Desteklenen Projeler
-
2021 - 2023 Kremalı Pastalarda S.aureus Varlığı ve İzolatların Enterotoksijenik Özelliklerinin Araştırılması
-
2020 - 2021 Piliç Baget Örneklerinde S.aureus Varlığı İle İzolatların Antibiyotik Duyarlılığının Belirlenmesi
-
2016 - 2018 Değişik örneklerden elde edilen Campylobacter jejuni suşlarının bazı virülens özellikleri ile antibiyotik direnç profilinin belirlenmesi
-
2014 - 2016 Bazı hayvansal gıdalarda E coli O157 ve E coli O157 H7 varlığının saptanması ve izolatların moleküler karakterizasyonu
-
2014 - 2016 Farklı kaynaklardan bazı Enterococcus spp izolasyonu ve izolatların moleküler karakterizasyonu ile bazı antibiyotiklere karşı direnç profilinin belirlenmesi
-
2014 - 2016 Hatay da tüketime sunulan farklı tip gıdalarda Staphylococcus aureus insidensi ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
-
2014 - 2015 Farklı kaynaklardan Arcobacter türlerinin izolasyonu izolatların PCR kullanılarak tür boyutunda identifikasyonu ve izolatların bazı antibiyotiklere karşı duyarlılığının belirlenmesi
-
2012 - 2014 Marketlerde satışa sunulan kanatlı etlerinde Listeria monocytogenes in PCR tekniği kullanılarak saptanması
-
2012 - 2013 Hatay bölgesindeki inek koyun ve keçi sütlerinde Coxiella burnetii nin PCR tekniği ile saptanması
-
2011 - 2013 Çiğ köftelere üretim sürecinde farklı yoğunluklarda nisin, lizozim ve kitosan ilave ederek çiğ köftenin mikrorganizma profilindeki değişim ve bu değişimin raf ömrü üzerine etkisinin belirlenmesi
-
1997 - 2001 Sığırların Bakteriyolojik Et Muayenesi Örneklerinde Termofilik Campylobacter Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu