Yaptığı Tezler
2007
2007Doktora
EKSTRÜZYON YÖNTEMİ İLE BESLEYİCİ DEĞERİ YÜKSEK ÇEREZ TİPİ FONKSİYONEL BİR ÜRÜN GELİŞTİRME
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2010 - 2016
2010 - 2016Yrd. Doç. Dr.
2000 - 2007
2000 - 2007Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2003 - 2004
2003 - 2004Araştırma Görevlisi
1997 - 2000
1997 - 2000Öğretim Görevlisi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Yönetimsel Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam Ediyor2013 - 2014
2013 - 20142010 - 2014
2010 - 20142010 - 2014
2010 - 2014Akademi Dışı Deneyim
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorYardımcı Doçent
Mustafa Kemal Üniversitesi, Yardımcı Doçent
2012 - 2012
2012 - 2012Eğitim
Gent University, Eğitim
2001 - 2007
2001 - 2007Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Araştırma Görevlisi
2003 - 2004
2003 - 2004Araştırmacı
Manchester Metropolitan University, Araştırmacı
1998 - 2001
1998 - 2001Öğretim görevlisi
İnönü Üniversitesi, Öğretim görevlisi
Verdiği Dersler
Lisans
Mezuniyet Çalışması I
Mezuniyet Çalışması II
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
Proses Tasarım
Gıda Analizleri
Beslenme İlkeleri
Lisans Çift Anadal
Yeni Ürün Geliştirme ve Beslenme Rehberinin Kullanımı
Tepki Yüzey Yöntemi ve Analizi
Gıda İşlemede Besin Ögelerinde Meydana Gelen Değişiklikler
Beslenmede Protein Lipid ve Karbonhidratlar
Geleneksel Gıdalar
Gıdaların Zenginleştirilmesi
Ekstrüzyon Pişirme
Beslenme Biyokimyası
Toplumda Beslenme Sorunları
Toplu Beslenme Sistemleri
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Balık unundan protein hidrolizatı eldesi, biyoaktif ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
ÖZER E. A. (Danışman)
S.BETÜL(Öğrenci)
2023
2023Doktora
Yer fıstığı, yulaf ve soya ile fonksiyonel diyetetik içeceğin geliştirilmesi ve optimizasyonu
ÖZER E. A. (Danışman)
B.KARAYİĞİT(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Besleyici değeri yüksek vegan tarhana üretimi ve optimizasyonu
ÖZER E. A. (Danışman)
N.ÇOBAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Tip 2 diyabet hastalarında beslenme eğitimi ve tıbbi beslenme tedavisinin yaşam kalitesine etkisi
ÖZER E. A. (Danışman)
D.ABACI(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Mustafa Kemal Üniversitesi araştırma hastanesine başvuran şişman bireylerde beslenme eğitimi,zayıflama diyeti ve egzersiz uygulamasının , beslenme bilgisi, antropometrik ölçümler ve vücut bileşimi üzerine etkisinin belirlenmesi
ÖZER E. A. (Danışman)
S.NERGİZOĞLU(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu
ÖZER E. A. (Danışman)
A.DURSUN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Optimization of gluten free cookies produced with nutritious ingredients: Evaluating a new food product
ÖZER E. A.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.6, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Optimisation of low-fat high-protein cookie formulation: effects of using butter and composite flour on nutritional, physical and sensory properties
Özer E. A., Özbuldu N., Özpalas B.
Rivista Italiana delle Sostanze Grasse
, cilt.99, sa.2, ss.151-163, 2022 (SCI-Expanded)
2017
2017Inactivation effect of probiotic biofilms on growth of Listeria monocytogenes Listeria monocytogenes’in gelişimi üzerine probiyotik biyofilmlerin ınaktivasyon etkisi
Unal Turhan E., ERGİNKAYA Z., Uney M. H., ÖZER E. A.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.23, sa.4, ss.541-546, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Design of probiotic dry fermented sausage (sucuk) production with microencapsulated and free cells of Lactobacillus rhamnosus
Ünal Turhan E., ERGİNKAYA Z., POLAT S., ÖZER E. A.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.41, sa.5, ss.598-603, 2017 (SCI-Expanded)
2014
2014Nanotechnology in Food and Agriculture Industry
ÖZER E. A., Ozcan M., DİDİN M.
FOOD PROCESSING: STRATEGIES FOR QUALITY ASSESSMENT
, ss.477-497, 2014 (SCI-Expanded)
2006
2006Physical and sensory evaluation of a nutritionally balanced gluten-free extruded snack
Ibanoǧlu Ş., Ainsworth P., Özer E. A., Plunkett A.
Journal of Food Engineering
, cilt.75, sa.4, ss.469-472, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Effect of extrusion process on the antioxidant activity and total phenolics in a nutritious snack food
Ozer E. A., Herken E. N., Güzel S., Ainsworth P., Ibanoǧlu Ş.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.41, sa.3, ss.289-293, 2006 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021OPTIMIZATION OF PROCESS PARAMETERS FOR PEANUT MILK BASED ON NUTRITIONAL AND SENSORY CHARACTERISTICS
Özpalas B., Özer E. A.
e-journal of new world sciences academy , cilt.16, sa.4, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Optimisation of Almond Milk Producing Using Response Surface Method
CEYLAN M. M., ÖZER E. A.
Journal of Agriculture , sa.1, ss.6-18, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Almond Milk: Preparation, Chemical, Fatty Acids, Mineral, Total Phenolic Compositions and Antioxidant Activity
CEYLAN M. M., ÖZER E. A.
International Journal of Scientific and Technological Research , sa.8, ss.99-111, 2020 (Hakemli Dergi)
2017
2017Kafeinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.6, sa.ICAFOF2017, ss.297-305, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Physical, Chemical and Technological Features of some Potatoes Kinds Grown in Hatay Province of Turkey
DİDİN M., Ubeyitoğulları F., DUMAN A. D., ÖZER E. A.
Annals of the University of Craiova - Agriculture, Montanology, Cadastre Series , cilt.48, sa.2, ss.102-108, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Yerfıstığı (Arachis hypogaea L.)’nda bazı kalite özelliklerinin Yakın Kızılötesi Spektroskopi (NIRS) ile belirlenmesi
Akkaya M. R., Yucel H., DIDIN M., ÖZER E. A., Kola O., Duman A. D.
Derim
, cilt.34, sa.1, ss.37-42, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Nohut Mayalı Ekmek Üretimi ve Hakim Mikroflora
ERGİNKAYA Z., Unal Turhan E., ÖZER E. A.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.30, sa.1, ss.89-99, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Unutulmak Üzere Olan Geleneksel Tatlımız UĞUT
TANGÜLER H., ELEROĞLU H., ÖZER E. A., DEVELİ IŞIKLI N.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.3, sa.7, ss.604-609, 2015 (Hakemli Dergi)
2009
2009Gıdalarda Bulunan Ağır Metaller, Gıdalara Geçiş Yolları ve İnsan Sağlığı ile İlişkisi
ÖZER E. A., YAĞMUR C.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.14, sa.2, ss.21-24, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
2008Pestilin Bileşimi ile Beslenmedeki Yeri ve Önemi” Gıda Mühendisliği Dergisi
ÖZER E. A., YAĞMUR C.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.12, sa.27, ss.79-83, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
2008Cezerye Üretimi ile Beslenmedeki Yeri ve Önemi
ÖZER E. A., YAĞMUR C.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.13, sa.28, ss.69-72, 2008 (Hakemli Dergi)
2006
2006Cevizli Sucuğun Bileşimi ile Beslenmedeki Yeri ve Önemi
ÖZER E. A., YAĞMUR C.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.10, sa.25, ss.87-92, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
2006Ekmek Tüketim Durumu
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.10, sa.22, ss.17-24, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
2005Türkiye’de Üretilen Bazı Bisküvi ve Benzeri Tahıl Ürünlerinin Besin Değerleri (Protein, Yağ, Rutubet, Kül, Karbonhidrat ve Enerji Miktarları)
YAĞMUR C., Mazahreh A., ÖZER E. A.
Sendrom , cilt.17, sa.22, ss.76-80, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
2005Fındığın İnsan Beslenmesinde ve Sağlığındaki Önemi
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
Fiskobirlik , cilt.29, sa.30, 2005 (Hakemli Dergi)
2001
2001Residual nitrate and nitrite levels in different meat products – analysis of dry fermented sausage, salami and sausage produced and marketed in Türkey”, Fleischwirtschaft, international 3, 47-50, (2001)
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
Fleischwirtschaft , cilt.3, ss.47-50, 2001 (Hakemli Dergi)
1999
1999Adana’da Tüketime Sunulan Sucuk, Salam ve Sosislerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Organoleptik Özelliklerinin Belirlenmesi
ÖZER E. A., YAĞMUR C.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.14, sa.3, ss.51-60, 1999 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
2021Optimization of Low Fat High Protein Cookies Formulation: Effects of Using Butter and Composite Flour on Nutritional, Physical and Sensory Properties
ÖZER E. A., özbuldu n., ÖZPALAS B.
2ND INTERNATIONAL VIRTUAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.338-355, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Optimization of Gluten Free Cookies Produced with Nutritious Ingredients: Evaluating a New Food Product
ÖZER E. A.
2ND INTERNATIONAL VIRTUAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.356-370, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021NUTRITIONAL COMPOSITION OF FUNCTIONAL SNACK GRAIN BASED MIX
ÖZER E. A., YAĞMUR C.
2ND INTERNATIONAL VIRTUAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.371-378, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Nutritional changes during extrusion
ÖZGEN S. B., ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019ŞİŞMAN BİREYLERDE BESLENME EĞİTİMİ VE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİNİN AĞIRLIKKAYBI VE VÜCUT KOMPOZİSYONUNA ETKİSİ
NERGİZOĞLU S., ÖZER E. A.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN İÇECEK TÜKETİM TERCİHLERİNİN BELİRLENMESİ
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019HATAY İLİNDE YÖRESEL YEMEKLERİN TÜKETİM SIKLIĞI
ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019ŞİŞMAN BİREYLERDE BESLENME EĞİTİMİ VE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİNİNBİYOKİMYASAL BULGULARA ETKİSİ
NERGİZOĞLU S., ÖZER E. A.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019FUNCTIONAL FOOD ADDITIVES: DIETARY FİBRES
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019GÜNCEL GIDA TAKVİYELERİ VE SAĞLIK
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 26 - 27 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Nanotechnology Applications in Food Industry: Nanomaterial and Nanocapsule
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
IAARHIES 151st International Conference on Engineering TechnologyYıl:2019, 7 - 08 Ağustos 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Gluten Free Noodle Enriched with Chickpea and Quinoa: Cooking Property, Colour and Sensory Properties
ÖZER E. A., ÖZGEN S. B., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Development Functional Gluten Free Biscuits from Buckwheat, Amaranth and Quinoa Flour
ÖZER E. A., ÖZPALAS B., ÖZGEN S. B., KARAASLAN İ.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 19 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Development of Gluten- Free Cracker Snacks Using Chicpea, Quinoa Flours
ÖZGEN S. B., ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Food Fortification
ÖZER E. A., ÖZGEN S. B., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Bioactive Peptides:Functional Properties and Health Effects
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
The International Academic Association of Researchers in Humanities, IT, Engineering and Science, Londrina, Brezilya, 28 - 29 Aralık 2018, cilt.1, ss.24-27, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Cooking Behavior, Colour and Sensory Properties Enriched Noodles with Chickpea and Buckwheat
ÖZER E. A., ÖZPALAS B., DİDİN M.
The 13th ANNUAL MEETING”DURABLE AGRICULTURE – AGRICULTURE OF THE FUTURE, 9 - 10 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Physical, Chemical and Technological Features of some Potatoes Kinds Grown in Hatay Province of Turkey
DİDİN M., Ubeyitoğulları F., DUMAN A. D., ÖZER E. A.
The 13th Annual Meeting Durable Agriculture-Agrıculture Of Future, Craiova, Romanya, 9 - 10 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Production of Turkish Delight with Blood Orange JuiceUsing Response Surface Method
ÖZER E. A., ÖZPALAS B., DİDİN M., AKSAY S.
2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1999, (Özet Bildiri)
2017
2017Enriched Gluten Free Cookie with Low Glysemic Index Using Response Surface Method
ÖZER E. A., ÖZPALAS B., DOLĞUN S. B.
2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Review on The Potential Heatlhy Risk of Nanotechnology Applicaitons in Food Industy
ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
4th North and East European Congress on Food, 10 - 13 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Effects of Caffeine on Health and Nutrition
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products
ARSLAN R., AKSAY S., TOKBAŞ H., ÇINAR F., ÖZER E. A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Determination of Cooking Methods and Consumption Frequency of Local Foods in Hatay Provience
ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
İnternational Conferance on Agriiculture , Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Chlorophiles and Phycocyanin Extraction from Spirulina and Their Ferric Reducing Antioxidant Power
ARSLAN R., AKSAY S., ÇINAR F., TOKBAŞ H., ÖZER E. A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Nanotechnology Applications in Functional Foods
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Scıences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Consumed as Food Edible Wild Plants Some of the Aegean Region, Consumption Method and Functional Properties
ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
İnternational Conferance on Agriiculture , Forest, Food Sciences and Technologies, 15 Mayıs 2017 - 17 Ocak 2018, (Özet Bildiri)
2016
2016The effects of probiotic containing lactobacillus on human healthy
ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
IMSEC, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016The place and Importance of Egg in Healthy Nutrition A sociological View for Production and Consumption of Egg in Turkey
ÖZER E. A., ARSLAN Z., ÖZPALAS B.
International Congress on Food of Animal Orijin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Milk and Dairy Products The Place of Milk and Milk products in The Food Pyramid and the Importance of Healthy Eating
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
International Congress on Food of Animal Orijin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Honey Nutrition Production and Consumption
ARSLAN Z., ÖZER E. A.
International Congress ofn Food of Animal Orijin, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Sağlıklı Beslenmede Yumurtanın Yeri ve Önemi Türkiye de Yumurta Üretim ve Tüketimine Sosyolojik Bir Bakış
ÖZER E. A., ARSLAN Z., ÖZPALAS B.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Bal Beslenme Üretim ve Tüketim
ARSLAN Z., ÖZER E. A.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Development of a Gluten Free Biscuit Using Turkish Hazelnut and Apricot
ÖZER E. A., DURSUN A., AKIN M. B., AKSAY S., Yavasca A.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.594, (Özet Bildiri)
2016
2016The Place of Meat and Meat Products in the Food Pyramid and the Importance of Healthy Nutrition
ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
International Congress on food of animal orijin, 10 Kasım - 13 Haziran 2016
2016
2016Physical and sensory properties of a rice snack extruded with fresh herbs and tomato powder
İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E., ÖZER E. A.
ICFSN 2016, 23 - 25 Mart 2016
2015
2015Traditional dairy deserts in Turkey
ÖZER E. A., DURSUN A., AKIN M. B., AKSAY S.
III. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic toCaucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Traditional Dairy Dessert in Turkey
ÖZER E. A., DURSUN A., AKIN M. B., AKSAY S., Yavasca A.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.279, (Özet Bildiri)
2015
2015A Kind of Traditional Snack Kavurga
GÜLTEN Ş. S., AKIN M. B., ÖZER E. A., AKIN M. S.
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " Sarajevo – BOSNIA and HERZEGOVINA, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
2014
2014Health Related Constituents of Legumes Antinutritional Factors or Bioactive Compounds
AKSAY S., ÖZER E. A., ÖZBEY F.
NAFI 2014, International Food Congress, 26 - 29 Mayıs 2014
2014
2014Geleneksel Türk Şekerlemeleri
ÖZER E. A., DURSUN A., AKSAY S., Yalçın Z.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1096-1100, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Geleneksel Türk İçecekleri
ÖZER E. A., KABAK B., DURSUN A., ÇUKURKENT A.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1091-1095, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Yerfıstığı Arachis hypogaea L nda Yağ ve Protein Oranının NIRS Near Infrared Reflectance Spectroscopy Yardımıyla Belirlenmesi
AKKAYA M. R., Yücel H., DUMAN A. D., DİDİN M., ÖZER E. A.
TGDF Gıda Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.91
2013
2013Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi
ÖZER E. A., DURSUN A., KIRIS A., TOSUN C., INAL D.
TGDF GIDA KONGRESİ 2013 YÜZÜNCÜ YILA ON KALA, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.66, (Özet Bildiri)
2013
2013Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencilerinin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Sunulan Hizmetlerle İlgili Görüşlerinin Belirlenmesi
ÖZER E. A., DURSUN A., COSKUN Y., BOZDANA K., OZER M. I.
TGDF Gıda Kongresi 2013 Yüzüncü Yıla On Kala, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.67, (Özet Bildiri)
2013
2013Yerfıstığı (Arachis hypogaea L.)’nda Yağ ve Protein Oranının NIRS (Near Infrared Reflectans Spectroscpoy) Yardımı İle Belirlenmesi
AKKAYA M. R., Yücel H., DUMAN A. D., DİDİN M., ÖZER E. A.
TGDF Gıda Kongresi 2023:Yüzüncü Yıla On Kala, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2013, ss.91, (Özet Bildiri)
2012
2012Geleneksel Bir Ürünümüz:Pestil
TANGÜLER H., ELEROĞLU H., ÖZER E. A.
III. GelenekselGıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Lactobacillus rhamnosus, L. casei Shirota ve L. plantarum’un mikroenkapsülasyonunda farklı kaplama materyali kombinasyonlarının gastrik koşullara karşı optimizasyonu
ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., ÖZER E. A.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.296, (Özet Bildiri)
2006
2006Investigation of Physical and Sensory Properties of Potato and Corn Chips and Their Suitability to standarts Production in Turkiye
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
V. International Nutrition and Dietetic Congress, 12 - 15 Nisan 2006, (Özet Bildiri)
2006
2006Bread Consumption of Families that Have Different Socio-Economic Status
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
V. International Nutrition and Dietetic Congress, 12 Nisan 2006 - 15 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2006
2006The fat Cosumption of Academic Female Staff Working in Uiversity
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
V. International Nutrition and Dietetic Congress, 12 Nisan 2006, (Özet Bildiri)
2011
2011Production and Properties of Milk Produced some Nuts
ÖZER E. A., AKSAY S., DİDİN M.
IV. International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010The Nutrient Composition and Mineral Content of Fenugreek Seeds Trigonella foenum Graceum L Traditionally Consumed for Spices in Turkey
KAN A., ÖZER E. A., ÇOKSARI G.
The 1th Traditional Symposıum on ‘’Traditional Foods From Adriatic To Caucasus’’, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.579, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Geleneksel bir içecek: Kaynar
ÖZER E. A., ÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z.
I. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a geleneksel gıdalar” sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1021-1023, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Geleneksel bir ekmeğimiz: Nohut mayalı ekmek
ÖZER E. A., ERGİNKAYA Z., ÖZER M. S., ÜNAL TURHAN E.
1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a geleneksel gıdalar” sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.455-457, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Cezerye Üretimi ve Bazı Özellikleri
ÖZER E. A., AKYILDIZ A., AKSAY S., AĞÇAM E., BOBUŞ ALKAYA G.
THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.771-773, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Ege Bölgesi ve Maraş Yöresinde Üretilen Tarhanaların Beslenmedeki Yeri ve Önemi
ÖZER E. A.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyum Kitabı, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Kızılcık kiren Tarhanası
ÖZER E. A.
II Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Sert Kabuklu Meyvelerin Sağlık Üzerine Etkileri
ÖZER E. A., GÜVEN A.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Fenil Ketonuri Hastalığı ve Fenilalanin Kısıtlı Diyet
ÖZER E. A., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.
Türkiye 10. gıda kongresi, Van, Türkiye, 21 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Celiac Disease, Gluten Free Diet And New Approaches For Fortified Gluten Free Foods.
ÖZER E. A., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.
ICC International Conference, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2008
2008Whole Grains and Health
ÖZER E. A., İBANOĞLU Ş., İBANOĞLU E.
ICC International Conference, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2008
2008Flavonoids and Cancer.
ÖZER E. A., AKSAY S.
International Symposium Food, Nutrition and Cancer, 17 - 19 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2008
2008Dietary Fiber and Health
ÖZER E. A.
International Symposium Food, Nutrition and Cancer, 17 - 19 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2008
2008Bioactive Peptides Derived From Food Proteins and Their Health Promoting Effects”, International Symposium Food, Nutrition and Cancer, 17-19 April. Izmir - Turkey,(2008).
AKSAY S., ÖZER E. A.
International Symposium Food, Nutrition and Cancer, 17 - 19 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2006
2006Meat Consumption Among the Families of Different Socio Economic Status
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
V. International Nutrition and Dietetic Congress, 12 - 15 Nisan 2006, (Özet Bildiri)
2006
2006Determination of Nutritioal characteristics of same Commercial Potato ad Corn Chips, Investigation the Suitability of Label Information and Turkish Stadards
YAĞMUR C., ÖZER E. A.
V. International Nutrition and Dietetic Congress, 12 - 15 Nisan 2006, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024yaşlılık ve beslenme
Özer E. A.
sosyal boyutlarıyla yaşlılık ve dezavantajlılık, Bahar altınok,ilyas alpay, Editör, Ayrıntı Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.115-131, 2024
2024
2024PLANT BASED BEVERAGES: TYPES, PROCESS METHODS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER PERSPECTIVE
Özer E. A., Karayiğit B.
Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, seval kırdar, Editör, IIED, London , Abohar, ss.437-462, 2024
2024
2024MARINE-DERIVED BIOACTIVE PEPTIDES AND THEIR HEALTH-PROMOTING PROPERTIES
Özer E. A., Özgen S. B.
Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, KIRDAR SEVAL SEVGİ, Editör, AP, London , Abohar, ss.361-390, 2024
2019
2019DİABETES MELLİTUS VE VİTAMİNLER
ÖZPALAS B., ÖZER E. A.
BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI, Çetin YAMAN, Nazan ERENOĞLU SON, Editör, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.8-35, 2019
2016
2016GIDA PİRAMİTLERİ
ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.
FONKSİYONEL BESLENME, ZEYNEP BANU GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS MEDYA, İzmir, ss.13-30, 2016
2016
2016Gıda Piramitleri
ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu GÜZEL SEYDİM, Editör, SİDAS Medya İletişim Ltd Şti, İzmir, ss.13-30, 2016
2016
2016Gıda Piramitleri
ÖZER E. A., DEDE S., DURSUN A., AVŞAR Y. K.
Fonksiyonel Beslenme, Zeynep Banu Güzel Seydim, Editör, Sidas Medya, ss.13-30, 2016
2014
2014Nanotechnology in food and agriculture industry
ÖZER E. A., Özcan m., DİDİN M.
Food processing strategies for quality assessment Food engineering series, Malik A, Erginkaya Z, Ahmad S, Erten H, Editör, Springer, New York, ss.477-497, 2014
2014
2014Nanotechnology in Food and Agriculture Industry
ÖZER E. A., ÖZCAN M., DİDİN M.
Food Processing: Strategies for Quality Assessment, Malik A.., Erginkaya Z., Ahmad S., Erten H., Editör, SPRINGER, ss.477-497, 2014
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorProje Başlığı: Karışım Bitkisel Süt Alternatiflerinden Peynir Yoğurt ve Dondurma Analoglarının Üretim Optimizasyonu ve Besinsel, Fizikokimyasal, Duyusal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Değerlendirilmesi
ÖZER E. A. (Yürütücü), KARAYİĞİT B., AKSAY S., AKIN M. B.
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Tip 2 Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının Diyet Asit Yükü ve Yaşam Kalitesi ile İlişkinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü)
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorVegan Peynir İkamesi Üretiminin Optimizasyonu ve Sağlıklı Beslenme Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü)
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorGlutensiz Erişte Üretiminde Nişasta Bazlı Unların Kinoa ve Nohut Unu İle Değiştirilmesinin Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Balık Unundan Biyoaktif Peptit Eldesi ve Bu Peptitlerin Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZGEN S. B., ÖZER E. A. (Yürütücü)
2022 - 2022
2022 - 2022Besleyici Değeri Yüksek Bitkisel Bazlı Fonskiyonel Diyetetik İçeceğin Geliştirilmesi ve Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü), KARAYİĞİT B.
2021 - 2022
2021 - 2022Besleyici Değeri Yüksek Vegan Tarhana Üretimi ve Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021ÖĞÜN YERİNE GEÇEBİLECEK BİSKÜVİ ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü), özbuldu n.
2020 - 2021
2020 - 2021Protein ve Diyet Lifçe Zenginleştirilmiş Diyetetik İçecek Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü), özbuldu n., KARAYİĞİT B.
2017 - 2021
2017 - 2021
Hatay Samandağ Devlet Hastanesine Başvuran Tip 2 Diyabet Hastalarının Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi, Beslenme Eğitimi Sonrası Tıbbi Beslenme Tedavisinin Yaşam Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A. (Yürütücü), ABACI ARSLAN D.
2017 - 2019
2017 - 2019Yağı Azaltılmış Yoğurt Üretiminde Yağ İkamesi Olarak Yumurta Akı Tozu Kullanımının Tepki Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A., PALABIÇAK B., AKIN M. B., AKIN M. S.(Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016
Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine Başvuran Şişman Bireylerde Beslenme Eğitimi Zayıflama Diyeti ve Egzersiz Uygulamasının Beslenme Bilgisi Antropometrik Ölçümler ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A.
2014 - 2016
2014 - 2016Besleyici Değeri Arttırılmış Bisküvi Üretimi ve Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZER E. A.
2003 - 2004
2003 - 2004Physical and Sensory Evaluation of a Nutritionally Balanced Gluten Free - Extrude Snack
Diğer Uluslararası Fon Programları
ÖZER E. A.
2002 - 2004
2002 - 2004Ekstruzyon Pişirme Teknolojisi Kullanılarak Besin Bileşimi Yönünden Dengeli Karışımda Kahvaltılık Tahıl Ürününün Geliştirilmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
ÖZER E. A.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2017
Ocak 2017