Öğr. Gör. Dr. SARA BETÜL ÖZGEN


REKTÖRLÜK, -

-


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği


Yayınlardaki İsimler: Sara Betul Dolgun

Metrikler

Yayın

11

Atıf (Scopus)

35

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

6

H-İndeks (Scholar)

2

Toplam Atıf Sayısı

41

Proje

3

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2024

2017 - 2024

Doktora

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ), Türkiye

2013 - 2016

2013 - 2016

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Dallı darı bitkisinden (Panicum virgatum L.) biyoetanol üretiminde seyreltik asit ve kireç ön uygulamalarının optimizasyonu ve bazı genotiplerin biyoetanol verimliliklerinin belirlenmesi

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Rektörlük, Teknoloji ve Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

Nutritional changes during extrusion

ÖZGEN S. B., ÖZER E. A., ÖZPALAS B.

RPFOODS, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Peynir Numunelerinden Bisfenol A İzolasyonu için Kullanımlarının Karşılaştırılması

ÖZGEN S. B., KÜREKCİ C.

2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

Development Functional Gluten Free Biscuits from Buckwheat, Amaranth and Quinoa Flour

ÖZER E. A., ÖZPALAS B., ÖZGEN S. B., KARAASLAN İ.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 19 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Food Fortification

ÖZER E. A., ÖZGEN S. B., ÖZPALAS B.

RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2017

2017

Enriched Gluten Free Cookie with Low Glysemic Index Using Response Surface Method

ÖZER E. A., ÖZPALAS B., DOLĞUN S. B.

2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Comparison of Acid and Base Pretreatment of Switchgrass (Panicum virgatum L.) for Bioethanol Production

ÖZGEN S. B.

ICRES 2016 : International Conference on Renewable Energy Sources, Fransa, 22 Şubat 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

MARINE-DERIVED BIOACTIVE PEPTIDES AND THEIR HEALTH-PROMOTING PROPERTIES

Özer E. A., Özgen S. B.

Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, KIRDAR SEVAL SEVGİ, Editör, AP, London , Abohar, ss.361-390, 2024 Creative Commons License


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 35

h-indeksi (SCOPUS): 1