Desteklenen Projeler
-
2019 - 2023 SUCUK ÜRETİMİNDE ETİN SARIMSAKLA MUAMELESİNİN PROTEİN FOSFORİLASYONU, FİZİKOKİMYASAL VE BİYOKİMYASAL NİTELİKLERE ETKİSİ
-
2020 - 2022 FERMENTE ya da ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ SUCUKLARDA KİMYASAL NİTELİKLER, UÇUCU BİLEŞENLER ve RENGİN TESPİTİ
-
2019 - 2022 PROTEİN FOSFORİLASYONUNUN FARKLI STARTER KÜLTÜRLER KULLANILARAK ÜRETİLEN SUCUKLARDA OLGUNLAŞMA VE DEPOLAMA SÜRESİNCE KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL NİTELİKLERE ETKİSİ
-
2018 - 2021 Kilis keçisi oğlak ve çebiçlerinde farklı yaşlarda kastrasyonun karkas özellikleri ve et kalitesine etkisi
-
2018 - 2021 Kilis Keçisi Oğlak ve Çebiçlerinde Farklı Yaşlarda Kastrasyonun Karkas Özellikleri ve Kalitesine Etkisi
-
2018 - 2020 Farklı Ticari Rennetlerle Üretilen Beyaz Peynirde Tekstür ve Mikroyapı
-
2018 - 2019 Zencefilli Yoğurt Üretimi: Organik Asitlerin ve Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Geleneksel Beyaz Peynirin Olgunlaşması Sırasında Tekstürel Nitelikler: Peynir Üretimi Sırasında Yan Ürün Peynir Altı Suyunun Tahıl Ürünlerinde Kullanım Olanakları ve Tekstüre Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A., TÜRKMEN D., MASATCIOĞLU M. T., KÖKSAL KAVRAK M., GÜLER Z. (Yürütücü)
-
2018 - 2019 Akkaraman, Morkaraman ve İvesi Koyun Irklarında Kuyruk Yağ, İç Yağ ve Böbreküstü Yağlarda Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Aromatik Bileşenlerin Belirlenmesi
-
2015 - 2017 Yeni Bir Ürün: Naneli Kefir
-
2015 - 2016 Ek Yemleme Uygulanan Şam ve Kilis Keçilerinde Sağım Öncesi Bekleme Süresinin Bazı Laktasyon Özelliklerine Etkisi
-
2013 - 2016 Keçi Derisi ve Bidonda OlgunlaştırılanKoyun Karaman Tulum Peynirlerinde Biyokimyasal ve Duyusal Nitelikler
-
2012 - 2013 The determination of the chemical properties in yogurts made from milk applicated the different temperature norms and the types of yogurts cultures
-
2011 - 2013 Yerli Turunç Üzerine Aşılı Limon, Portakal, Mandarin, Altıntop Meyve Sularında Kimyasal Nitelikler
-
2011 - 2013 Farklı Sıcaklık Normları ve Yogurt Kültürleri Uygulanan Sütlerden Üretilen Yoğurtlarda Kimyasal Niteliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 Aşılı Üretilen Karpuzların Derim Olum Zamanının Saptanması
-
2010 - 2011 Keçi Sütünden Üretilen Tuzlu Yoğurtlarda Depolama Süresince Amino Asit Profilinin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 Farklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Karpuzlarda Katı Faz Mikro Ekstraksiyon SFME tekniği ile Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 Su Kabağı Üzerine Aşılı Çengelköy Hıyarında Kat Faz Mikro Ekstraksiyon SPME tekniği ile Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi
-
2004 - 2011 Yerli ve Melez SaanenxYerli Keçi Sütlerinden Üretilen Tuzlu Yoğurdun Farklı Ambalaj ve Depolama Koşullarında Karşılaştırılması Ulusal ve Uluslararası Pazara Kazandırılma Olanakları (Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, DPT-: 04K 120860)
GÜLER Z. (Yürütücü)
-
2007 - 2009 Akdeniz Havzasından Toplanmış Olan Su Kabaklarının Verim ve Kalite Açısından Karpuza Anaçlık Potansiyelinin belirlenmesi (106 O 650)
-
2007 - 2008 Farklı kültür kullanılarak koyun keçi sütleri ve bunların karışımından üretilen yoğurtlarda depolama sırasında uçucu bileşenler ve serbest yağ asitlerinde meydana gelen değişimler
-
2006 - 2007 Farklı Tür Sütlerden Üretilen Torba Süzme Yoğurtlarda Element İçeriğinin Belirlenmesi
-
2003 - 2004 UV VIS spektrofotometre ile şekerlerde kullanılan renklendiricilerin Tartrazine Sunset yellow Ponceau 4R Azorubine Erythosine ve Indigotine belirlenmesi
-
2002 - 2004 Yerli ırk ve ıslah edilmiş keçi sütlerinde serbest yağ asitlerinin belirlenmesi
-
2002 - 2003 Yerli Irk ve Melez Keçi Sütlerindeki Serbest ve Toplam Yağ Asitleri Miktarının Gaz Kromatografisi Kütle Spektroskopisi ile Belirlenmesi
-
1992 - 1993 Laktoperoksidaz/Tiyosiyant/Hidrojen peroksit aktivasyonu ile korunmuş sütten üretilen yoğurtların bazı özelliklerinin araştırılması
-
1989 - 1991 Yayıkaltı tozunun yoğurt üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması