Dr. Öğr. Üyesi HASİBE UTKU ÇELİK GENÇOĞLU


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI


WoS Araştırma Alanları: Beslenme Ve Diyetetik, Sosyal Bilimler İnterdisipliner


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik

Metrikler

Yayın

17

Açık Erişim

2

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Doktora

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

İstanbul Okan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik , Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İktisadi Ve İdari Programlar Bölümü, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

İstanbul Bilim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Gaziantep ve Hatay İli yöresel yemeklerinin besin ögesi örüntü profillerinin farklı yöntemlerle değerlendirilmesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2015

2015

Yüksek Lisans

Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2024

2019 - 2024

Öğretim Görevlisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2019

2015 - 2019

Öğretim Görevlisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2013 - 2015

2013 - 2015

Araştırma Görevlisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2022

2019 - 2022

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Servisi

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

HATAY İLİNE AİT GASTRONOMİK KİMLİK UNSURU OLAN ANTAKYA SİMİDİNİN BESİN ÖGESİ AÇISINDAN EKMEK YERİNE TÜKETİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

6. ULUSLARARASI GASTRONOMİ, BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ (GANUD – VI), Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Özet Bildiri)

2020

2020

Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi

KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.396-406, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller

ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.807-811, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Afet Durumlarında Beslenme

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu, 3 - 04 Mayıs 2019

2016

2016

Biyolojik Ritim ve Kronik Hastalıklar ile Beslenme İlişkisi

ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Biyolojik Ritim ve Beslenme Paneli, Türkiye, 29 Nisan 2016

2015

2015

Krill Yağı ve İnsan Sağlığına Olumlu Etkileri

YILMAZ H., KILIÇ E. B., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Flavanoidlerin Kronik Hastalıklarla İlişkisi

KILIÇ E. B., YILMAZ H., ERBAĞCI M. A., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri V. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Obezite ve D Vitamini İlişkisi

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ERBAĞCI M. A., KILIÇ E. B., YILMAZ H.

I. İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2022

2022

HUMUS MEZESİNİN HATAY GASTRONOMİSİNDEKİ YERİ VE BESLENME ÜZERİNE ETKİSİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H.

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler-2, Sönmez Sinan, Editör, Platanus yayınları, Ankara, ss.423-432, 2022