Eğitim Bilgileri
2019 - 2023
2019 - 2023Doktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye
2016 - 2019
2016 - 2019Yüksek Lisans
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2015 - 2019
2015 - 2019Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2012 - 2016
2012 - 2016Lisans
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2013 - 2015
2013 - 2015Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölümü (Aöf), Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
Simge yiyeceklerin otantiklik ve çokkültürlülük kapsamında incelenmesi: Hatay örneği
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
2019
2019Yüksek Lisans
Unesco gastronomi şehirlerinde gastronomi turizmi ve yeni yiyecek deneme korkusu (Food neophobia): Hatay ve Gaziantep örneği
Mersin Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2025
2020 - 2025Öğretim Görevlisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2020
2019 - 2020Araştırma Görevlisi
Mardin Artuklu Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorHatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2024 - 2024
2024 - 2024Eğitmen
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Eğitmen
2024 - 2024
2024 - 2024Eğitim Danışmanı
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Eğitim Danışmanı
2022 - 2023
2022 - 2023Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı
Tinyan - Hatay, Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı
2019 - 2019
2019 - 2019Line Cook
Inlet Tower Hotel and Suites Anchorage- USA, Line Cook
2018 - 2018
2018 - 2018Banquet Cook
Alaska Jewish Campus- USA, Banquet Cook
2016 - 2018
2016 - 2018Demi Chef ve Chef de Partie
MARRIOTT ANCHORAGE DOWNTOWN HOTEL - USA, Demi Chef ve Chef de Partie
2016 - 2016
2016 - 2016Demi Chef de Partie
Rixos Premium Tekirova Hotel - ANTALYA, Demi Chef de Partie
2016 - 2016
2016 - 2016Stajyer Öğretmen
Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- ANKARA, Stajyer Öğretmen
2015 - 2015
2015 - 2015Intern Cook
HILTON ANCHORAGE DOWNTOWN HOTEL- USA, Intern Cook
2015 - 2015
2015 - 2015Intern (Cook)
KINCAID GRILL- USA, Intern (Cook)
2013 - 2015
2013 - 2015KOMİ ve DEMİ CHEF
HİLTON DALAMAN RESORT SPA HOTEL- MUĞLA, KOMİ ve DEMİ CHEF
2014 - 2014
2014 - 2014Trainee (Cook)
NH HOTEL DESSAU/ GERMANY, Trainee (Cook)
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Türk Mutfağı
İçecek Kültürü
Mutfak Kültürleri
Osmanlı Saray Mutfağı
Tatlı Pasta ve Hamur İşleri
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları
Kariyer Planlama
Ekmek ve Unlu Mamul Teknolojisi
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
Kahve ve Baharat Kültürü
Kahve ve Baharat Kültürü
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları
Osmanlı Saray Mutfağı
Mezuniyet Projesi
Tatlı Pasta ve Hamur İşleri
Türk Mutfağı
Gıda Formülasyonu ve Duyusal Analiz
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
Ekmek ve Unlu Mamul Teknolojisi
Mutfak Kültürleri
İçecek Kültürü
Türk Mutfağı (Şube 2)
Türk Mutfağı (Şube 1)
Mutfaklarda Ekipman Kullanımı (Şube 1)
Mutfak Uygulamaları II (Şube 2)
Mutfak Uygulamaları I (Şube 2)
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları (Şube 2)
Mutfak Uygulamaları II (Şube 1)
Mutfak Uygulamaları I (Şube 1)
Kariyer Planlama
Mutfaklarda Ekipman Kullanımı (Şube 2)
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları (Şube 1)
Turizm Hukuku
Mutfaklarda Ekipman Kullanımı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Zahtar and its place in culinary culture: Sample of Hatay Cuisine
İFLAZOĞLU N., Sarper F.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.23, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The role of robotization in reducing the perception of unskilled labor in food and beverage businesses
İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.
Worldwide Hospitality and Tourism Themes
, cilt.16, sa.5, ss.634-645, 2024 (ESCI)
2023
2023Exploring Iconic Foods of Hatay Cuisine as a Cultural Identity
İflazoglu N., AKSOY M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.4, ss.3262-3279, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Service failures that cause customer dissatisfaction and service recovery strategies in food and beverage businesses
AKSOY M., etyemez s., İflazoglu N.
Tourism and recreation (Online)
, cilt.5, sa.2, ss.99-105, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022From Mythology to Symbolic Meanings: Spices and Aromatic Herbs in Ancient Times
ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.4, ss.3444-3557, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Digital detox tourism against post-modernity
Can İ. I., İflazoglu N.
Journal of multidisciplinary academic tourism
, cilt.6, sa.1, ss.7-15, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Covid 19 Pandemisi Sürecinde Turizm Eğitimi Alan Lise Öğrencilerinin Gelecek Beklentileri ve Turizm Sektörüne Yönelik Algıları Üzerine Bir Araştırma: Hatay Örneği
İflazoglu N., Can İ. I., Nur M., Cevent Nisani E.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.3, ss.1982-2001, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Impact of crowded restaurant perception on affectivity and behavioral intentions
Cakici A. C., İFLAZOĞLU N., Altinay L.
Tourism
, cilt.69, sa.3, ss.429-492, 2021 (ESCI)
2020
2020Interest of LocalPeople in Gastronomy Tourism and Their Food Neophobia: Cases of Hatay and Gaziantep
İflazoglu N., BIRDIR S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2444-2461, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Food Neophobia Among Tourism Students
BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.
Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi , cilt.24, sa.2, ss.349-362, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Overtourism Movements and Tourism Phobia in the Light of Media Coverage
Can İ. I., İflazoglu N., Kodaş B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.695-707, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Tüketicilerin COVID-19 Salgını Sürecinde Yiyecek-İçecek İşletmelerinden Bekledikleri Hizmetin Niteliğine İlişkin Bir Araştırma
İFLAZOĞLU N., AKSOY M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.3362-3377, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Yöresel Mutfakların Gastronomi Turizminde Yer Alma Durumu: Mardin Yerel Restoran Menülerinin İncelenmesi
İFLAZOĞLU N., yaman m.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.3, ss.1943-1957, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Sosyal Medyada Yemek Temalı Paylaşımların Gösterişçi Tüketim Bağlamında İncelenmesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Örneği
İflazoglu N., Ünlüönen K.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.2606-2621, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019TURİST REHBERİ ADAYLARINDA YENİ YİYECEK DENEME KORKUSU (NEOPHOBIA)
BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.3, sa.4, ss.551-561, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Yiyecek-İçecek İşletmelerinde HACCP Sisteminin Uygulanmasının Önündeki Engeller: Mardin Örneği
GÜRBÜZ S., ÇELİKEL A., ARIK YÜKSEL T., İFLAZOĞLU N., TOPRAK L.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.4, ss.2685-2700, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Kalabalık Restoran Algısının Davranışsal Niyetlere Etkisi
ÇAKİCİ A., İFLAZOĞLU N.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.3, sa.4, ss.488-497, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Hatay’ın Unesco Gastronomi Şehri Olması İle İlgili Yerel Restoran İşletmelerinin Farkındalığının Değerlendirilmesi.
TAŞTAN H., İFLAZOĞLU N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.3, ss.384-393, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
2016Avrupa Aşçılık Tarihi: Antik Yunan’xxdan Sanayi Devrimine
AKSOY M., İFLAZOĞLU N., CANBOLAT C.
Journal of recreation and Tourism Resarch , cilt.3, sa.1, ss.54-62, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Mevlevilikte Mutfak Kültürü ve Ateşbaz-ı Veli Makamı
AKSOY M., AKBULUT B. A., İFLAZOĞLU N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, sa.1, ss.96-103, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Mutfaktaki Kutsal Emanet
İFLAZOĞLU N., ÇELİK M.
Zeytin Bilimi , cilt.6, sa.2, ss.99-104, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Functions and Gastronomic Value of Şalgam as a Fermented Product in Turkish Cuisine
İFLAZOĞLU N., KEMER E.
GANUD 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, ss.72-78, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021The Effect of Hatay's "Gastronomy City" Image on The Preference of The Gastronomy and Culinary Arts Department
KEMER E., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
5th International Gastronomy Tourism Studies Congress, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, ss.26-34, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Antik Çağda Aromatik Bitki ve Baharatların Sembolik Anlamları
İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim - 17 Kasım 2021, ss.294-301, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Determination of Food Neophobia Levels of International Mersin Citrus Festival Participants
BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.
Global Conference on Services and Retail Management (GLOSERV 2021), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 13 Mayıs 2021, cilt.5, ss.1-15, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri
İFLAZOĞLU N., ÖZKAYA F.
1st International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı
ÖZKAYA F., İFLAZOĞLU N.
“I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, SanatSempozyumu ve Sergisi, 18 - 20 Şubat 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Gaziantep ve Hatay’ın Gastronomi İmajına Yönelik Yerel Halkın Görüşleri
İFLAZOĞLU N., BİRDİR S.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.108-113, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Bir Turist Destinasyonu Olarak Türkiye’nin İmajı: Amerika Örneği.
BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.
THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 Eylül 2018, ss.358-369, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme
BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.358-369, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Yurtdışında Yaşayan Türklerin Yabancı Misafirlerine İkram Ettikleri Yemeklerin Analizi
İFLAZOĞLU N.
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2, BAYAT GÜLŞEN, KILIÇ BİNALİ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.120-133, 2024
2023
20236-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023
2023
20236-20 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN HATAY TURİZMİNE VE GASTRONOMİSİNE ETKİLERİ
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.
İnterdisipliner Yaklaşımla HATAY’DA AFET DENEYIMI 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, Prof. Dr. Veysel EREN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023
2023
2023Destinasyonlarda Gastronomi
İFLAZOĞLU N.
Turizm Temelli Destinasyon Yönetimi, SALDAMLI, ASIM, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.191-204, 2023
2022
2022Endüstri 4.0’ın Gastronomi Alanına Yansımaları: Üretim, Tasarım Ve Sunum Süreçlerinde Gastronomi 4.0’ın İzlerini Belirlemek
İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.
Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, ÇULHA, OSMAN, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.243-270, 2022
2021
2021Genelden Gastronomiye Defne
KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., İFLAZOĞLU N.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2021
2021
2021As a Possible Solution of Overtourism in Destination: Alternative Tourism Movement (Chapter 8)
İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.
Overtourism as Destination Risk: Impacts and Solutions, Anukrati Sharma Azizul Hassan, Editör, Emerald Publishing Limited, Bingley, ss.97-110, 2021
2021
2021Applying Industry 4.0 on Management of Gastronomy Events
SALDAMLI A., İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.
Impact of ICTs on Event Management and Marketing, Birdir Kemal, Birdir Sevda, Dalgiç Ali, Toksoz Derya, Editör, IGI Global, Hershey PA,, ss.242-261, 2021
2020
2020Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı
ÖZKAYA F., İFLAZOĞLU N.
Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Sanatlarının Dünü Bugünü, KANDEMİR Mitat, KOPARAN Yasemin, ERDAL Onurcan, KARAKIZ Cem, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.10-20, 2020
2020
2020Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri
İFLAZOĞLU N., ÖZKAYA F.
Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.92-109, 2020
2019
2019