği Açısından Bir Bakış
DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., İNANÇ A. L., GEZGİNÇ Y.
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2002, ss.495-502, (Tam Metin Bildiri)
2001
2001Bazı Dondurulmuş Sebzelerin Mikrobiyal Florasının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
DUMAN A. D., Evliya B.
2.GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 Ekim 2001, ss.279-286, (Tam Metin Bildiri)
2001
2001Gıda Endüstrisinde Antibiyotik Kullanımı
DUMAN A. D., ZORLUGENÇ B., Evliya B.
GAP II. Tarım Kongresi, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2001, cilt.455, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2021 - 2022
2021 - 2022Hatay Künefe Peynirinde Afaltoksin M1 Düzeyinin HPLC Yöntemiyle Belirlenmesi ve Listeria monocytogenes Varlığının Araştırılması
DUMAN A. D., IŞIKBER A. A.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Kavurma ve Depolama Parametrelerinin Kahve Çekirdeklerinde Okratoksin A (OTA)'nın Matriks Mekanizması
DUMAN A. D., IŞIKBER A. A.(Yürütücü)
2013 - 2015
2013 - 2015Gıda Endüstrisinde Uygulanan Taklit/Tağşişler: Kavrulmuş İç Yerfıstığı Örneği
DUMAN A. D.
2011 - 2013
2011 - 2013
Karantina ve Sevkiyat Öncesi Uygulamalar için Metil Bromide ve Diğer Çevresel Toksitantlara Alternatif olarak Ozon ve Propilen Oksit Gazlarının Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
DUMAN A. D., IŞIKBER A. A.(Yürütücü)
2003 - 2006
2003 - 2006Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Kırmızıbiber Depolama Kalitesinin Artırılması Üzerine Araştırmalar
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
DUMAN A. D., Evliya B.(Yürütücü)
2003 - 2006
2003 - 2006Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Kırmızı Biberin Depolama Kalitesinin Artırılması Üzerine Araştırmalar
SOYSAL Y., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., BUZKAN N., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A.(Yürütücü)
2004 - 2005
2004 - 2005Susamlarda Farklı Sulama Suyu Düzeylerinin Aflatoksin Oluşumu ve Mikrobiyolojik Florasına Etkisi
DUMAN A. D.
2004 - 2005
2004 - 2005Roza canina" Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu
DUMAN A. D.
2000 - 2001
2000 - 2001Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Tipi Kırmızı Pul Biber İşleme Tekniklerinin Küf Gelişimi ve Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi
DUMAN A. D.
1998 - 1999
1998 - 1999Kuru İncirlerdeki Aflatoksin Sorunu ve Bu Sorunu Yaratan Küflerin İzolasyonu, Tanımlanması ve Toksinlerinin Belirlenmesi
DUMAN A. D.
1997 - 1998
1997 - 1998Mısır Cipslerinde Küf İzolasyonu, İdentifikasyonu ve Aflatoksin Aranması
DUMAN A. D., IŞIKBER A. A.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2024
Temmuz 2024JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY
Diğer Dergiler
Burslar
2008 - 2008
2008 - 2008