Dr. Öğr. Üyesi HASİBE UTKU ÇELİK GENÇOĞLU


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI

Metrikler

Yayın

14

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Doktora

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

İstanbul Okan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik , Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İktisadi Ve İdari Programlar Bölümü, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

İstanbul Bilim Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Gaziantep ve Hatay İli yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2015

2015

Yüksek Lisans

Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2015 - 2019

2015 - 2019

Öğretim Görevlisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2013 - 2015

2013 - 2015

Araştırma Görevlisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2019 - 2022

2019 - 2022

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

2016 - 2019

2016 - 2019

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2015 - 2019

2015 - 2019

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2020

2020

Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi

KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.396-406

2019

2019

Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller

ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

2019

2019

Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.807-811

2019

2019

Afet Durumlarında Beslenme

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu, 3 - 04 Mayıs 2019

2015

2015

Krill Yağı ve İnsan Sağlığına Olumlu Etkileri

YILMAZ H., KILIÇ E. B., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015

2015

2015

Flavanoidlerin Kronik Hastalıklarla İlişkisi

KILIÇ E. B., YILMAZ H., ERBAĞCI M. A., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015

2015

2015

Obezite ve D Vitamini İlişkisi

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A., KILIÇ E. B., YILMAZ H.

I. İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015

Kitap & Kitap Bölümleri

2023

2023

6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2023

2023

6-20 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN HATAY TURİZMİNE VE GASTRONOMİSİNE ETKİLERİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.

İnterdisipliner Yaklaşımla HATAY’DA AFET DENEYIMI 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, Prof. Dr. Veysel EREN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2022

2022

HUMUS MEZESİNİN HATAY GASTRONOMİSİNDEKİ YERİ VE BESLENME ÜZERİNE ETKİSİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H.

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler-2, Sönmez Sinan, Editör, Platanus yayınları, Ankara, ss.423-432, 2022