Metrikler
Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoktora
Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2017 - 2020
2017 - 2020Yüksek Lisans
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye
2013 - 2017
2013 - 2017Lisans
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Elazığ Gastronomik Kimliğinin Destinasyon İmajı Açısından Değerlendirilmesi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
2019 - 2022
2019 - 2022Araştırma Görevlisi
Kastamonu Üniversitesi
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Gıda Formülasyonu ve Duyusal Analiz
Dünya Mutfakları
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü
Yöresel Mutfaklar
Türk Mutfağı
Mutfak Yönetim Hizmetleri
Ekmek Yapım Teknikleri
Gıda Güvenliği ve Hijyen
Mutfak Ürünleri
Mesleki Uygulama
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Beslenme İlkeleri
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Kastamonu İlinin Api-Turizm Potansiyelini Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma
GÜLEÇ E., OKTAY K., ÇILGINOĞLU H., GÜLEÇ N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.3, ss.1730-1748, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
2023Çevrim İçi Yemek Tariflerine Yönelik Betimsel Bir İnceleme: Nefis Yemek Tarifleri Web Sitesi Örneği A Descriptive Review of Online Food Recipes: The Case of Nefis Yemek Tarifleri Web Site
GÜLEÇ E., OKTAY K.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.1, ss.15-41, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022GOOGLE TRENDS VERİLERİYLE COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN ANALİZİ
GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A., SOLMAZ R.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.3, ss.418-444, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Liseden Üniversiteye Gastronomi Köprüsü Projesiyle Lise Öğrencilerinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Yönelik Tutumları
ÇILGINOĞLU H., GÜLEÇ E.
TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ , cilt.6, sa.3, ss.845-858, 2022 (Hakemli Dergi)
2020
2020YÖK ATLAS VERİLERİNE GÖRE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ ÖRNEĞİ
ŞİMŞEK A., SOLMAZ R., GÜLEÇ E.
Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.127-137, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi
ŞİMŞEK A., GÜLEÇ E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.2, ss.1542-1551, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Ayetler ve Hadisler Doğrultusunda İslamî Mutfak Anlayışı
ŞİMŞEK A., GÜLEÇ E.
Journal of Halal Life Style , cilt.2, sa.1, ss.56-69, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği
ŞİMŞEK A., GÜLEÇ E.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.4, sa.2, ss.73-81, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi
ŞİMŞEK A., GÜLEÇ E., USTA S.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.51-59, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Restoran mutfaklarında yeşil nesil restoran hareketi: “La Mancha Restoran” örneği
ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.
Journal of Tourism Theory and Research , cilt.5, sa.2, ss.292-300, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Şekerpare Sözcüğünün Etimolojik ve Gastronomik Açıdan Değerlendirilmesi
GÜLEÇ E., SOLMAZ R.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.613-621, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Yeni Bir Gastronomi Akımı: Doğa Aşçılığı
YILDIZ S., GÜLEÇ E.
Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 22 Kasım 2021, ss.39, (Özet Bildiri)
2021
2021Fast-Food Firmalarının COVID-19 Sürecindeki Sosyal Medya Paylaşımlarına Yönelik Bir İnceleme
YILDIZ S., GÜNER D., GÜLEÇ E.
2. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 27 Mayıs 2021, ss.351-362, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GÖZÜNDEN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜNDE LİSANS ÖĞRENİMİ
ÇILGINOĞLU H., GÜLEÇ E.
GANUD 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Gaziantep, Türkiye, 19 Haziran 2021, ss.123-133, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Yerel Halkın Sağlıklı Gıda Konusundaki Bilgilerinin Ölçülmesi: Elazığ Örneği
GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A.
Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 22 - 24 Ekim 2019, cilt.1, ss.456-461, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Yeni Bir Kavram Önerisi: Gastro-Emperyalizm
GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A.
Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 22 - 24 Ekim 2019, cilt.1, ss.485-490, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Restoran Mutfaklarında Yeşil Nesil Restoran Hareketi: “La Mancha Restoran” Örneği
ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.
The Second International Congress on Future of Tourism:Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.5, ss.292-300, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
2022Geleneksel Yemek Tarifi Rotaları
GÜLEÇ E., SOLMAZ R.
Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Akkuş Gülizar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.253-272, 2022
2022
2022Orta Asya Döneminde Yemek Kültürü
ŞİMŞEK A., GÜLEÇ E.
Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.131-144, 2022
2022
2022Helal Turizm
GÜLEÇ E.
Alternatif Turizm Kapsamında Güncel Konular ve Araştırmalar-2, Çilesiz Emre, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.35-50, 2022
2021
2021Kastamonu
GÜLEÇ E., AYYILDIZ S., PAMUKÇU H.
TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.677-686, 2021
2021
2021Karabük
AYYILDIZ S., GÜLEÇ E., PAMUKÇU H.
TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, Yazıcıoğlu İrfan, Sormaz Ümit, Canbolat Cihan, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.660-676, 2021
2020
2020Kayalara İnşa Edilen Yavaş Şehir Güdül
GÜLEÇ E., ŞİMŞEK A.
Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Başar Fatma, Türkmendağ Tuba, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.257-265, 2020
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Kastamonu İli Api Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi
TÜBİTAK Projesi
Güleç E., Güleç N.(Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022