Prof. Dr. AHMET DOĞAN DUMAN


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Metrikler

Yayın

98

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

11

Proje

12

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1996 - 2001

1996 - 2001

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye

1993 - 1996

1993 - 1996

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye

1988 - 1992

1988 - 1992

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2001

2001

Doktora

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa tipi kırmızı pul biber işleme tekniklerinin küf gelişimi ve aflatoksin oluşumu üzerine etkisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

1996

1996

Yüksek Lisans

Bazı dondurulmuş sebzelerin mikrobiyal florasının belirlenmesi üzerine bir araştırma

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2015 - 2022

2015 - 2022

Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2015

2014 - 2015

Doç. Dr.

Iğdır Üniversitesi

2013 - 2014

2013 - 2014

Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2013

2010 - 2013

Dr. Öğr. Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2003 - 2010

2003 - 2010

Dr. Öğr. Üyesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

2008 - 2008

2008 - 2008

Dr. Öğr. Üyesi

Universitaet für Bodenkultur Wien

1994 - 2003

1994 - 2003

Araştırma Görevlisi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2014 - 2015

2014 - 2015

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2012

2011 - 2012

Daire Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı

2011 - 2012

2011 - 2012

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi II

Fermentasyon Teknolojisi

Hijyen ve Sanitasyon

Alkollü İçkiler Teknolojisi

Mezuniyet Çalışması I

Gıda Kimyası

Mesleki Uygulama

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Uzmanlık Alan Dersi

Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri

Gıda Sanayinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları

Modern ve Güncel Mikrobiyolojik Analizler

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar

Gıda Bulaşanları ve Toksikoloji

Özel Gıdalar Mikrobiyolojisi

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Gıda Kaynaklı Bakterilerin Gelişimini Engellemek için Kullanılan Antimiktobiyal Bitki Ekstraktı: Zeytin Yaprağı

Elnasanelkasım M. A., DUMAN A. D.

1.Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Eruzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, ss.71, (Özet Bildiri)

2023

2023

Gıda Sanayiinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları

Elnasanelkasım M. A., DUMAN A. D.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

Patojenik Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etken Olarak Meyve Kabuklarının Antioksidanları

Elnasanelkasım M. A., DUMAN A. D.

1.Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Eruzurm, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.72, (Özet Bildiri)

2022

2022

Geleneksel Gıdalarda Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Duman D. S., DUMAN A. D., DİDİN M.

5.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Mycotoxins and Risk Management in Agricultural Commodities

Duman A. D., Duman D. S., Didin M.

3rd International Conference on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.10-11, (Özet Bildiri)

2021

2021

Mycotoxins and Risk Management in Agricutural Commodities

DUMAN A. D., DUMAN D. S., DİDİN M.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCEon FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY, İzmir, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.10-11, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Tarımsal Ürünlerde Mikotoksinler ve Risk Yönetimi

DUMAN A. D., DUMAN D. S., DİDİN M.

3th Inernational Congress on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.10-11, (Özet Bildiri)

2019

2019

The Determination of Chemical Composition in Authentic and Artificial Vinegars in Turkey’s Antakya city and Compliance with Food Legislation

TÜRKMEN A., DUMAN A. D., Konuş E.

III. Internaional Scientific and Vocational Studies Congress-Engineering (BILMES EN 2019), Nevşehir, Türkiye, 25 Temmuz 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

The Determination of Chemical Composition in Authentic and Artificial Vinegars in Turkey’s Antakya City and Compliance with Food Legislation

TÜRKMEN A., DUMAN A. D., Konuş E.

3. International Scientific and Vocational Studies Congress-BILMES 2019, 27 - 30 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

A Traditional Healing Drink: Gilaburu

TÜRKMEN A., DUMAN A. D.

4. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Problems with Traditional Molasses and Pomegranate Sour Production and Suggested Solutions

DOĞAN M., DİDİN M., DEDE S., DUMAN A. D.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Tradional taste Yoghurt Bean Soup

ERASLAN Z., DİDİN M., DUMAN A. D., DOĞAN M.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.266, (Özet Bildiri)

2018

2018

Problems with Traditional Molasses and Pomegranate Sour Production ad Suggested Solutions

DOĞAN M., DİDİN M., DEDE S., DUMAN A. D.

The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’ 19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.25, (Özet Bildiri)

2018

2018

Mahluta Soup

TÜRKMEN A., DUMAN A. D.

The 4th International Sympozium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.218, (Özet Bildiri)

2018

2018

A Traditional Flavor from The Inner Anatolia:Arabaşı

DUMAN A. D., TÜRKMEN A.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Mahluta Soup

TÜRKMEN A., DUMAN A. D.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

A Traditional Healing Drink: Gilaburu

TÜRKMEN A., DUMAN A. D.

The 4th International Sympozium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.302, (Özet Bildiri)

2018

2018

Regional Product: TİRŞİK (Arum Dioscorides SM) SOUP

Doğan M., DİDİN M., DEDE S., DUMAN A. D.

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.159, (Özet Bildiri)

2018

2018

A Traditional Flavor from The Inner Anatolia:Arabaşı

DUMAN A. D., TÜRKMEN A.

The 4th International Sympozium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.217, (Özet Bildiri)

2018

2018

A Tradational Sweet : Küncülü Halvah

DUMAN A. D., TÜRKMEN A., DİDİN M.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Traditional taste; Yoghurt Bean Soup

ERASLAN Z., DİDİN M., DUMAN A. D., Doğan M.

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.266, (Özet Bildiri)

2017

2017

Green Wheat: Freekeh

DUMAN A. D.

II.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, ss.10, (Özet Bildiri)

2017

2017

Gıdaların Raf Ömrünü Artıran Çevre Dostu Koruyucular ve Uygulama Sistemleri

DUMAN A. D.

II.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, ss.11, (Özet Bildiri)

2017

2017

Using of Bioinformation and Computational Biology in Food Safety Assesments

DUMAN A. D.

II.Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 Aralık 2017 - 14 Aralık 2001, ss.10, (Özet Bildiri)

2017

2017

TSE EN: ISO 9001: 2000 Quality Management System Practise Suggestion at Mustafa Kemal University Health Practises And Research Hospital

TAŞDELEN A., DİDİN M., DOĞAN M., DEDE S., DUMAN A. D.

II. congress of international tourism and microbial food safety, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

An Overview of Food Fraud in Turkey and The Potential Risk for Peanut.

DUMAN A. D., Tenekeci O., DİDİN M.

International The 13th Annual Meeting Durable Agriculture-Agriculture of The Future, 9 - 10 Kasım 2017, ss.66-67, (Özet Bildiri)

2017

2017

Physical, Chemical and Technological Features of some Potatoes Kinds Grown in Hatay Province of Turkey

DİDİN M., Ubeyitoğulları F., DUMAN A. D., ÖZER E. A.

The 13th Annual Meeting Durable Agriculture-Agrıculture Of Future, Craiova, Romanya, 9 - 10 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Nar Ekşisi ve Soslarının Etik Açıdan Değerlendirilmesi

Duman A. D., Gültekin Ş., Biçer A., Uslu K. Y., Atasayar A. Ö., Yecan Y. E., et al.

1.Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 11 Mart 2017, ss.361-368, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Interactions Between Foods and Genes

DUMAN A. D., DİDİN M.

International Congress on Food of Animal Orgin, 10 - 13 Kasım 2016, ss.286-287, (Özet Bildiri)

2016

2016

Fraudulents in Animal Origin Foods

DUMAN A. D., Tenekeci O., Kadıoğlu C.

International Congress on Food of Animal Orgin, 10 - 13 Kasım 2016, ss.155-156, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Using of Food Industry Wastes in Feed Rations

DİDİN M., DUMAN A. D.

International Congress on Food of Animal Orgin, 10 - 13 Kasım 2016, ss.284-285, (Özet Bildiri)

2016

2016

Mikotoksinlerin Belirlenmesinde Güncel Yaklaşımlar

DUMAN A. D., AKKAYA M. R.

Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.457, (Özet Bildiri)

2016

2016

Gelecekte Sürdürülebilir Gıda Sistemleri

DUMAN A. D.

Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.458, (Özet Bildiri)

2016

2016

Taklit, Tağşiş ve Tağyire Türkiye Toplumunun Bakış Açısı

Tenekeci O., DUMAN A. D.

Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.137, (Özet Bildiri)

2015

2015

Toxicity of gaseous ozone at high concentrations against Plodia interpunctella Hübner and Ephestia cautella Walker in in shell hazelnuts

IŞIKBER A. A., Christos A., DAYISOYLU K. S., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., Melek Ö.

10th Conference on Integrated Protection of Stored Products IPSP, Osijek, Hırvatistan, 28 Haziran - 01 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

Bio Fumigation with Ozone Gaseous for Quarantine and Pre Shipment Treatments as Alternatives to Methyl Bromide

DAYISOYLU K. S., IŞIKBER A. A., Oztekin M. S., DUMAN A. D.

International Conference on Biopesticides 7 (ICOB7), Antalya, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Gıda İşlemede Elde Edilen Yan Ürünlerin Güncel Alternatif Değerlendirilme Fırsatları

DİDİN M., DUMAN A. D., AKKAYA M. R., DAYISOYLU K. S., Tenekeci O.

TGDF Gıda Kongresi 2023:Yüzüncü Yıla On Kala, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2013, ss.90, (Özet Bildiri)

2012

2012

Propylene Oxide as Potential Quarantine Fumigant Forinsect Disinfestation of Dried Figs

IŞIKBER A. A., Oztekin M. S., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D.

9th. Int. Conf. on Controlled Atmosphere and Fumigation in Stored Products, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Yerfıstığı ve Osmaniye’nin Yerfıstığı Potansiyeli

DİZLEK H., DUMAN A. D., Tenekeci O.

Türkiye 11.Gıda Kongresi, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2012, ss.134, (Özet Bildiri)

2009

2009

Detection of mycotoxins with a liquid chromatography/tandem mass spectrometric multi-toxin method in raw and processed grains from Turkey

DUMAN A. D.

Worldwide Mycotoxin Reduction in Food and Feed Chains, 15 - 18 Eylül 2009, ss.104, (Özet Bildiri)

2009

2009

Laktik asit bakterilerinin inhibisyon etkisi ve bakteriyosinler

DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., AKYOL İ., GEZGİNÇ Y.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2009, ss.186, (Özet Bildiri)

2008

2008

Application of Sealed Flexible Vacuum-Hermetic Storage System for Quality Preservation of Turkish Red Chili Pepper

Işıkber A., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., Dayısoylu K., SOYSAL Y.

8th International Conference on Controlled Atmosphere and Fumigation in Stored, Chengdu, Çin, 14 - 18 Eylül 2008, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Quality Losses During Storage of Red Chilli Pepper

Dayisoylu K., ÖZTEKİN M. S., Işıkber A., DUMAN A. D., SOYSAL Y.

International Workshop on Food Safety in a Sustainable Postharvest System of Agricultural Products Workshop, Kahramanmaraş, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2007, ss.44, (Özet Bildiri)

2007

2007

Kırmızı Pul Biberin Ozonlanmış Su ile Sterilize Edilmesi ve Mikrodalga Enerjisi ile Kurutulması

DUMAN A. D., ERDEM T., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A.

Tarımsal Mekanizasyon 24.Ulusal Kongresi, Türkiye, 18 Eylül 2007, ss.394-401, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Sterilization of Spice Red Chilli Pepper by Ozonation and its Drying Microwave (in Turkish)

DUMAN A. D., ERDEM T., IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S.

24th Congress on Agricultural Mechanization, Kahramanmaraş, Türkiye, 05 Eylül 2007, ss.399-406, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Identification of Fungal Genus and Determination of Aflatoxin Level in Harvested Second Crop Corn

ALPTEKİN Y., Akkaya M., DUMAN A. D.

XII th International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, İstanbul, Türkiye, 21 - 25 Mayıs 2007, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

Determination of Microbiological Parameters and Aflatoxin Level in Traditionally Stored Turkish Red Chilli Pepper

DUMAN A. D., ÖZTEKİN M. S., Işıkber A., Dayisoylu K., SOYSAL Y.

XII th International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, İstanbul, Türkiye, 21 - 25 Mayıs 2007, ss.33, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Current Problems on Red Chilli Pepper Production

ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., SOYSAL Y.

23th Congress on Agricultural Mechanization, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2006, ss.231-237, (Özet Bildiri)

2005

2005

Present Status of Turkish Red Chili Pepper

ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., SOYSAL Y.

Türk-Alman Tarım ve Tabii Bilimler Araştırıcıları Dernekleri 8. Sempozyumu, 04 - 08 Kasım 2005, Bundesforschungsanstalt für Landwirtschaft (FAL) in Braunschweig, Cuvillier Verlag, Göttingen, 2006., 4 - 08 Kasım 2005, ss.201-207, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Bewertung der Farbeneigenschaften von türkischen Roten Chili Paprika (Capsicum annuum L.) und Farbenstabilitat wahrend der Lagerung

ÖZTEKİN M. S., SOYSAL Y., Isikber A., DUMAN A. D., Dayisoylu K.

8. Symposium des Verbandes deutsch-türkischer Agrar-und Naturwissenschaftler (VDTAN), Almanya, 24 - 26 Ekim 2005, cilt.12, (Özet Bildiri)

2005

2005

Asssesing the Colour Quality Attributes of Turkish Red Chili Peppers Capsicum annum L and Colour Stability during Storage

SOYSAL Y., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S.

Proceedings of the 9th International Congress on Mechanization and Energy in Agriculture 27th International Conference of CIGR Section IV: Efficient Use of Electricity and Renewable Energy Sources in Agriculture, Sep. 27-29 2005, 99-104, İzmir Turkey., 27 - 29 Eylül 2005, ss.99-104, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Bahçe Raf Ürünlerinde Kalite ve Standardizasyon

GEZGİNÇ Y., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D.

III. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 24 - 25 Eylül 2005, ss.489-494, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Tarladan Sofraya Kırmızı Biber

DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y., DAYISOYLU K. S.

III. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2005, ss.315-320, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Assesing the Colour Quality Attributes of Turkish Red Chili Peppers (Capsicum annuum L.) and Colour Stability during Storage

SOYSAL Y., Öztekin M., Isıkber A., DUMAN A. D., Dayisoylu K.

The 9th Internatioanl on Mechanization and Energy in Agriculture & 27th International Conference of CIGR, İzmir, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2005, ss.99-104, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Avrupa Birliği (AB) Katılım Sürecinde GAP Bölgesi Sütçülüğü

DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y., TAN A.

GAP IV. Tarım Kongresi, Türkiye, 4 - 05 Eylül 2005, ss.620-627, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Süt Endüstrisinde İkame Enzimler

DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y.

Gıda Kongresi 2005, Türkiye, 16 - 17 Nisan 2005, ss.178-181, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

The Importance of Color and Quality of Red Chilli Pepper (in Turkish)

SOYSAL Y., IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S.

3th Workshop on Agricultural Crop Drying, Antalya, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2005, ss.74-81, (Özet Bildiri)

2004

2004

Fındığın Depolanmasında Vakum Teknolojisinin Uygulanması

IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., ÖZTEKİN M. S., SOYSAL Y.

3. Milli Fındık Şurası Konferansı, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2004, ss.570-575, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Fındığın Depolanmasında Vakum Teknolojisinin Uygulanma Olanakları

IŞIKBER A. A., ÖZTEKİN M. S., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., SOYSAL Y.

3. Milli Fındık Şurası. 10-14 Ekim 2004, Giresun, 10 - 14 Ekim 2004, ss.570-575, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Kahraman Maraş Tarhanasının Kimi Özellikleri ve Beslenmedeki Fonksiyonel Önemi

DAYISOYLU K. S., GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D., DİDİN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Kahramanmaraş Yöresi Bağcılık Ürünleri

GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., DİDİN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.399-401, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Tarımsal Araştırmalarda Eureka Fonlarından Yararlanma Olanakları ve Baharatlık Kırmızı Biberin İşlenmesinde Entegre Bir Yaklaşım

ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., BUZKAN N., SOYSAL Y.

Tarımsal Mekanizasyon 22. Ulusal Kongresi, 08 -10 Eylül 2004, Bildiri Kitabı, 246-251, Aydın/Türkiye, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2004, ss.246-251, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Yöresel Türk Baharatı: İSOT

DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S., GEZGİNÇ Y., DİDİN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.402-405, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Kahramanmaraş Telemesi

DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y., AKYOL İ.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.412-416, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Geleneksel Kahramanmaraş Tarhanasının Kimi Özellikleri ve Beslenmedeki Fonksiyonel Önemi

DAYISOYLU K. S., GEZGİNÇ Y., DUMAN A. D., DİDİN M.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Eylül 2004, ss.407-411, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Application of Vacuum Technology on Storage of Commodity

Isıkber A., Navarro S., MS O., Dayisoylu K., DUMAN A. D.

CEBIT-Eurasia konferansı dahilinde "International Trade Fair for Information Technology, Tele-communications, Software and Service, İstanbul, Türkiye, 20 - 24 Ağustos 2004, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Kahramanmaraş’ta Gıda Sektörünün Durumu

DUMAN A. D., ÇINAR İ., ÇOLAKOĞLU A. S., ÖZSİSLİ B.

1. Kahramanmaraş Sempozyumu, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2004, ss.1341-1344, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Kurutulmuş Kırmızı Biberde Rengin Bir Kalite Unsuru Olarak Önemi

SOYSAL Y., ÖZTEKİN M. S., IŞIKBER A. A., DUMAN A. D., DAYISOYLU K. S.

III. Tarımsal Ürünleri Kurutma Tekniği Çalıştayı. 02-04 Mayıs 2005, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü, Antalya, 2 - 04 Mayıs 2004, ss.74-80, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Gaziantep ve Kahramanmaraş Yöresinde Üretilen Kırmızı Biberlerin Bazı Özellikleri ve Standartlara Uygunlukları

DİDİN M., DUMAN A. D.

Gida Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Isparta, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Laktik Asit Bakterilerinde Piruvat Katabolik Yolun Genetik Olarak Yönlendirilmesi

DAYISOYLU K. S., AKYOL İ., DUMAN A. D.

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, cilt.495, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Kırmızı Acı Pul Biber Üretiminde Aflatoksinin Önlenmesi ve Kontrolü Amacıyla HACCP Sistemi’nin Uygulanması

DUMAN A. D.

I.Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2003, cilt.159, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Kırmızı Acı Pul ve Toz Biberlerde Toksijenik Küf Gelişimi ve Aflatoksin Oluşumunun Önlenmesi ve Azaltılmasına Yönelik Uygulamalar

DUMAN A. D.

Mikotoksin Biyoteknolojisi Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı, Türkiye, 16 - 17 Haziran 2003, (Özet Bildiri)

2002

2002

Model Kahramanmaraş Tarhanası

DAYISOYLU K. S., İNANÇ A. L., DUMAN A. D., GEZGİNÇ Y.

Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2002, cilt.485, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

Soya ve Yan Ürünlerine Besin Fonksiyonelliği Açısından Bir Bakış

DAYISOYLU K. S., DUMAN A. D., İNANÇ A. L., GEZGİNÇ Y.

Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2002, ss.495-502, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Bazı Dondurulmuş Sebzelerin Mikrobiyal Florasının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

DUMAN A. D., Evliya B.

2.GAP II. Tarım Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 24 Ekim 2001, ss.279-286, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Gıda Endüstrisinde Antibiyotik Kullanımı

DUMAN A. D., ZORLUGENÇ B., Evliya B.

GAP II. Tarım Kongresi, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2001, cilt.455, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY

Diğer Dergiler



Burslar

2008 - 2008

2008 - 2008

BİDEB

Üniversite