Metrics
Education
2017 - 2022
2017 - 2022Doctorate
Hasan Kalyoncu University, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Turkey
2013 - 2015
2013 - 2015Postgraduate
Istanbul Okan University, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik , Turkey
2013 - 2015
2013 - 2015Associate Degree
Anadolu University, Açıköğretim Fakültesi, İktisadi Ve İdari Programlar Bölümü, Turkey
2009 - 2013
2009 - 2013Undergraduate
Istanbul Bilim University, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Turkey
Dissertations
2022
2022Doctorate
Gaziantep ve Hatay İli yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi
Hasan Kalyoncu University
2015
2015Postgraduate
Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Foreign Languages
English
Research Areas
Nutrition and Dietetics
Academic Positions
2024 - Continues
2024 - ContinuesAssistant Professor
Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2024
2019 - 2024Lecturer
Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2015 - 2019
2015 - 2019Lecturer
Hasan Kalyoncu University
2013 - 2015
2013 - 2015Research Assistant
Hasan Kalyoncu University
Managerial Experience
2024 - Continues
2024 - ContinuesUniversity Executive Board Member
Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2024 - Continues
2024 - ContinuesDeputy Head of Department
Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2023 - Continues
2023 - ContinuesDeputy Head of Department
Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2022
2019 - 2022Head of Department
Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
Articles
All (3)
TRDizin (2)
Other Publications (1)
2024
20241. Gaziantep ve Hatay ili yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi
Çelik Gençoğlu H. U., Pekcan A. G.
Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy
, vol.2, pp.129-145, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20212. Perception of Gastronomic Products by the People of the Region: Antakya Sürk Cheese Example
Kemer E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.9, no.2, pp.1271-1285, 2021 (TRDizin)
2021
20213. Evaluating the Profession Perspectives of Female Students Studying in the Culinary Program: The Case of Hatay Mustafa Kemal University
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., Kemer E.
AYDIN GASTRONOMY
, vol.5, no.2, pp.105-116, 2021 (TRDizin)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2024
20241. HATAY İLİNE AİT GASTRONOMİK KİMLİK UNSURU OLAN ANTAKYA SİMİDİNİN BESİN ÖGESİ AÇISINDAN EKMEK YERİNE TÜKETİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
6. ULUSLARARASI GASTRONOMİ, BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ (GANUD – VI), Turkey, 20 - 21 November 2024, (Summary Text)
2020
20202. Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi
KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.
6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Turkey, 1 - 03 October 2020, pp.396-406, (Full Text)
2019
20193. Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller
ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, (Full Text)
2019
20194. Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.
20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, vol.2, pp.807-811, (Full Text)
2019
20195. Afet Durumlarında Beslenme
ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu, 3 - 04 May 2019
2018
20186. Biyolojik Ritimde Uyku Alışkanlıkları İle Beslenme Durumları ve Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., TÜFEKÇİ ALPHAN M. E.
ZEUGMA Sağlık Araştırmaları Sempozyumu, Turkey, 23 October 2018, pp.60, (Summary Text)
2016
20167. Biyolojik Ritim ve Kronik Hastalıklar ile Beslenme İlişkisi
ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Biyolojik Ritim ve Beslenme Paneli, Turkey, 29 April 2016
2015
20158. Krill Yağı ve İnsan Sağlığına Olumlu Etkileri
YILMAZ H., KILIÇ E. B., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A.
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Turkey, 25 - 27 June 2015, (Summary Text)
2015
20159. Flavanoidlerin Kronik Hastalıklarla İlişkisi
KILIÇ E. B., YILMAZ H., ERBAĞCI M. A., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Turkey, 25 - 27 June 2015, (Summary Text)
2015
201510. Obezite ve D Vitamini İlişkisi
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A., KILIÇ E. B., YILMAZ H.
I. İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Turkey, 16 - 18 April 2015, (Summary Text)
Books
2023
20231. 6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
in: İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.271-278, 2023
2022
20222. HUMUS MEZESİNİN HATAY GASTRONOMİSİNDEKİ YERİ VE BESLENME ÜZERİNE ETKİSİ
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H.
in: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler-2, Sönmez Sinan, Editor, Platanus yayınları, Ankara, pp.423-432, 2022
2021
2021