Prof. Dr. HAYRİYE YEŞİM CAN


VETERİNER FAKÜLTESİ, GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VETERİNERLİK GIDA HİYJENİ VE TEKNOLOJİSİ


WoS Araştırma Alanları: Veterinerlik Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Metrikler

Yayın

49

Atıf (WoS)

386

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

412

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

174

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

8

Proje

12

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2011

2005 - 2011

Doktora

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1998 - 2003

1998 - 2003

Lisans

Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Farklı tip peynirlerde Staphylococcus aureus’xxun enterotoksin oluşturma yeteneği ile antibiyotik direncinin belirlenmesi

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Veteriner Bilimleri

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi

2018 - 2024

2018 - 2024

Doç. Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi

2011 - 2018

2011 - 2018

Dr. Öğr. Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi

2005 - 2011

2005 - 2011

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

2017 - 2018

2017 - 2018

2016 - 2017

2016 - 2017

2012 - 2013

2012 - 2013

2012 - 2013

2012 - 2013

Akademi Dışı Deneyim

2014 - 2014

2014 - 2014

Erasmus Personnel Mobility Program

Üniversite, University of Life Sciences in Lublin, Faculty of Veterinary Medicine, Department of Food Hygiene and Technology, Erasmus Personnel Mobility Program

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Ambalajlama Teknolojisi

Et ürünleri teknolojisi

Temel Gıda Mevzuatı

Gıda Kaynaklı Fungal Riskler

Gıda sanayiinde kullanılan starter kültürler

Lisans

Lisans

Gıda Kalıntı ve Kontaminantları

Süt Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Güvenliği, Kontrolü ve HACCP Sürdürülebilir Kalkınma

Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi

Veteriner Hekimliği ve Halk Sağlığı Sürdürülebilir Kalkınma

Kanatlı Hayvan Kesim İşlemleri

Süt Hijyeni ve Teknolojisi

Arı Ürünleri ve Teknolojisi

Fermente Et ve Süt Ürünleri

Gıda Hijyeni ve Kontrolü

Et Bilimi ve Teknolojisi

Et Muayenesi ve Teknolojisi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2008

2008

Gıda Endüstrisinde Antimikrobiyel Paketleme

CAN H. Y.

Dünya Gıda Dergisi , cilt.13, sa.10, ss.42-46, 2008 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Investigation of the antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus strains isolated from cows’, ewes’ and goats' milk

CAN H. Y., DİŞLİ H. B., ELMALI M.

10. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (ICAR), Bolu, Türkiye, 6 - 07 Şubat 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

Determination of the Presence of Bacillus Cereus in Foods Used for Baby and Child Nutrition and its Toxigenic Properties

URHAN E., CAN H. Y.

9. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (ICAR), Türkiye, 27 - 29 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2019

2019

Hatay ilindeki kanatlı eti, inek sütü ve baharat örneklerinden Bacillus cereusun izolasyonu, identifikasyonu ve toksin gen profili

CAN H. Y., ELMALI M.

8.ulusal, 2. uluslararası veteriner gıda hijyeni kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2019, ss.3-4, (Özet Bildiri)

2019

2019

Süt ve Süt Ürünleri Tüketimi ve Buna Etkili Faktörler: Doğu Akdeniz Örneği

CAN M. F., SARIÖZKAN S., AKÇAY A., CAN H. Y., SARIHAN ŞAHİN T.

VIII. Ulusal / II. UluslararasıVeteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gıda Kaynaklı Mikrobiyolojik Tehlikeler

CAN H. Y.

1st International Congress on Medical Sciences and Biotechnology, Uşak, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Prevalence and Antimicrobial Resistance of Campylobacter in Chicken Meat

CAN H. Y., ELMALI M.

1st International Congress on Medical Sciences and Biotechnology, Uşak, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Tendency of Per Capita Red and Poultry Meat Production in the World andTurkey

CAN M. F., CAN H. Y.

6 th International Multidisciplinary Studies Congress, 26 - 27 Nisan 2019, ss.621-625, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

VIRULENCE GENE PROFILES OF CAMPYLOBACTER JEJUNI FROM CATTLE SLAUGHTERHOUSE WASTEWATER ISOLATES

ELMALI M., CAN H. Y.

INTERNATIONAL CONGRESS OF HEALTH AND ENVIRONMENT, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Presence of Escherichia coli O157:H7 in Raw Milk Samples and Determination of Some Virulence Properties of Isolates

CAN H. Y., ELMALI M.

7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Investigation of the presence of Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, and Campylobacter lari in different sources by multiplex PCR

ELMALI M., CAN H. Y.

4th INTERNATIONAL VETIstanbul GROUP CONGRESS-2017, ALMATY, KAZAKHSTAN, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Detection of Escherichia coli O157:H7 in minced meat samples by using immunomagnetic separation (IMS) and PCR

CAN H. Y., ELMALI M.

International Congress on Food of Animal Origin, North Cyprus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Investigation of Staphylococcus aureus and methicillin resistant Staphylococcus aureus MRSA in milk from dairy cows with chronic mastitis

CAN H. Y.

International Congress on Food of Animal Origin, North Cyprus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Farklı Kaynaklardan PCR Kullanılarak Arcobacter Türlerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu

ELMALI M., CAN H. Y.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Hatay'da Tüketime Sunulan Farklı Tip Gıdalarda Staphylococcus aureus İnsidensi ve Antibiyotik Direncinin Belirlenmesi

CAN H. Y., ELMALI M.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2013

2013

Marketlerde Satışa Sunulan Kanatlı Etlerinde Listeria monocytogenes in PCR Tekniği Kullanılarak Saptanması

ELMALI M., CAN H. Y., YAMAN H.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Balık Tüketim Alışkanlıklarının Sosyo-Ekonomik Analizi: Hatay Örneği

CAN M. F., CAN H. Y., AYDIN E.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2011

2011

Determination of melamine in milk and dairy products by HPLC

FİLAZİ A., ŞİRELİ U. T., EKİCİ H., CAN H. Y., karagöz a.

47th Congress of the European-Societies-of-Toxicology Location: Paris, FRANCE, 28 - 31 Ağustos 2011, (Özet Bildiri) identifier

2008

2008

Determination of microbial surface contamination on beef carcasses

ÖZDEMİR H., ŞİRELİ U. T., CAN H. Y.

EFFoST’s First European Food Congress, Ljubljana, Slovenia, Ljubljana, Slovenya, 4 - 09 Kasım 2008, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

Bacillus cereus Isolates Obtained from Food Used in Infant and Child Nutrition

URHAN E., CAN H. Y.

Current Researches in Health Sciences-III, Bilgili Ali, Editör, Özgür Yayınları, ss.11-22, 2023

2023

2023

Malnütrisyon ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

URHAN E., CAN H. Y.

Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar-III, Karaman Enes, Yazıcı Özgün Gülcan, Ayağ Mehmet Emin, Editör, Özgür Yayınları, ss.129-138, 2023

2023

2023

Gıda Kaynaklı Bacillus cereus İntoksikasyonları

ARSLAN A., CAN H. Y.

Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar-I, Karaman Enes, Editör, Özgür Yayınları, ss.123-143, 2023

2023

2023

Gıda Kaynaklı Salmonella Etkenleri ve Antimikrobiyel Direnç

SARI K. B., CAN H. Y.

Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar-IV, Bilgili Ali, Editör, Özgür Yayınları, ss.101-116, 2023

Desteklenen Projeler

2012 - 2013

2012 - 2013

Hatay bölgesindeki inek koyun ve keçi sütlerinde Coxiella burnetii nin PCR tekniği ile saptanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CAN H. Y. (Yürütücü), ELMALI M.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2018

Ocak 2018

Diğer Dergiler

Ocak 2018

Ocak 2018

AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH

Diğer Dergiler

Ocak 2018

Ocak 2018

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

CURRENT NUTRITION AND FOOD SCIENCE

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

CIENCIA RURAL

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

SMALL RUMINANT RESEARCH

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH

Diğer Dergiler

Ocak 2014

Ocak 2014

JOURNAL OF FOOD QUALITY

Diğer Dergiler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 412

h-indeksi (SCOPUS): 9