Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Mutfaktaki Kutsal Emanet

Zeytin Bilimi , cilt.6, sa.2, ss.99-104, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Functions and Gastronomic Value of Şalgam as a Fermented Product in Turkish Cuisine

GANUD 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, ss.72-78

The Effect of Hatay's "Gastronomy City" Image on The Preference of The Gastronomy and Culinary Arts Department

5th International Gastronomy Tourism Studies Congress, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, ss.26-34

Antik Çağda Aromatik Bitki ve Baharatların Sembolik Anlamları

21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim - 17 Kasım 2021, ss.294-301

Determination of Food Neophobia Levels of International Mersin Citrus Festival Participants

Global Conference on Services and Retail Management (GLOSERV 2021), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 13 Mayıs 2021, cilt.5, ss.1-15

Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri

1st International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020

Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı

“I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, SanatSempozyumu ve Sergisi, 18 - 20 Şubat 2020

Gaziantep ve Hatay’ın Gastronomi İmajına Yönelik Yerel Halkın Görüşleri

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.108-113

Bir Turist Destinasyonu Olarak Türkiye’nin İmajı: Amerika Örneği.

THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 Eylül 2018, ss.358-369

Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.358-369
Kitap & Kitap Bölümleri

Yurtdışında Yaşayan Türklerin Yabancı Misafirlerine İkram Ettikleri Yemeklerin Analizi

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2, BAYAT GÜLŞEN, KILIÇ BİNALİ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.120-133, 2024

Destinasyonlarda Gastronomi

Turizm Temelli Destinasyon Yönetimi, SALDAMLI, ASIM, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.191-204, 2023

6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri

İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

Endüstri 4.0’ın Gastronomi Alanına Yansımaları: Üretim, Tasarım Ve Sunum Süreçlerinde Gastronomi 4.0’ın İzlerini Belirlemek

Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, ÇULHA, OSMAN, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.243-270, 2022

As a Possible Solution of Overtourism in Destination: Alternative Tourism Movement (Chapter 8)

Overtourism as Destination Risk: Impacts and Solutions, Anukrati Sharma Azizul Hassan, Editör, Emerald Publishing Limited, Bingley, ss.97-110, 2021

Applying Industry 4.0 on Management of Gastronomy Events

Impact of ICTs on Event Management and Marketing, Birdir Kemal, Birdir Sevda, Dalgiç Ali, Toksoz Derya, Editör, IGI Global, Hershey PA,, ss.242-261, 2021

Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı

Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Sanatlarının Dünü Bugünü, KANDEMİR Mitat, KOPARAN Yasemin, ERDAL Onurcan, KARAKIZ Cem, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.10-20, 2020

Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.92-109, 2020

Mersin Kentinin Gastronomi Turizmi Kaynakları ve Potansiyeli

Akıllı Destinasyon Markalaması Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, Dr. Mehmet Cihan YAVUZ, Editör, DETAY YAYINCILIK, ss.131-153, 2019
Metrikler

Yayın

40

Atıf (Scopus)

5

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

28

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

53

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları