Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

6 Şubat Depreminin Hatay’a Yansıması: İnançsal Mekanların Hasar Alması/Yıkılması ve Sonuçları

Internatıonal Interdıscıplınary Scıentıfıc Congress On Socıal Scıences "Personality, Society and the State in the XXI century: Global Challenges and Development Prospects&quot, Azerbaycan, 06 Ekim 2023

Arrival: Turkish Rap on the Way of Immigration

2nd International Migration Researches Congress, Hatay, Türkiye, 20 Mayıs 2022, ss.26

SYRIANS MIGRATED TO NARLICA NEIGHBORHOOD OF ANTAKYA AND ITS REFLECTIONS IN THE MEDIA

INTERNATIONAL SYMPOSIUM "GLOBAL MIGRATION PHENOMENON", Ankara, Türkiye, 24 Eylül 2021, ss.122-123

Savaşın Türkiye’ye Taşıdığı Gelenek: Hatay’daSuriye Ekmeği

Uluslararası Savaş ve Kültür Sempozyumu, 17 Kasım 2017

Çı̇ğ Mı̇? Pı̇şmı̇ş Mı̇? Anadolu’da Bı̇r Rı̇tüel: Zekerı̇ya Sofrası

3.Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.373

İpek Yolunun İzinde Baharın Gelişinin Simgesi: Nevruz Ritüeli

1. Uluslararası İpekyolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 21 Eylül 2017

Antakya'nın Ortak Yaşam Alanı Uzun Çarşı'dan Geleneksel Yansımalar

Halk Kültüründe İktisat Ve Ticaret Uluslararası Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 27 Nisan 2012

Zorunlu Göçün Anadil Üzerine Etkisi Hatay ın Ovakent Beldesinde Yaşayan Özbekler

4, Uluslararası Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri, Ankara, Türkiye, 23 - 26 Mayıs 2012, ss.477-490

Nusayri Kimliğinin Bir Nesnesi Olarak Dil İnanç ve Geleneğin Sözlü Aktarımı

International Symposium on Language and Communication: Research Trends and Challenges, İzmir, Türkiye, 10 Haziran 2012, ss.989-1001

Does Multıcultural Dıscourse Facılıtate Tolerance An Example From Antaky

I. International Interdisciplinary Social Inquiry Conference, Türkiye, 17 Haziran 2022

The Origin of Sürk Cheese and Tuzlu Yoghurt af Hatay with an Anthropological Approach

Recent Development in Dairy Science and Technology International Dairy Symposium Proceedings, Isparta, Türkiye, 1 - 05 Haziran 2004, ss.203-206

The origin of Sürk and Tuzlu yoghurt of Hatay with an athropological approach

Proceedings of 1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004
Kitap & Kitap Bölümleri

GÖÇ VE YEMEK KÜLTÜRÜ

CUMHURİYETİN GÖÇLERLE DOLU 100 YILI 100 BAŞLIKTA GÖÇ YAZILARI, Gazanfer Kaya, Editör, Cem Yayınevi, ss.631-641, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

Antik Yunan Mitlerinin İzinde: Engellilik Algısına Dair Bir Okuma

TARİH‐KÜLTÜR VE MEDENİYETTEN İZLER, Doç. Dr. İsa KALAYCI Dr. Öğr. Üyesi Gökhan KALMIŞ Dr. Caner AYDEYER, Editör, KİTAP DÜNYASI, İstanbul, ss.21-50, 2022

Simgesel Bir Alan Olarak Koşer: Antakya Musevi Cemaati Örneği

Sosyal Beşerİ ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar VIII, Murat Baş, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.247-264, 2022

Gündelik Hayat, Misafirlik Ve Paylaşım: Kıbrıslı Türklerde Yiyecek Ve İçecek İkramı

Ağız ve Dil Araştırmalarına Adanan Bir Ömür PROF. DR. JALE ÖZTÜRK’E ARMAĞAN, Hasan Kaplan, Haşimi Ahmet, Editör, Sonçağ Akademi, Ankara, ss.221-256, 2022

Bölüm 2: Antik Yunan Mitlerinin İzinde: Engellilik Algısına Dair Bir Okuma

Tarih, Kültür ve Medeniyetten İzler, Kalaycı İsa, Kalmış Gökhan, Aydeyer Caner, Editör, Kitap Dünyası, İstanbul, ss.21-50, 2022

Kadınların Suriye’de Yaşadıkları Antakya’da Deneyimledikleri: Göç, Kamusal Alan, Sağlık ve Toplumsal Cinsiyet

ÇAĞLAR BOYU GÖÇ (TARIH-KÜLTÜR-MEDENIYET), İsa Kalaycı, Gökhan Kalmış, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.540-559, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

The cuisine of Uzbeks who emigrated from Afghanistan to Ovakent (Hatay): preserved, changed and remembered

Anthropological Perspectives on Transnational Encounters in Turkey, Meryem Bulut, Kadriye Şahin, Editör, Transnational Press London, London, ss.149-172, 2019

Ethnography of Naming as a Religious Identity: Case of Antakya

Qualitative versus Quantitative Research, Sonyel Oflazoğlu, Editör, Published By inTechOpen, Crotia, ss.29-42, 2017

Hatay Mutfak Kültürü Ve Yemekleri

Hatay Valiliği Yayınları, Hatay, 2012

Antakya Mutfağı: Yemekler, Kokular, Renkler

Etkileşim ve değişim Boyutuyla Antakya Geleneksel Kültürü, Türk, Hüseyin, Editör, EOS Yayın, Hatay, ss.355-387, 2010
Metrikler

Yayın

34

Atıf (Scopus)

2

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

26

Proje

5

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları