Metrikler
Eğitim Bilgileri
2002 - 2006
2002 - 2006Yüksek Lisans
Türkiye
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Veteriner Bilimleri
Ziraat
Akademik Unvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
2014 - 2019
2014 - 2019Öğretim Görevlisi
2005 - 2010
2005 - 2010Öğretim Görevlisi
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorRektörlük Kalite Komisyonu Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Rektörlük
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2010 - 2013
2010 - 2013Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜM BAŞKANI
2008 - 2010
2008 - 2010Öğretim görevlisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Zootekni Ve Hayvan Besleme Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2005 - 2010
2005 - 2010Öğretim Görevlisi
Üniversite, yüzüncü yıl üniversitesi veteriner fakültesi, ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ, Öğretim Görevlisi
2000 - 2002
2000 - 2002Veteriner Hekim
Şirket, klinik 65 lt. şir., VETERİNER HEKİM, Veteriner Hekim
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Bitirme Çalışması
Gıda Mikrobiyolojisi
Duyusal Analiz Teknikleri
Tahıl İşleme Teknolojisi
Besin Kimyası
Gıda Katkı Maddeleri
Et ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji
Mesleki Uygulama
Genel Mikrobiyoloji
Gıda İşleme İlkeleri I
Beslenme İlkeleri
Fermentasyon Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
çevre ve insan
e ticaret
bilgisayara giriş
dış ticaret paket programları
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2015
2015Determination of nutrient content and digestibility characteristics ofPrangos ferulacea (L.) on grazing lands of Eastern Anatolia
Aldemir R., BİNGÖL N. T., KARSLI M. A., AKÇA İ.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.39, sa.2, ss.181-185, 2015 (SCI-Expanded)
2009
2009Effects of Microbial Phytase on Animal Performance, Amount of Phosphorus Excreted and Blood Parameters in Broiler Fed Low Non-Phytate Phosphorus Diets
Bingöl N. T., Karsli M. A., Bolat D., AKÇA İ., Levendoglu T.
ASIAN JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES
, cilt.4, sa.3, ss.160-166, 2009 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Determination of Essential Oil Composition and Investigation of Phenolic Substance and Antioxidant Effect of “Helichrysum stoechas” from Hatay
AKÇA İ., TİMUR M.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.8, ss.197-203, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017EXAMINATION OF FIRIK PRODUCED IN HATAY REGION IN TERMS OF NUTRITIONAL ASPECT
ÇARŞANBA E., AKÇA İ., TİMUR M.
GIDA , cilt.42, sa.6, ss.726-730, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017HATAY BÖLGESİNDE ÜRETİLEN FİRİĞİN BESİNSEL DEĞERLERİNİN İNCELENMESİ
CARSANBA E., AKÇA İ., TİMUR M.
GIDA
, cilt.42, sa.6, ss.726-730, 2017 (Hakemli Dergi)
2010
2010Yerelması Helianthus tuberosus L Hasılına Katılan Melas ve Formik Asit KatkısınınSilaj Kalitesi ve Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri
BİNGÖL N. T., KARSLI M. A., AKÇA İ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.21, sa.1, ss.11-14, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
2009Arpa Hasılı ve Korunga karışımı silaja farklı düzeylerde melas ilavesinin silaj kalitesi ve sindirilebilirliği üzerine etkileri
BİNGÖL N. T., BOLAT D., KARSLI M. A., AKÇA İ.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.23-30, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Effects of molasses addition into barley sainfoin mixture at varying levels on silage quality and digestibility
BİNGÖL N. T., KARSLI M. A., BOLAT D., AKÇA İ.
Ataturk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.23-30, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
2008The effects of molasses and formic acid addition in sainfoin silage harvested at different maturities on silage quality and digestibility
BİNGÖL N. T., KARSLI M. A., BOLAT D., AKÇA İ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.19, sa.2, ss.61-66, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
2018ESSENTIAL OIL COMPOSITION OF “Micromeria myrtifolia”IN HATAY AND INVESTIGATION PHENOLIC SUBSTANCE ANDANTIOXIDANT EFFECT OF METHANOL EXTRACT
TİMUR M., MERT A., AKÇA İ.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017DETERMINATION OF ESSENTIAL OIL COMPOSITION AND INVESTIGATION OF THE PHENOLIC SUBSTANCE ANDANTIOXIDANT EFFECT OF “HELICHRYSUM STOECHAS” FROM HATAY
TİMUR M., AKÇA İ.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2007
2007Protein Kaynağı Olarak Fiğ Tüketen Koyunlarda Farklı Kükürt Düzeylerinin Rumende Mikrobial Protein Sentezine Etkisi
AKÇA İ., BOLAT D.
IV. ULUSAL HAYVAN BESLEME KONGRESİ, Türkiye, 24 Haziran 2007 - 28 Ocak 2016
2015
2015examination of firik produced in hatay region in terms of nutritional aspects
ÇARŞANBA E., TİMUR M., AKÇA İ.
The 3rd. international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.63
2015
2015