Öğr. Gör. ENES GÜLEÇ


ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

AŞCILIK PR.


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

23

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

58

Proje

3

Eğitim Bilgileri

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doktora

Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2017 - 2020

2017 - 2020

Yüksek Lisans

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye

2013 - 2017

2013 - 2017

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Yüksek Lisans

Elazığ Gastronomik Kimliğinin Destinasyon İmajı Açısından Değerlendirilmesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2019 - 2022

2019 - 2022

Araştırma Görevlisi

Kastamonu Üniversitesi

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Formülasyonu ve Duyusal Analiz

Dünya Mutfakları

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü

Yöresel Mutfaklar

Türk Mutfağı

Mutfak Yönetim Hizmetleri

Ekmek Yapım Teknikleri

Gıda Güvenliği ve Hijyen

Mutfak Ürünleri

Mesleki Uygulama

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

Beslenme İlkeleri

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Şekerpare Sözcüğünün Etimolojik ve Gastronomik Açıdan Değerlendirilmesi

GÜLEÇ E., SOLMAZ R.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.613-621, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Yeni Bir Gastronomi Akımı: Doğa Aşçılığı

YILDIZ S., GÜLEÇ E.

Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 22 Kasım 2021, ss.39, (Özet Bildiri)

2021

2021

Fast-Food Firmalarının COVID-19 Sürecindeki Sosyal Medya Paylaşımlarına Yönelik Bir İnceleme

YILDIZ S., GÜNER D., GÜLEÇ E.

2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 27 Mayıs 2021, ss.351-362, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GÖZÜNDEN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜNDE LİSANS ÖĞRENİMİ

ÇILGINOĞLU H., GÜLEÇ E.

GANUD 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.123-133, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Yerel Halkın Sağlıklı Gıda Konusundaki Bilgilerinin Ölçülmesi: Elazığ Örneği

GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A.

Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 22 - 24 Ekim 2019, cilt.1, ss.456-461, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Yeni Bir Kavram Önerisi: Gastro-Emperyalizm

GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A.

Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 22 - 24 Ekim 2019, cilt.1, ss.485-490, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Restoran Mutfaklarında Yeşil Nesil Restoran Hareketi: “La Mancha Restoran” Örneği

ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.

The Second International Congress on Future of Tourism:Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.5, ss.292-300, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

Geleneksel Yemek Tarifi Rotaları

GÜLEÇ E., SOLMAZ R.

Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Akkuş Gülizar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.253-272, 2022

2022

2022

Orta Asya Döneminde Yemek Kültürü

ŞİMŞEK A., GÜLEÇ E.

Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.131-144, 2022

2022

2022

Helal Turizm

GÜLEÇ E.

Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2, Çilesiz Emre, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.35-50, 2022

2021

2021

Kastamonu

GÜLEÇ E., AYYILDIZ S., PAMUKÇU H.

TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.677-686, 2021

2021

2021

Karabük

AYYILDIZ S., GÜLEÇ E., PAMUKÇU H.

TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.660-676, 2021

2020

2020

Kayalara İnşa Edilen Yavaş Şehir Güdül

GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A.

Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Başar Fatma, Türkmendağ Tuba, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.257-265, 2020