Dr. Öğr. Üyesi AHMET DURSUN


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği

Metrikler

Yayın

53

Atıf (Scopus)

115

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

221

H-İndeks (Scholar)

8

Proje

8

Açık Erişim

5

Eğitim Bilgileri

2015 - 2023

2015 - 2023

Doktora

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2007 - 2012

2007 - 2012

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Sucuk üretiminde etin sarımsakla muamelesinin protein fosforilasyonu, fizikokimyasal ve biyokimyasal niteliklere etkisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2015

2015

Yüksek Lisans

Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2023

2012 - 2023

Araştırma Görevlisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Performans Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

2016 - 2017

2016 - 2017

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

İleri Gıda Biyokimyası II

Gıda Analizlerin Analitik Metot Güvenirliği

Lisans

Lisans

Et Bilimi ve Karkas Değerlendirme

Gıda Biyokimyası

Et Teknolojisi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

Identification of Volatile Compounds in Seeds, Flowers and Leaves Collected from Elaeagnus angustifolia tree

TÜRKMEN D., DURSUN A., GÜLER Z.

50th International Symposium on Essential Oils, Vienna, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2019, ss.144, (Özet Bildiri)

2019

2019

Volatile Compounds of Some Raw Pistachio nut Varieties with Solid Phase Microextraction Technique

GÜLER Z., DURSUN A., TÜRKMEN D.

50th International Symposium on Essential Oils, Vienna, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2019, ss.41, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Effects of Whey Adding into Cow, Sheep and Goat Milk on Rheological Properties of Kefir

DEDE S., ALTAY F., DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.85-90, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The Major Volatile Compounds (VCs) Changing during Hawthorn Maturation.

GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D., ÇALIŞKAN O., BAYAZIT S., GÜNDÜZ K.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.44, (Özet Bildiri)

2018

2018

Identification of Volatile Compounds in the Seeds and Fleshs of Rosehips Obtained from the Different Locations.

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.45, (Özet Bildiri)

2018

2018

Changes in Volatile Compounds (VCs) during the Traditional Sesame Paste (Tahini) Production.

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.51, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Effects of Different Heat Norms Applied to Milk and of Different Commercial Animal Rennets on the Microstructure of White Cheese-Type Gels.

DURSUN A., SÜNER G., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.212, (Özet Bildiri)

2018

2018

The Assessment of Minerals in Whey During the Pressing of Curd of White Cheese Produced by the Natural and Fermented Commercial Animal Rennets.

DURSUN A., SÜNER G., ÖZKAN D., GÜLER Z.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.211, (Özet Bildiri)

2018

2018

Quantification of Free Fatty Acids (FFAs) in Raw Milk and Kefir Using Both Internal and External Standard Techniques: Reproducibility and Recovery

DURSUN A., GÜLER Z.

42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.497, (Özet Bildiri)

2018

2018

Effect of Adding Salt to Sample on Determination of Volatile Compounds (VCs) in Sesame Seeds by Solid Phase Micro Extraction Technique

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.212, (Özet Bildiri)

2018

2018

Determination of Volatile Compounds (VCs) in Sesame Pastes Analyzed with- and without-salt Using Solid Phase Micro Extraction Technique (SPME)

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, RİVA DEL GARDA, İtalya, 13 - 18 Mayıs 2018, ss.459, (Özet Bildiri)

2018

2018

Volatile Compounds (VCs) in Sucuks Ripened in Natural and Artificial Casings

DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D.

The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, KYRENIA, 19 - 21 Nisan 2018, ss.87, (Özet Bildiri)

2018

2018

Aromatic Volatile Compounds (AVCs) in Headspace of Sesame Seeds and Their Sesame Pastes (Tahini)

DURSUN A., ÖZKAN D., GÜLER Z.

The 4th International Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, KYNERIA, 19 - 21 Nisan 2018, ss.143, (Özet Bildiri)

2017

2017

Identification of volatile compounds (VCs) of ‘Camarosa’ and ‘Osmanlı’ strawberry varietites

ÖZKAN D., GÜNDÜZ K., DURSUN A., GÜLER Z.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effects of hold on-tree and cold storage on volatile compounds (VCs) of peels from three mandarin cultivars ‘Sstsuma’, ‘Rize’ and ‘Freumond’

GÜLER Z., DURSUN A.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination of Volatile Compounds in Rose Hip Fruit Marmalades, Home-made and Produced on Industrial-Scale

DURSUN A., GÜLER Z., ÖZKAN D.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Identification of Volatile Compounds (VCs) of ‘Gemlik’, ‘Halhalı’ and ‘Sarı Hasebi’ Olive Leaves

GÜLER Z., ÖZKAN D., DURSUN A., BOZDOĞAN KONUŞKAN D.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 Aralık - 12 Ekim 2017, ss.90, (Özet Bildiri)

2017

2017

Biochemical Composition in a New Spredible Product Produced from Organic Milk Using Kefir Grains and Yoghurt Culture

GÜLER Z., DURSUN A.

International Conference on Advences and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Volatile Compounds of Plane Tree (Platanus orientalis) Leaves with Solid Phase Microextraction (SPME) Technique

GÜLER Z., DURSUN A., ÖZKAN D.

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Comparison of Volatile Compounds VCs in Green and Yellow Peels of Mandarins King Citrus nobilus and Tangerina Citrus tangerine

GÜLER Z., DURSUN A., GÜL E.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effects of Hold On Tree and Cold Storage on Volatile Compounds VCs of the Fresh Juices from Three Mandarin Cultivars Minneola King and Tangerian

GÜLER Z., DURSUN A.

27th International Scientific-Expert Congres of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Development of a Gluten Free Biscuit Using Turkish Hazelnut and Apricot

ÖZER E. A., DURSUN A., AKIN M. B., AKSAY S., Yavasca A.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.594, (Özet Bildiri)

2016

2016

Changes of Organic Acids and Sugars in Goat Milk and Yogurt

GÜLER Z., GÜL E., DURSUN A.

12th International Conference on Goats, Antalya, Türkiye, 25 - 30 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Traditional Dairy Dessert in Turkey

ÖZER E. A., DURSUN A., AKIN M. B., AKSAY S., Yavasca A.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.279, (Özet Bildiri)

2014

2014

Geleneksel Türk İçecekleri

ÖZER E. A., KABAK B., DURSUN A., ÇUKURKENT A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1091-1095, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Geleneksel Türk Şekerlemeleri

ÖZER E. A., DURSUN A., AKSAY S., Yalçın Z.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1096-1100, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi

ÖZER E. A., DURSUN A., KIRIS A., TOSUN C., INAL D.

TGDF GIDA KONGRESİ 2013 YÜZÜNCÜ YILA ON KALA, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.66, (Özet Bildiri)

2013

2013

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencilerinin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Sunulan Hizmetlerle İlgili Görüşlerinin Belirlenmesi

ÖZER E. A., DURSUN A., COSKUN Y., BOZDANA K., OZER M. I.

TGDF Gıda Kongresi 2013 Yüzüncü Yıla On Kala, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.67, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2016

2016

Gıda Piramitleri

ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.

Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu Güzel Seydim, Editör, Sidas Medya, ss.13-30, 2016

Desteklenen Projeler

2014 - 2016

2014 - 2016

Glutensiz Bisküvi Üretimi ve Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DURSUN A.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2024

Kasım 2024

FOOD ANALYTICAL METHODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

Food

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2020

Ağustos 2020

MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS)

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mart 2025

Mart 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 115

h-indeksi (SCOPUS): 5

Jüri Üyelikleri

Haziran-2024

Haziran 2024

Doktora Yeterlik Sınavı

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi