Asst. Prof. HASİBE UTKU ÇELİK GENÇOĞLU


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI


WoS Research Areas: Nutrition & Dietetics, Social Sciences Interdisciplinary


Avesis Research Areas: Nutrition and Dietetics

Metrics

Publication

17

Open Access

2

Education

2017 - 2022

2017 - 2022

Doctorate

Hasan Kalyoncu University, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Turkey

2013 - 2015

2013 - 2015

Postgraduate

Istanbul Okan University, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik , Turkey

2013 - 2015

2013 - 2015

Associate Degree

Anadolu University, Açıköğretim Fakültesi, İktisadi Ve İdari Programlar Bölümü, Turkey

2009 - 2013

2009 - 2013

Undergraduate

Istanbul Bilim University, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Turkey

Dissertations

2022

2022

Doctorate

Gaziantep ve Hatay İli yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi

Hasan Kalyoncu University

2015

2015

Postgraduate

Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi

Foreign Languages

English

Research Areas

Nutrition and Dietetics

Academic Positions

2024 - Continues

2024 - Continues

Assistant Professor

Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2024

2019 - 2024

Lecturer

Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2019

2015 - 2019

Lecturer

Hasan Kalyoncu University

2013 - 2015

2013 - 2015

Research Assistant

Hasan Kalyoncu University

Managerial Experience

2024 - Continues

2024 - Continues

University Executive Board Member

Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Continues

2024 - Continues

Deputy Head of Department

Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2023 - Continues

2023 - Continues

Deputy Head of Department

Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2022

2019 - 2022

Head of Department

Hatay Mustafa Kemal University, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek Servisi

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2024

2024

HATAY İLİNE AİT GASTRONOMİK KİMLİK UNSURU OLAN ANTAKYA SİMİDİNİN BESİN ÖGESİ AÇISINDAN EKMEK YERİNE TÜKETİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

6. ULUSLARARASI GASTRONOMİ, BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ (GANUD – VI), Turkey, 20 - 21 November 2024, (Summary Text)

2020

2020

Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi

KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Turkey, 1 - 03 October 2020, pp.396-406, (Full Text)

2019

2019

Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller

ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, (Full Text)

2019

2019

Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, vol.2, pp.807-811, (Full Text)

2019

2019

Afet Durumlarında Beslenme

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu, 3 - 04 May 2019

2016

2016

Biyolojik Ritim ve Kronik Hastalıklar ile Beslenme İlişkisi

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Biyolojik Ritim ve Beslenme Paneli, Turkey, 29 April 2016

2015

2015

Krill Yağı ve İnsan Sağlığına Olumlu Etkileri

YILMAZ H., KILIÇ E. B., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Turkey, 25 - 27 June 2015, (Summary Text)

2015

2015

Flavanoidlerin Kronik Hastalıklarla İlişkisi

KILIÇ E. B., YILMAZ H., ERBAĞCI M. A., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Turkey, 25 - 27 June 2015, (Summary Text)

2015

2015

Obezite ve D Vitamini İlişkisi

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A., KILIÇ E. B., YILMAZ H.

I. İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Turkey, 16 - 18 April 2015, (Summary Text)

Books

2023

2023

6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

in: İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.271-278, 2023

2022

2022

HUMUS MEZESİNİN HATAY GASTRONOMİSİNDEKİ YERİ VE BESLENME ÜZERİNE ETKİSİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H.

in: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler-2, Sönmez Sinan, Editor, Platanus yayınları, Ankara, pp.423-432, 2022