Eğitim Bilgileri
1999 - 2006
1999 - 2006Doktora
Çukurova Üniversitesi, Türkiye
1995 - 1998
1995 - 1998Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
1995 - Devam Ediyor
1995 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Yönetimsel Görevler
2020 - 2021
2020 - 2021Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2015 - 2019
2015 - 2019Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2017 - 2018
2017 - 2018Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2014 - 2014
2014 - 2014Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2006 - 2009
2006 - 20091998 - 2003
1998 - 2003Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2012 - 2013
2012 - 2013TR63-12-TD02-320 Referans Numaralı Teknik Destek Eğitimleri
T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, TR63-12-TD02-320 Referans Numaralı Teknik Destek Eğitimleri
2008 - 2012
2008 - 2012Türk Gıda Kodeksi- Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Türk Gıda Kodeksi- Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği
2008 - 2008
2008 - 2008Bilirkişi
Antakya mahkemesi, Bilirkişi
1998 - 2003
1998 - 2003Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi
Özel pastane, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
1801319-Genel Mikrobiyoloji
1801418-Gıda Mikrobiyolojisi I
1801810-Proses Tasarım
1801616-Et Teknolojisi
1801840-Mezuniyet Çalışması I, II
1801614- Mesleki Uygulama II
1801840-Bitirme Çalışması II
0801212 GENEL MİKROBİYOLOJİ
Lisans Çift Anadal
Lisans Çift Anadal
GDM-5268 Et ve Et Ürünleri Mikrobiyolojisi
GDM-5266 Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemler
GDM-5215 Gıdalarda Mikrobiyolojik Analiz Teknikleri
GDM-5269 Mikrobiyal Metabolizma
GDM-5271 Mikroorganizmaların Ürettiği Renk Maddeleri
GDM-5222 Gıda ve Endüstriyel Mikrobiyoloji
GDM-5273 Fermantasyon Mikrobiyolojisi
GDM-5264 Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi
GDM-5106 Gıda Mühendisliğinde Lisansüstü Uzmanlık Alan Dersi
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Hatay İlinde Üretilen Sürk Peynirlerinin Olgunlaşmasını Aşamasında Gelişen Küf Türlerinin Morfolojik ve Genetik Yöntemler Kullanılarak Tanımlanması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
A.AŞKAR(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Zeytinyağ atık ürünlerinin besiyeri bileşeni olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
Ç.ASLAN(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Hatay İl Merkezinde(Antakya),İçme Kullanma Suyunun Kaynağından Çeşmeye Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
Z.KARATAŞ(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Üzüm çekirdeği ekstresi ve yağının yoğurt yüzeyinde gelişen maya ve küf gelişimine etkisi
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
N.ATEŞ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Kurutulmuş hindi eti üretimi; mikrobiyolojik, fiziksel ve biyokimyasal özelliklerinin incelenmesi
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
E.UYLAŞ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Çeşitli ortamlardan l-sistein üreten bakterilerin izolasyonu, tanımlanması ve l-sistein üretim miktarlarının saptanması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
F.NURAY(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Set tipi yoğurt yüzeyinde gelişen maya ve küflere karşı üzüm çekirdeği yağı ve özütünün etkisi
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
N.ATEŞ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kekik ve defne uçucu yağlarını içeren yenilebilir kitosan ve karboksimetil selüloz filmlerin, antibakteriyal ve bazı karakteristik özelliklerinin incelenmesi
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
R.SEVER(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Antakya merkezindeki insani tüketim amaçlı içme-kullanma sularının kaynaktan çeşmeye mikrobiyolojik kalitesinin araştırılması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
Z.KARATAŞ(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Zeytinyağı atık ürünü zeytin kara suyunun Bacillus subtilis ATCC 6633'ün gelişiminde besi ortamı olarak kullanıbilirliğinin araştırılması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
Ç.KAVAZ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Hatay'ın bazı yöresel ürünlerinden mayaların izolasyonu ve izole edilen mayaların bazı probiyotik özelliklerinin araştırılması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
F.MOUHAMMAD(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Hatay yöresinde üretilen geleneksel peynirlerin mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
B.ONUR(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Farklı salamura yöntemlerinin, asma yaprağı mikroflorası üzerine etkileri
AKSAN ALDANMAZ E. (Danışman)
F.ALTINÖZ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2010
2010Use of Oregano Origanum onites L Essential Oil as Hatching Egg Disinfectant
ÇOPUR AKPINAR G., ARSLAN M., DURU M., BAYLAN M., CANOĞULLARI DOĞAN S., ALDANMAZ E.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY , cilt.8, sa.17, ss.2531-2538, 2010 (SCI-Expanded)
2008
2008The effect of thawing methods on the quality of eels (<i>Anguilla anguilla</i>)
Ersoy B., Aksan E., Ozeren A.
FOOD CHEMISTRY
, sa.2, ss.377-380, 2008 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Antakya’da Kullanılan Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Escherichia Coli ve Staphylococcus Aureus’a Karşı Antibakteriyal Etkisi
ALDANMAZ E.
GAZİOSMANPAŞA BİLİMSEL ARAŞTIRMA DERGİSİ , 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Kıymaların Mikroflorası ve Mikrodalga Uygulamasının Kıymada Salmonella enteritidis PT4 Üzerine Etkisi,
ALDANMAZ E.
Dünya Gıda Dergisi, , 2024 (Hakemli Dergi)
2008
2008RISK ASSESSMENT OF MICROBIAL PROBLEMS AND PREVENTIVE ACTIONS IN DAIRY INDUSTRY
ALDANMAZ E.
VTT SYMPOSIUM 251 , 2008 (Hakemsiz Dergi)
2002
2002Stabilizatör kullanımının ve pastörizasyon normunun dayanıklı yoğurtların bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
ALDANMAZ E.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2002 (Hakemli Dergi)
2000
2000Dondurulmuş Dana ve Koyun Kıymalarının Mikrodalga ile Çözündürülmesinde Mikroflora Değişmeleri,
ALDANMAZ E.
Çukurova Tarım ve Gıda bilimleri dergisi (Online) , 2000 (Hakemli Dergi)
2000
2000Adana'da Satışa Sunulan Dana ve Koyun Kıymalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması,
ALDANMAZ E.
International Animal Enformasyon , 2000 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Et Ve Et Ürünlerinin Muhafazasında Yenilebilir Filmlerin Kullanımı
ALDANMAZ E.
6th International Çukurova Agriculture & Veterinary Sciences Congress, 22 - 24 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Probiotic Yeasts and Their Effects on Health,
ALDANMAZ E.
Konuralp National Multidisiplinary Studies Congress In Medicine And Health Sciences, 22 - 24 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Şehir Şebeke Sularında Spor Oluşturan Bakterilerin Su Kalitesine ve İnsan Sağlığına Etkileri
ALDANMAZ E.
8. Ulusal Çevre Kongremi, 15 - 16 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Kahve Çekirdek Zari: Biyoaktif Bileşenleri Ve Endüstride Kullanimi
ALDANMAZ E.
Ulusal Kahve Sempozyumu, 02 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Kahve Fermantasyonunda Mikroorganizmalarin Rolü Ve Kaliteye Etkileri
ALDANMAZ E.
Ulusal Kahve Sempozyumu, 02 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Şehir Şebeke Sularındaki Kirleticiler ve Ülkemizde Şebeke Sularında Belirlenen Başlıca Problemler
ALDANMAZ E.
3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, ss.1281-1285, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018ZEYTİN KARA SUYUNUN BACİLLUS SUBTİLİS ATCC 6633’ÜN GELİŞİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
ALDANMAZ E., Çigdem A.
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1038-1039, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Gıda Güvenliği ve Turizm
ALDANMAZ E.
VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞUAKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Gıda Sanayiinde Mikrobiyal Renk Maddelerinin Kullanılabilirliği
ALDANMAZ E.
II. ULUSLARARASI TURİZM VEMİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİKONGRESİ, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.86, (Özet Bildiri)
2017
2017Üzüm Çekirdeğinin Antimikrobiyal Etkisi
ALDANMAZ E.
II. ULUSLARARASI TURİZM VEMİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.66, (Özet Bildiri)
2017
2017Çeşitli Geleneksel Gıda Maddelerinde Maya Mikroflorasının Araştırılması Ve Bu Mayaların Bazı Teknolojik Özelliklerinin İncelenmesi
ALDANMAZ E.
II. DOĞUNUN BATISI BATININ DOĞUSU KONFERANS, Prag, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Temmuz 2017, ss.428, (Özet Bildiri)
2017
2017Gıdaların Dizaynında 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisi Uygulamaları
ALDANMAZ E., SEVER R.
19. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI -- AB 2017, Aksaray, Türkiye, 8 - 10 Şubat 2017, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Yılları Arasında Dünya’da ve Türkiye’de Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar,
ALDANMAZ E.
4. Gıda Güvenliği Kongresi, 14 - 15 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2007
2007Isolation And Identificatıon of Red-Pigmented Yeast From Different Materials and Determination of Carotenoid Content
ALDANMAZ E.
Proceedings of the 26th Annual General Meeting of the European Culture Collections ‘Organization. (ECCO 26), 12 - 14 Ekim 2007, (Özet Bildiri)
2004
2004Adana İli Geleneksel İçeceği:Şalgam.
ALDANMAZ E.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23 - 24 Eylül 2004, (Özet Bildiri)
2003
2003Pigment Üreten Bazı Mayaların Çeşitli Ortamlardan İzolasyonu, Tanımlanması ve Bazı Gelişim Özelliklerinin Belirlenmesi
ALDANMAZ E.
XIII. Biyoteknoloji Kongresi, 25 - 29 Ağustos 2003, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2017
2017Gıdalarda Mikrobiyal Bozulmalar
ALDANMAZ E.
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.78-117, 2017
Desteklenen Projeler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyor
Antakya Şehir Şebeke Suyunun Bazı Kirleticiler (Ağır Metal, Nitrat/Nitrit) Ve Spor Oluşturan Bakteriler Açısından İncelenme
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorHatay İlinde Üretilen Sürk Peynirlerinin Olgunlaşma Aşamasında Gelişen Küf Türlerinin Morfolojik ve Genetik Yöntemler Kullanılarak Tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022BAKTERİLERDE, AMİNO ASİTLERİN ÜRETİM MİKTARLARININ VE PROFİLLERİN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Çoklu Fumigasyon Uygulaması Sonrası Çeşitli Baklagillerde Depolama Süresince Mikrobiyel Gelişimin ve Kalıntı Miktarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018Antakya Merkezindeki İnsani Tüketim Amaçlı İçme-Kullanma Sularının Kaynaktan Çeşmeye Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018Üzüm Çekirdeği Ekstresi ve Yağının Set Tipi Yoğurdun Depolanma Süresince Yüzeydeki Maya ve Küf Gelişimine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018Çeşitli Geleneksel Gıda Maddelerinde Maya Mikroflorasının Araştırılması ve Bu Mayaların Bazı Teknolojik Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Hatay Yöresinde Üretilen Geleneksel Peynirlerin Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Farklı Muhafaza Yöntemlerinin Salamura Asma Yaprağı Mikroflorası Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
2009 - 2010
2009 - 2010Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Bio-Fumigant Olarak Rosmarin Ve Kekik Eterik Yağlarının Karşılaştırılması
TÜBİTAK Projesi
AKSAN ALDANMAZ E., ÇOPUR AKPINAR G., ARSLAN M.
2003 - 2006
2003 - 2006Okratoksin A'nın detoksifikasyonunda mayaların ve adsorbent maddelerin kullanımı
TÜBİTAK Projesi
AKSAN ALDANMAZ E.
2001 - 2005
2001 - 2005Çeşitli Mayalardan Elde Edilen Karotenoidlerin Sucukta Renklendirici Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
2019 - 2000
2019 - 200019. Stabilizatör Kullanımının ve Pastörizasyon Normunun Dayanıklı Yoğurtların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri,
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
1998 - 1999
1998 - 1999Antakya Yöresindeki Gıdalarda Yaygın Olarak Kullanılan Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Escherichia coli ve Staphylococcus aureus Üzerindeki Antibakteriyel Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)
1998 - 1998
1998 - 1998Mikrodalganın Salmonella enteritidis Üzerine Etkisinin Kıyma Örneklerinde Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
1996 - 1997
1996 - 1997Dondurulmuş Dana ve Koyun Kıymalarının Mikrodalga ile Çözündürülmesi Sırasında Patojen Mikrofloradaki Değişmeler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
1996 - 1996
1996 - 199624. Adana'da Satışa Sunulan Dana ve Koyun Kıymalarının Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması Çukurova Üniversitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
1995 - 1996
1995 - 1996Dana ve Koyun Kıymalarının Geleneksel Yöntemler ve Mikrodalga ile Çözündürülmesi Sırasında Mikrofloradaki Değişmelerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSAN ALDANMAZ E.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2024
Nisan 2024Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Nisan 2024
Nisan 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Y.Lisans, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye
Jüri Üyelikleri
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Doktora)
- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Ağustos-2024
Ağustos 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Şubat-2024
Şubat 2024