SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
3
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
8
Probiyotikler: Probiyotikler ve Kullanım Alanları
Turkiye Klinikleri J Anim Nutr Nutr Dis-Special Topics
, cilt.3, sa.1, ss.30-35, 2017 (Hakemsiz Dergi)
Gıda Muhafazasında Koruyucu Maddeler
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
, cilt.3, sa.2, ss.101-105, 2017 (Hakemsiz Dergi)
Hatayda tüketime sunulan yöresel peynirlerde Listeria monocytogenes varlığı ve antibiyotik duyarlılığının belirlenmesi
Van Veterinary Journal
, cilt.27, sa.1, ss.25-29, 2016 (Hakemli Dergi)
Kanatlı Eti Üzerine Işınlama ve Etkileri
Veteriner Tavukçuluk Derneği Mektup Ankara
, cilt.10, sa.1, ss.10-23, 2012 (Hakemsiz Dergi)
Kremalı Pastalarda Listeria ların saptanması
Ankara Üniv. Vet. Fak. Derg
, cilt.47, ss.17-21, 2000 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
26
Mıcrobıologıcal Qualıty Of Kunefe Cheese Used In The Productıon Of Kunefe, A Tradıtıonal Cheese Dessert In Hatay
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.709, (Özet Bildiri)
Distribution of Antiseptic Resistance Genes in Staphylococci Isolated From Goat Bulk Milk and Cheese
The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.341-342, (Özet Bildiri)
Distribution of ica genes in coagulase negative staphylococci isolated from goat milk and goat cheese in hatay
Congress of Fertility Udder Health in Farm Animals-2, Bafra, 22 - 25 Mayıs 2018, ss.108-109, (Özet Bildiri)
Hatayda keçi sütü ve keçi peynirlerinden izole edilen koagulaz negatif stafilokoklarda ica genlerinin dağılımı - Distribution of ica genes in coagulase negative staphylococci isolated from goat milk and goat cheese in Hatay.
Veteriner Hekimlikte Bahar Günleri 5, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
Presence, Antimicrobial Resistance and Enterotoxin Producing Ability of Coagulase-Negative Staphylococci Isolated from Goat Milk, Its Cheese and Salted Yoghurt in Turkey
International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1424, (Özet Bildiri)
Chemical and histological examination of fermented sausages for sale in Hatay
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.300, (Özet Bildiri)
Investigation of Enterotoxin, Exfoliative Toxin, Toxic Shock Syndrome Toxin genes in Coagulase Negative Staphylococci isolated from goat milk and milk products.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.299, (Özet Bildiri)
ınvestigation of enterotoxigenes slime production and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus strains from goat milk and milk products
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.244-247, (Özet Bildiri)
Subklinik Mastitisli İneklerde Süt Total Glutatyon Glutatyon Peroksidaz ve Aerob Mezofil Genel Canlı ile Somatik Hücre Sayısı Arasındaki İlişkiler
8. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2016, ss.144-145
Prevalence and Antimicrobial Resistancer Profile of Enterococci in cheese in Turkey
32. World Veterinary Congress, 13 - 17 Eylül 2015
A Prevalence and Antimicrobial Resistance Profile of Enterococci in Cheese in Turkey
The 32nd World Veterinary Congress, 13 - 17 Eylül 2015, (Özet Bildiri)
Prevalence and antimicrobial resistance profile of enterococci in cheese in Turkey
32nd World Veterinary Congress, İstanbul, Türkiye, 13 - 20 Eylül 2015, ss.221, (Özet Bildiri)
Hatay da Tüketime Sunulan Yöresel Peynirlerde Listeria monocytogenes Varlığı ve Antibiyotik Duyarlılığının Belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2015, (Özet Bildiri)
Antimicrobial Resistance and Patterns of Enterococcus faecalis Strains Isolated from Minced Meat in Hatay Turkey
8th Balkan Congress of Microbiology, Veliko Turnovo, Bulgaristan, 2 - 05 Ekim 2013, ss.91, (Özet Bildiri)
Antimicrobial resistance and virulence patterns of Enterococcus faecalis strains isolated from minced meat in Hatay Turkey
8th Balkan Congress of Microbiology, 2 - 05 Ekim 2013
First description of extended spectrum beta lactamase ESBL producing Escherichia coli isolated from minced meat sold in Turkey
8th Balkan Congress of Microbiology, 2 - 05 Ekim 2013
Tavuk etlerinde genişlemiş spektrumlu beta laktamaz sentezleyen Escherichia coli izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013
Comparative pharmacokinetics of gentamicin after intravenous, intramuscular and subcutaneous administration in laying hens.
12th International Congress of the European Association for Veterinary Pharmacology and Toxicology (EAVPT), Noordwijkerhout, Hollanda, 8 - 12 Temmuz 2012, cilt.35, ss.103-104, (Özet Bildiri)
Et ve süt ürünlerinde biyojen amin varlığı ve önemi
’3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.260-269, (Tam Metin Bildiri)
Baharatta Bacillus cereus Varlığı ve Mevcut Kontaminasyon Düzeyinin Gama Işınlama ile Değişimi
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.224-225, (Özet Bildiri)
Kanatlı Eti üzerine Işınlamanın Etkileri
’’3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.270-281, (Tam Metin Bildiri)
Growth of L monocytogenes in çiğ köfte Raw Meat Ball
5 th International Congres on Food Techonolgy, Bulgaristan, Tarnova, Bulgaristan, 9 - 11 Mart 2007, cilt.3, ss.266-271, (Tam Metin Bildiri)
Çiğ Köftelerde L monocytogenes in Yaşamsal Etkinliğinin Belirlenmesi
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ (Uluslar arası katılımlı), İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.467-472, (Tam Metin Bildiri)
Antakya da Tüketilen Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria ların Bulunuşu
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ (Uluslar arası katılımlı) ., İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.489-494, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2
Gıda Güvenliği Sağlama Yöntemleri
Gıda Toksikolojisi, FİLAZİ AYHAN, ŞİRELİ UFUK TANSEL, Editör, Nobel, Ankara, ss.685-708, 2024
Temel Kavramlar, Gıda ve Beslenmenin Önemi
Gıda Toksikolojisi, FİLAZİ AYHAN, ŞİRELİ UFUK TANSEL, Editör, Nobel, Ankara, ss.1-26, 2024