Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Proje Başlığı: Karışım Bitkisel Süt Alternatiflerinden Peynir Yoğurt ve Dondurma Analoglarının Üretim Optimizasyonu ve Besinsel, Fizikokimyasal, Duyusal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Değerlendirilmesi
ÖZER E. A. (Yürütücü), KARAYİĞİT B., AKSAY S., AKIN M. B.
-
2024 - Devam Ediyor Tip 2 Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının Diyet Asit Yükü ve Yaşam Kalitesi ile İlişkinin Değerlendirilmesi
-
2023 - Devam Ediyor Vegan Peynir İkamesi Üretiminin Optimizasyonu ve Sağlıklı Beslenme Açısından Değerlendirilmesi
-
2022 - Devam Ediyor Glutensiz Erişte Üretiminde Nişasta Bazlı Unların Kinoa ve Nohut Unu İle Değiştirilmesinin Optimizasyonu
-
2021 - 2023 Balık Unundan Biyoaktif Peptit Eldesi ve Bu Peptitlerin Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi
-
2022 - 2022 Besleyici Değeri Yüksek Bitkisel Bazlı Fonskiyonel Diyetetik İçeceğin Geliştirilmesi ve Optimizasyonu
-
2021 - 2022 Besleyici Değeri Yüksek Vegan Tarhana Üretimi ve Optimizasyonu
-
2020 - 2021 ÖĞÜN YERİNE GEÇEBİLECEK BİSKÜVİ ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU
-
2020 - 2021 Protein ve Diyet Lifçe Zenginleştirilmiş Diyetetik İçecek Geliştirilmesi
-
2017 - 2021 Hatay Samandağ Devlet Hastanesine Başvuran Tip 2 Diyabet Hastalarının Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi, Beslenme Eğitimi Sonrası Tıbbi Beslenme Tedavisinin Yaşam Kalitesine Etkisi
-
2017 - 2019 Yağı Azaltılmış Yoğurt Üretiminde Yağ İkamesi Olarak Yumurta Akı Tozu Kullanımının Tepki Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu
-
2014 - 2016 Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine Başvuran Şişman Bireylerde Beslenme Eğitimi Zayıflama Diyeti ve Egzersiz Uygulamasının Beslenme Bilgisi Antropometrik Ölçümler ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Besleyici Değeri Arttırılmış Bisküvi Üretimi ve Optimizasyonu
-
2003 - 2005 Reducing Food Processing Waste. FP6 strep Project
-
2003 - 2004 Physical and Sensory Evaluation of a Nutritionally Balanced Gluten Free - Extrude Snack
-
2002 - 2004 Ekstruzyon Pişirme Teknolojisi Kullanılarak Besin Bileşimi Yönünden Dengeli Karışımda Kahvaltılık Tahıl Ürününün Geliştirilmesi
-
2001 - 2003 Besleyici Değeri ve Posa İçeriği Yüksek Ekstrude Bitkisel Ürün Geliştirme Üzerine Bir araştırma
-
1994 - 1996 Bazı Et ürünlerinin (Sucuk, Salam, Sosis) Nitrat ve Nitrit Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma