Doç. Dr. MEHMET MURAT CEYLAN


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği


Yayınlardaki İsimler: Ceylan Mehmet Murat, Ceylan M. Murat, Ceylan M.M.

Metrikler

Yayın

54

Atıf (Scopus)

237

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

354

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

3

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2020

2015 - 2020

Doktora

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

2010 - 2013

2010 - 2013

Yüksek Lisans

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2013

2013

Yüksek Lisans

Badem sütü üretimi ve optimizasyonu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2023 - 2024

2023 - 2024

Doç. Dr.

Iğdır Üniversitesi

2020 - 2023

2020 - 2023

Dr. Öğr. Üyesi

Iğdır Üniversitesi

2011 - 2020

2011 - 2020

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Senato Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Yüksekokul Müdürü

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - 2024

2022 - 2024

Bölüm Başkanı

Iğdır Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - 2024

2022 - 2024

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Iğdır Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - 2024

2022 - 2024

Fakülte Kurulu Üyesi

Iğdır Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - 2024

2021 - 2024

Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi

Iğdır Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2011

2011 - 2011

GIDA MÜHENDİSİ

HATAY BELEDİYESİ, GIDA MÜHENDİSİ

2009 - 2009

2009 - 2009

STAJER

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ SÜT FABRİKASI, STAJER

2008 - 2008

2008 - 2008

STAJER

GÜVENTAŞ GIDA A.Ş, STAJER

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Lisans

Lisans

GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ

GIDA MEVZUATI

GIDA MEVZUATI

GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ

GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ

GIDA COĞRAFYASI

MİKROBİYOLOJİ

MİKROBİYOLOJİ

GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ

MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

MUTFAKLARDA ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ

KARİYER PLANLAMA

Gıda Mevzuatı

Soğuk Mutfak

Mesleki Yabancı Dil 4

Yiyecek Tarihi

Mesleki Yabancı Dil 3

Gıda Teknolojileri

Temel Bilişim Teknolojileri

Beslenme İlkeleri

İş sağlığı ve güvenliği I

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Lipid Kimyası

Sağlık Turizmi

Kıyı Ekoturizmi

Zeytinyağı ve Sağlık

GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

ESANSİYEL YAĞLARIN AKTİF GIDA AMBALAJLARINDA KULLANIMI

BAŞTÜRK A., CEYLAN M. M.

7. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Ankara, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

PERSONAL HYGIENE IN FOOD PRODUCTION AND SERVICE

BAYAT G., CEYLAN M. M., İMECE A., TUNAY F. N.

1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

EVALUATION OF FOODBORNE MICROORGANISMS IN TERMS OF FOOD SAFETY

İMECE A., TUNAY F. N., CEYLAN M. M., BAYAT G.

1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

PROPOLİS: BİLEŞİMİ VE BİYOMEDİKAL AKTİVİTELERİ

BAŞTÜRK A., CEYLAN M. M.

SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

FOOD ORIGINAL DISEASES AND RISKS IN FOOD SAFETY

CEYLAN M. M., BAYAT G., İMECE A., TUNAY F. N.

1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

YÜKSEK BASINÇ İŞLEMİNİN MERCİMEK PROTEİNİ-PALM YAĞI NANOEMÜLSİYONLARININ PARÇACIK BÜYÜKLÜĞÜ VE LİPİT OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ

CEYLAN M. M.

V. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Türkiye, 27 - 29 Ocak 2023, ss.213-218, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

DERİN KIZARTMA İŞLEMİNİN FARKLI YAĞLARIN FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

CEYLAN M. M.

V. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS, Türkiye, 27 - 29 Ocak 2023, ss.219-226, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

LİPİD OKSİDASYON MEKANİZMASI VE ETKİLİ FAKTÖRLER

CEYLAN M. M.

7TH INTERNATIONAL ERCİYES CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH, Kayseri, Türkiye, 09 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Lipid Oksidasyonu Ölçme Yöntemleri

CEYLAN M. M.

MEDITERRANEAN SUMMIT 7th INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS, Mersin, Türkiye, 12 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

EFFECT OF FRYING ON VISCOSITY OF HAZELNUT OIL

BAŞTÜRK A., CEYLAN M. M.

1st International / 11th National Food Engineering Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.180, (Özet Bildiri)

2018

2018

Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey

BULUT M., CEYLAN M. M., ÇAVUŞ M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications

ÇAVUŞ M., DEMİRCİ M., CEYLAN M. M., BULUT M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, URFA, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils.

CEYLAN M. M., BAŞTÜRK A., ÇAVUŞ M., BULUT M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications

ÇAVUŞ M., DEMİRCİ M., BULUT M., CEYLAN M. M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Vegetarian Athlete Diet

BULUT M., DİNÇ A., ÇAVUŞ M., CEYLAN M. M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

OLIVE OIL AND HEALTH

CEYLAN M. M., ÇAVUŞ M., BULUT M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

3-MCPD Formation in Refined Vegetable Oils.

CEYLAN M. M., BAŞTÜRK A.

2. International symposium of Igdir., Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry

CEYLAN M. M., BULUT M.

II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu, Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH

CEYLAN M. M., BULUT M.

I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2013

2013

Textural and Sensory Properties of the Sun Dried Sulphur Treated Dried Appricot.

YURT B., BAŞTÜRK A., CEYLAN M. M., TOKER Ö. S.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Textural and Sensory Characteristics of the Kars Kashar Cheese Ripened et Different Periods.

BAŞTÜRK A., YURT B., CEYLAN M. M., TOKER Ö. S.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Effect of Strach Type on Pasting and Textural Properties of Model Pudding Systems.

CEYLAN M. M., YURT B., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., BAŞTÜRK A.

The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

Fonksiyonel Gıdalar ve Önemi.

CEYLAN M. M., BAŞTÜRK A.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

Hatay Bölgesi Geleneksel Yemeği: Humus.

CEYLAN M. M., YURT B., BAŞTÜRK A.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

Iğdır yöresi geleneksel tatlısı: Omaç Helvası

YURT B., CEYLAN M. M., BAŞTÜRK A.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

DEEP FRYING AND PRE-TREATMENT APPLICATIONS FOR REDUCING OIL ABSORPTION

CEYLAN M. M.

INTERNATIONAL STUDIES IN ENGINEERING, COŞKUN ÖZALP, SELAHATTİN BARDAK, Editör, Serüven Publishing, Ankara, ss.60-76, 2023

2023

2023

Palm Yağı ve Sağlık

CEYLAN M. M.

Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar -III (International Studies in Health Sciences-III), Enes KARAMAN, Gülcan YAZICI ÖZGÜN, Mehmet Emin AYAĞ, Editör, ÖZGÜR YAYINLARI, Gaziantep, ss.81-92, 2023

2022

2022

BİTKİSEL YAĞLARDA KİMYASAL VE FİZİKSEL RAFİNASYON

Ceylan M. M.

Mimarlık ve Mühendislik Bilimleri Araştırma ve Uygulama, Duygu Kavak, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.1-162, 2022

2022

2022

Zeytinyağının Lezzet Bileşenleri

CEYLAN M. M.

Mühendislik Alanındaki Gelişmeler, Bideci, Alper, Editör, Duvar Yayınları, ss.43-60, 2022


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 237

h-indeksi (SCOPUS): 7