Dr. Öğr. Üyesi EMİNE AKSAN ALDANMAZ


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ


Yayınlardaki İsimler: Aksan Emine

Metrikler

Yayın

25

Atıf (Scholar)

4

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

18

Tez Danışmanlığı

14
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2006

1999 - 2006

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Türkiye

1995 - 1998

1995 - 1998

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

1995 - Devam Ediyor

1995 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Yönetimsel Görevler

2020 - 2021

2020 - 2021

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2015 - 2019

2015 - 2019

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2017 - 2018

2017 - 2018

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2014 - 2014

2014 - 2014

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2006 - 2009

2006 - 2009

1998 - 2003

1998 - 2003

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2012 - 2013

2012 - 2013

TR63-12-TD02-320 Referans Numaralı Teknik Destek Eğitimleri

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, TR63-12-TD02-320 Referans Numaralı Teknik Destek Eğitimleri

2008 - 2012

2008 - 2012

Türk Gıda Kodeksi- Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Türk Gıda Kodeksi- Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

2008 - 2008

2008 - 2008

Bilirkişi

Antakya mahkemesi, Bilirkişi

1998 - 2003

1998 - 2003

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi

Özel pastane, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Görevlisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

1801319-Genel Mikrobiyoloji

1801418-Gıda Mikrobiyolojisi I

1801810-Proses Tasarım

1801616-Et Teknolojisi

1801840-Mezuniyet Çalışması I, II

1801614- Mesleki Uygulama II

1801840-Bitirme Çalışması II

0801212 GENEL MİKROBİYOLOJİ

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

GDM-5268 Et ve Et Ürünleri Mikrobiyolojisi

GDM-5266 Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemler

GDM-5215 Gıdalarda Mikrobiyolojik Analiz Teknikleri

GDM-5269 Mikrobiyal Metabolizma

GDM-5271 Mikroorganizmaların Ürettiği Renk Maddeleri

GDM-5222 Gıda ve Endüstriyel Mikrobiyoloji

GDM-5273 Fermantasyon Mikrobiyolojisi

GDM-5264 Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi

GDM-5106 Gıda Mühendisliğinde Lisansüstü Uzmanlık Alan Dersi

Yönetilen Tezler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Et Ve Et Ürünlerinin Muhafazasında Yenilebilir Filmlerin Kullanımı

ALDANMAZ E.

6th International Çukurova Agriculture & Veterinary Sciences Congress, 22 - 24 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Probiotic Yeasts and Their Effects on Health,

ALDANMAZ E.

Konuralp National Multidisiplinary Studies Congress In Medicine And Health Sciences, 22 - 24 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Şehir Şebeke Sularında Spor Oluşturan Bakterilerin Su Kalitesine ve İnsan Sağlığına Etkileri

ALDANMAZ E.

8. Ulusal Çevre Kongremi, 15 - 16 Kasım 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Kahve Çekirdek Zari: Biyoaktif Bileşenleri Ve Endüstride Kullanimi

ALDANMAZ E.

Ulusal Kahve Sempozyumu, 02 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Kahve Fermantasyonunda Mikroorganizmalarin Rolü Ve Kaliteye Etkileri

ALDANMAZ E.

Ulusal Kahve Sempozyumu, 02 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Şehir Şebeke Sularındaki Kirleticiler ve Ülkemizde Şebeke Sularında Belirlenen Başlıca Problemler

ALDANMAZ E.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, ss.1281-1285, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

ZEYTİN KARA SUYUNUN BACİLLUS SUBTİLİS ATCC 6633’ÜN GELİŞİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI

ALDANMAZ E., Çigdem A.

II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1038-1039, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Gıda Güvenliği ve Turizm

ALDANMAZ E.

VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞUAKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Gıda Sanayiinde Mikrobiyal Renk Maddelerinin Kullanılabilirliği

ALDANMAZ E.

II. ULUSLARARASI TURİZM VEMİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİKONGRESİ, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.86, (Özet Bildiri)

2017

2017

Üzüm Çekirdeğinin Antimikrobiyal Etkisi

ALDANMAZ E.

II. ULUSLARARASI TURİZM VEMİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.66, (Özet Bildiri)

2017

2017

Çeşitli Geleneksel Gıda Maddelerinde Maya Mikroflorasının Araştırılması Ve Bu Mayaların Bazı Teknolojik Özelliklerinin İncelenmesi

ALDANMAZ E.

II. DOĞUNUN BATISI BATININ DOĞUSU KONFERANS, Prag, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Temmuz 2017, ss.428, (Özet Bildiri)

2017

2017

Gıdaların Dizaynında 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisi Uygulamaları

ALDANMAZ E., SEVER R.

19. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI -- AB 2017, Aksaray, Türkiye, 8 - 10 Şubat 2017, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Yılları Arasında Dünya’da ve Türkiye’de Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar,

ALDANMAZ E.

4. Gıda Güvenliği Kongresi, 14 - 15 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2007

2007

Isolation And Identificatıon of Red-Pigmented Yeast From Different Materials and Determination of Carotenoid Content

ALDANMAZ E.

Proceedings of the 26th Annual General Meeting of the European Culture Collections ‘Organization. (ECCO 26), 12 - 14 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

2004

2004

Adana İli Geleneksel İçeceği:Şalgam.

ALDANMAZ E.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23 - 24 Eylül 2004, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2017

2017

Gıdalarda Mikrobiyal Bozulmalar

ALDANMAZ E.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.78-117, 2017

Desteklenen Projeler

2020 - 2022

2020 - 2022

BAKTERİLERDE, AMİNO ASİTLERİN ÜRETİM MİKTARLARININ VE PROFİLLERİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

Hatay Yöresinde Üretilen Geleneksel Peynirlerin Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

Farklı Muhafaza Yöntemlerinin Salamura Asma Yaprağı Mikroflorası Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

AKSAN ALDANMAZ E. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2024

Nisan 2024

Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Nisan 2024

Nisan 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Y.Lisans, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye



Jüri Üyelikleri

Kasım-2024

Kasım 2024

Tez Savunma (Doktora)

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Ağustos-2024

Ağustos 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Şubat-2024

Şubat 2024

Doktora Yeterlik Sınavı

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi