Dr. Öğr. Üyesi NURHAYAT İFLAZOĞLU


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler


Yayınlardaki İsimler: Nurhayat iflazoglu

Metrikler

Yayın

41

Atıf (Scopus)

9

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

323

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

31

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

66

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2023

2019 - 2023

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye

2016 - 2019

2016 - 2019

Yüksek Lisans

Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2015 - 2019

2015 - 2019

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

2012 - 2016

2012 - 2016

Lisans

Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölümü (Aöf), Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

Simge yiyeceklerin otantiklik ve çokkültürlülük kapsamında incelenmesi: Hatay örneği

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2019

2019

Yüksek Lisans

Unesco gastronomi şehirlerinde gastronomi turizmi ve yeni yiyecek deneme korkusu (Food neophobia): Hatay ve Gaziantep örneği

Mersin Üniversitesi

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2025

2020 - 2025

Öğretim Görevlisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2020

2019 - 2020

Araştırma Görevlisi

Mardin Artuklu Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2024 - 2024

2024 - 2024

Eğitmen

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Eğitmen

2024 - 2024

2024 - 2024

Eğitim Danışmanı

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Eğitim Danışmanı

2022 - 2023

2022 - 2023

Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı

Tinyan - Hatay, Gastronomi Uzmanı/Mutfak Sanatı Uzmanı

2019 - 2019

2019 - 2019

Line Cook

Inlet Tower Hotel and Suites Anchorage- USA, Line Cook

2018 - 2018

2018 - 2018

Banquet Cook

Alaska Jewish Campus- USA, Banquet Cook

2016 - 2018

2016 - 2018

Demi Chef ve Chef de Partie

MARRIOTT ANCHORAGE DOWNTOWN HOTEL - USA, Demi Chef ve Chef de Partie

2016 - 2016

2016 - 2016

Demi Chef de Partie

Rixos Premium Tekirova Hotel - ANTALYA, Demi Chef de Partie

2016 - 2016

2016 - 2016

Stajyer Öğretmen

Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- ANKARA, Stajyer Öğretmen

2015 - 2015

2015 - 2015

Intern Cook

HILTON ANCHORAGE DOWNTOWN HOTEL- USA, Intern Cook

2015 - 2015

2015 - 2015

Intern (Cook)

KINCAID GRILL- USA, Intern (Cook)

2013 - 2015

2013 - 2015

KOMİ ve DEMİ CHEF

HİLTON DALAMAN RESORT SPA HOTEL- MUĞLA, KOMİ ve DEMİ CHEF

2014 - 2014

2014 - 2014

Trainee (Cook)

NH HOTEL DESSAU/ GERMANY, Trainee (Cook)

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Türk Mutfağı

İçecek Kültürü

Mutfak Kültürleri

Osmanlı Saray Mutfağı

Tatlı Pasta ve Hamur İşleri

Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları

Kariyer Planlama

Ekmek ve Unlu Mamul Teknolojisi

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

Kahve ve Baharat Kültürü

Kahve ve Baharat Kültürü

Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları

Osmanlı Saray Mutfağı

Mezuniyet Projesi

Tatlı Pasta ve Hamur İşleri

Türk Mutfağı

Gıda Formülasyonu ve Duyusal Analiz

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

Ekmek ve Unlu Mamul Teknolojisi

Mutfak Kültürleri

İçecek Kültürü

Türk Mutfağı (Şube 2)

Türk Mutfağı (Şube 1)

Mutfaklarda Ekipman Kullanımı (Şube 1)

Mutfak Uygulamaları II (Şube 2)

Mutfak Uygulamaları I (Şube 2)

Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları (Şube 2)

Mutfak Uygulamaları II (Şube 1)

Mutfak Uygulamaları I (Şube 1)

Kariyer Planlama

Mutfaklarda Ekipman Kullanımı (Şube 2)

Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları (Şube 1)

Turizm Hukuku

Mutfaklarda Ekipman Kullanımı

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2016

2016

Mutfaktaki Kutsal Emanet

İFLAZOĞLU N., ÇELİK M.

Zeytin Bilimi , cilt.6, sa.2, ss.99-104, 2016 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Functions and Gastronomic Value of Şalgam as a Fermented Product in Turkish Cuisine

İFLAZOĞLU N., KEMER E.

GANUD 6th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, ss.72-78, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

The Effect of Hatay's "Gastronomy City" Image on The Preference of The Gastronomy and Culinary Arts Department

KEMER E., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

5th International Gastronomy Tourism Studies Congress, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, ss.26-34, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Antik Çağda Aromatik Bitki ve Baharatların Sembolik Anlamları

İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim - 17 Kasım 2021, ss.294-301, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Determination of Food Neophobia Levels of International Mersin Citrus Festival Participants

BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.

Global Conference on Services and Retail Management (GLOSERV 2021), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 13 Mayıs 2021, cilt.5, ss.1-15, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri

İFLAZOĞLU N., ÖZKAYA F.

1st International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı

ÖZKAYA F., İFLAZOĞLU N.

“I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, SanatSempozyumu ve Sergisi, 18 - 20 Şubat 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Gaziantep ve Hatay’ın Gastronomi İmajına Yönelik Yerel Halkın Görüşleri

İFLAZOĞLU N., BİRDİR S.

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.108-113, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Bir Turist Destinasyonu Olarak Türkiye’nin İmajı: Amerika Örneği.

BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.

THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 Eylül 2018, ss.358-369, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme

BİRDİR S., İFLAZOĞLU N., BİRDİR K.

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.358-369, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Yurtdışında Yaşayan Türklerin Yabancı Misafirlerine İkram Ettikleri Yemeklerin Analizi

İFLAZOĞLU N.

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar 2, BAYAT GÜLŞEN, KILIÇ BİNALİ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.120-133, 2024

2023

2023

6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2023

2023

6-20 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN HATAY TURİZMİNE VE GASTRONOMİSİNE ETKİLERİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.

İnterdisipliner Yaklaşımla HATAY’DA AFET DENEYIMI 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, Prof. Dr. Veysel EREN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2023

2023

Destinasyonlarda Gastronomi

İFLAZOĞLU N.

Turizm Temelli Destinasyon Yönetimi, SALDAMLI, ASIM, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.191-204, 2023

2022

2022

Endüstri 4.0’ın Gastronomi Alanına Yansımaları: Üretim, Tasarım Ve Sunum Süreçlerinde Gastronomi 4.0’ın İzlerini Belirlemek

İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.

Geçmişten Günümüze Gastronominin İzleri: Araştırmalara Dayalı Kanıtlar, ÇULHA, OSMAN, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.243-270, 2022

2021

2021

As a Possible Solution of Overtourism in Destination: Alternative Tourism Movement (Chapter 8)

İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.

Overtourism as Destination Risk: Impacts and Solutions, Anukrati Sharma Azizul Hassan, Editör, Emerald Publishing Limited, Bingley, ss.97-110, 2021

2021

2021

Applying Industry 4.0 on Management of Gastronomy Events

SALDAMLI A., İFLAZOĞLU N., CAN İ. I.

Impact of ICTs on Event Management and Marketing, Birdir Kemal, Birdir Sevda, Dalgiç Ali, Toksoz Derya, Editör, IGI Global, Hershey PA,, ss.242-261, 2021

2020

2020

Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı

ÖZKAYA F., İFLAZOĞLU N.

Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Sanatlarının Dünü Bugünü, KANDEMİR Mitat, KOPARAN Yasemin, ERDAL Onurcan, KARAKIZ Cem, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.10-20, 2020

2020

2020

Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri

İFLAZOĞLU N., ÖZKAYA F.

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.92-109, 2020

2019

2019

Mersin Kentinin Gastronomi Turizmi Kaynakları ve Potansiyeli

İFLAZOĞLU N., BİRDİR S.

Akıllı Destinasyon Markalaması Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, Dr. Mehmet Cihan YAVUZ, Editör, DETAY YAYINCILIK, ss.131-153, 2019


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 9

h-indeksi (SCOPUS): 2