Metrikler
Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
2013 - 2015
2013 - 2015Yüksek Lisans
İstanbul Okan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik , Türkiye
2013 - 2015
2013 - 2015Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İktisadi Ve İdari Programlar Bölümü, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
İstanbul Bilim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Gaziantep ve Hatay İli yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi
2015
2015Yüksek Lisans
Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Akademik Unvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2024
2019 - 2024Öğretim Görevlisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2015 - 2019
2015 - 2019Öğretim Görevlisi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi
2013 - 2015
2013 - 2015Araştırma Görevlisi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÜniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2022
2019 - 2022Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Gaziantep ve Hatay ili yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi
Çelik Gençoğlu H. U., Pekcan A. G.
Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy
, cilt.2, ss.129-145, 2024 (Hakemli Dergi)
2021
2021Gastronomik Ürünlerin Bölge Halkı Tarafından Algılanması: Antakya Sürk Peyniri Örneği
Kemer E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.2, ss.1271-1285, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Aşçılık Programında Okuyan Kadın Öğrencilerin Mesleğe Bakış Açılarının Değerlendirilmesi: Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Örneği
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., Kemer E.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.5, sa.2, ss.105-116, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024HATAY İLİNE AİT GASTRONOMİK KİMLİK UNSURU OLAN ANTAKYA SİMİDİNİN BESİN ÖGESİ AÇISINDAN EKMEK YERİNE TÜKETİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
6. ULUSLARARASI GASTRONOMİ, BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ (GANUD – VI), Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Özet Bildiri)
2020
2020Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi
KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.
6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.396-406, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller
ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.
20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.807-811, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Afet Durumlarında Beslenme
ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu, 3 - 04 Mayıs 2019
2018
2018Biyolojik Ritimde Uyku Alışkanlıkları İle Beslenme Durumları ve Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., TÜFEKÇİ ALPHAN M. E.
ZEUGMA Sağlık Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye, 23 Ekim 2018, ss.60, (Özet Bildiri)
2016
2016Biyolojik Ritim ve Kronik Hastalıklar ile Beslenme İlişkisi
ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Biyolojik Ritim ve Beslenme Paneli, Türkiye, 29 Nisan 2016
2015
2015Krill Yağı ve İnsan Sağlığına Olumlu Etkileri
YILMAZ H., KILIÇ E. B., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A.
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Flavanoidlerin Kronik Hastalıklarla İlişkisi
KILIÇ E. B., YILMAZ H., ERBAĞCI M. A., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Obezite ve D Vitamini İlişkisi
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A., KILIÇ E. B., YILMAZ H.
I. İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20236-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023
2022
2022HUMUS MEZESİNİN HATAY GASTRONOMİSİNDEKİ YERİ VE BESLENME ÜZERİNE ETKİSİ
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler-2, Sönmez Sinan, Editör, Platanus yayınları, Ankara, ss.423-432, 2022
2021
2021