Eğitim Bilgileri
2017 - 2024
2017 - 2024Doktora
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ), Türkiye
2013 - 2016
2013 - 2016Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2013
2008 - 2013Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Dallı darı bitkisinden (Panicum virgatum L.) biyoetanol üretiminde seyreltik asit ve kireç ön uygulamalarının optimizasyonu ve bazı genotiplerin biyoetanol verimliliklerinin belirlenmesi
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Rektörlük, Teknoloji ve Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021A COMPARISON OF SOLID-PHASE EXTRACTION METHODS FOR BISPHENOL A IN CHEESE SAMPLES
Kürekci c., tan s., ARSLAN A., Özgen S. B., SAKIN F.
GIDA
, cilt.46, sa.4, ss.848-858, 2021 (Hakemli Dergi)
2018
2018DALLI DARI BİTKİSİNDEN (Panicum Virgatum L.) BİYOETANOL ÜRETİMİNDESEYRELTİK ASİT VE KİREÇ ÖN UYGULAMALARININ OPTİMİZASYONU veBAZI GENOTİPLERİN BİYOETANOL VERİMLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ(Optimization of Diluted Acid and Lime Pretreatments in Bioethanol Production fromSwitchgrass (panicum virgatum l.) and Determination of Ethanol Yields of SomeGenotypes)
Özgen S. B., Ünal M. Ü.
Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (CUNAS)
, cilt.36, sa.6, ss.99-110, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
2018Nutritional changes during extrusion
ÖZGEN S. B., ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Peynir Numunelerinden Bisfenol A İzolasyonu için Kullanımlarının Karşılaştırılması
ÖZGEN S. B., KÜREKCİ C.
2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2018
2018Gluten Free Noodle Enriched with Chickpea and Quinoa: Cooking Property, Colour and Sensory Properties
ÖZER E. A., ÖZGEN S. B., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Development Functional Gluten Free Biscuits from Buckwheat, Amaranth and Quinoa Flour
ÖZER E. A., ÖZPALAS B., ÖZGEN S. B., KARAASLAN İ.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 19 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Development of Gluten- Free Cracker Snacks Using Chicpea, Quinoa Flours
ÖZGEN S. B., ÖZER E. A., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Food Fortification
ÖZER E. A., ÖZGEN S. B., ÖZPALAS B.
RPFOODS, 11 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Enriched Gluten Free Cookie with Low Glysemic Index Using Response Surface Method
ÖZER E. A., ÖZPALAS B., DOLĞUN S. B.
2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Comparison of Acid and Base Pretreatment of Switchgrass (Panicum virgatum L.) for Bioethanol Production
ÖZGEN S. B.
ICRES 2016 : International Conference on Renewable Energy Sources, Fransa, 22 Şubat 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024MARINE-DERIVED BIOACTIVE PEPTIDES AND THEIR HEALTH-PROMOTING PROPERTIES
Özer E. A., Özgen S. B.
Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, KIRDAR SEVAL SEVGİ, Editör, AP, London , Abohar, ss.361-390, 2024
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Gıda işletme atıklarından polimerik film sentezi, karakterizasyonu ve fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Olukman Şahin M., Özgen S. B. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Balık Unundan Biyoaktif Peptit Eldesi ve Bu Peptitlerin Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZGEN S. B., ÖZER E. A. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016