SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Disiplinlerarası Yaklaşımla Bir Kutsal Mekânın Oluşumu, Peyzajı ve Fonksiyonel Özellikleri: Pir Hatip Ziyareti (Nusaybin)
JOURNAL OF TURKISH STUDIES
, cilt.12, sa.21, ss.179-206, 2017 (Hakemli Dergi)
Eski Yakındoğu'da Yemek Simgeselliği Üzerine Bir Değerlendirme
Tarihin Peşinde Uluslararası Tarih ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.6, sa.12, ss.331-358, 2014 (Hakemli Dergi)
Antakya Geleneksel Yemek Kültürü
MKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.115-132, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
6 Şubat Depreminin Hatay’a Yansıması: İnançsal Mekanların Hasar Alması/Yıkılması ve Sonuçları
Internatıonal Interdıscıplınary Scıentıfıc Congress On Socıal Scıences "Personality, Society and the State in the XXI century: Global Challenges and Development Prospects&quot, Azerbaycan, 06 Ekim 2023
Savaşın Türkiye’ye Taşıdığı Gelenek: Hatay’daSuriye Ekmeği
Uluslararası Savaş ve Kültür Sempozyumu, 17 Kasım 2017
İpek Yolunun İzinde Baharın Gelişinin Simgesi: Nevruz Ritüeli
1. Uluslararası İpekyolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 21 Eylül 2017
Antakya'nın Ortak Yaşam Alanı Uzun Çarşı'dan Geleneksel Yansımalar
Halk Kültüründe İktisat Ve Ticaret Uluslararası Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 27 Nisan 2012
Zorunlu Göçün Anadil Üzerine Etkisi Hatay ın Ovakent Beldesinde Yaşayan Özbekler
4, Uluslararası Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri, Ankara, Türkiye, 23 - 26 Mayıs 2012, ss.477-490
Geleneksel Gıdalara Antropolojik Bir Yaklaşım Sürkün Üretimi Dönüştürme Ve Saklama Süreci
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 Mayıs 2012, ss.71-73
Nusayri Kimliğinin Bir Nesnesi Olarak Dil İnanç ve Geleneğin Sözlü Aktarımı
International Symposium on Language and Communication: Research Trends and Challenges, İzmir, Türkiye, 10 Haziran 2012, ss.989-1001
Does Multıcultural Dıscourse Facılıtate Tolerance An Example From Antaky
I. International Interdisciplinary Social Inquiry Conference, Türkiye, 17 Haziran 2022
The Origin of Sürk Cheese and Tuzlu Yoghurt af Hatay with an Anthropological Approach
Recent Development in Dairy Science and Technology International Dairy Symposium Proceedings, Isparta, Türkiye, 1 - 05 Haziran 2004, ss.203-206
The origin of Sürk and Tuzlu yoghurt of Hatay with an athropological approach
Proceedings of 1st International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004
Kitap & Kitap Bölümleri
GÖÇ VE YEMEK KÜLTÜRÜ
CUMHURİYETİN GÖÇLERLE DOLU 100 YILI
100 BAŞLIKTA GÖÇ YAZILARI, Gazanfer Kaya, Editör, Cem Yayınevi, ss.631-641, 2023
Gündelik Hayat, Misafirlik Ve Paylaşım: Kıbrıslı Türklerde Yiyecek Ve İçecek İkramı
Ağız ve Dil Araştırmalarına Adanan Bir Ömür PROF. DR. JALE ÖZTÜRK’E ARMAĞAN, Hasan Kaplan, Haşimi Ahmet, Editör, Sonçağ Akademi, Ankara, ss.221-256, 2022
Kadınların Suriye’de Yaşadıkları Antakya’da Deneyimledikleri: Göç, Kamusal Alan, Sağlık ve Toplumsal Cinsiyet
ÇAĞLAR BOYU GÖÇ (TARIH-KÜLTÜR-MEDENIYET), İsa Kalaycı, Gökhan Kalmış, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.540-559, 2021
The cuisine of Uzbeks who emigrated from Afghanistan to Ovakent (Hatay): preserved, changed and remembered
Anthropological Perspectives on Transnational Encounters in Turkey, Meryem Bulut, Kadriye Şahin, Editör, Transnational Press London, London, ss.149-172, 2019
Hatay Mutfak Kültürü Ve Yemekleri
Hatay Valiliği Yayınları, Hatay, 2012
Antakya Mutfağı: Yemekler, Kokular, Renkler
Etkileşim ve değişim Boyutuyla Antakya Geleneksel Kültürü, Türk, Hüseyin, Editör, EOS Yayın, Hatay, ss.355-387, 2010