SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Food Neophobia Among Tourism Students
Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.349-362, 2020 (Hakemli Dergi)
TURİST REHBERİ ADAYLARINDA YENİ YİYECEK DENEME KORKUSU (NEOPHOBIA)
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.3, sa.4, ss.551-561, 2019 (Hakemli Dergi)
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde HACCP Sisteminin Uygulanmasının Önündeki Engeller: Mardin Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.4, ss.2685-2700, 2019 (Hakemli Dergi)
Kalabalık Restoran Algısının Davranışsal Niyetlere Etkisi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.3, sa.4, ss.488-497, 2019 (Hakemli Dergi)
Hatay’ın Unesco Gastronomi Şehri Olması İle İlgili Yerel Restoran İşletmelerinin Farkındalığının Değerlendirilmesi.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.3, ss.384-393, 2018 (Hakemli Dergi)
Avrupa Aşçılık Tarihi: Antik Yunan’xxdan Sanayi Devrimine
Journal of recreation and Tourism Resarch
, cilt.3, sa.1, ss.54-62, 2016 (Hakemli Dergi)
Mevlevilikte Mutfak Kültürü ve Ateşbaz-ı Veli Makamı
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.4, sa.1, ss.96-103, 2016 (Hakemli Dergi)
Mutfaktaki Kutsal Emanet
Zeytin Bilimi
, cilt.6, sa.2, ss.99-104, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri
1st International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020
Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı
“I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, SanatSempozyumu ve Sergisi, 18 - 20 Şubat 2020
Gaziantep ve Hatay’ın Gastronomi İmajına Yönelik Yerel Halkın Görüşleri
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.108-113
Bir Turist Destinasyonu Olarak Türkiye’nin İmajı: Amerika Örneği.
THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 Eylül 2018, ss.358-369
Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.358-369
Kitap & Kitap Bölümleri
Yurtdışında Yaşayan Türklerin Yabancı Misafirlerine İkram Ettikleri Yemeklerin Analizi
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2, BAYAT GÜLŞEN, KILIÇ BİNALİ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.120-133, 2024
Destinasyonlarda Gastronomi
Turizm Temelli Destinasyon Yönetimi, SALDAMLI, ASIM, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.191-204, 2023
6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri
İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023
Endüstri 4.0’ın Gastronomi Alanına Yansımaları: Üretim, Tasarım Ve Sunum Süreçlerinde Gastronomi 4.0’ın İzlerini Belirlemek
Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, ÇULHA, OSMAN, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.243-270, 2022
Genelden Gastronomiye Defne
Detay Yayıncılık, Ankara, 2021
Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri
Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.92-109, 2020
Mersin Kentinin Gastronomi Turizmi Kaynakları ve Potansiyeli
Akıllı Destinasyon Markalaması Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, Dr. Mehmet Cihan YAVUZ, Editör, DETAY YAYINCILIK, ss.131-153, 2019