Metrikler
Eğitim Bilgileri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye
2018 - 2022
2018 - 2022Lisans
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, EĞİTİM FAKÜLTESİ, Türkiye
2013 - 2016
2013 - 2016Doktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Yüksek Lisans
Türkiye
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Erciyes Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
İş güvencesizliğinin işte var olamama sorununa etkisinde sürekli kaygının aracılık rolü: Konaklama işletmelerinde bir araştırma
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
2013
2013Yüksek Lisans
İşgörenlerin tükenmişlik düzeylerinin işten ayrılma niyeti üzerine etkisi: Hatay’xxdaki otel işletmelerinde bir araştırma
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2014 - 2018
2014 - 2018Öğretim Görevlisi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
2011 - 2014
2011 - 2014Öğretim Görevlisi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2024 - 2024
2024 - 2024MYO Müdürü
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2023 - 2024
2023 - 2024Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2023 - 2024
2023 - 2024Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2021 - 2024
2021 - 2024Yüksekokul Müdürü
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Bölüm Başkanı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2021
2019 - 2021Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2013 - 2013
2013 - 20132012 - 2013
2012 - 20132011 - 2013
2011 - 2013Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
MESLEKİ YABANCI DİL IV
Mesleki Yabancı Dil II
MESLEKİ YABANCI DİL II
MESLEKİ YABANCI DİL VI
Mesleki İngilizce IV
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
MESLEKİ YABANCI DİL VI
Mesleki Yabancı Dil II
Mesleki Yabancı Dil I
Mesleki Yabancı Dil VI
Mesleki Yabancı Dil III
Kongre ve Fuar Turizmi
Turizm Pazarlaması
Mesleki Yabancı Dil IV
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Yönetim ve Organizasyon
Mesleki Yabancı Dil V
Genel Turizm
Turizm Pazarlaması
Mesleki Yabancı Dil II
Genel Turizm
Turizm Pazarlaması
Mesleki yabancı Dil III
Mesleki Yabancı Dil IV
Örgütsel Davranış
Yönetim ve Organizasyon
Mesleki Yabancı Dil I
Yabancı Dil I
Yabancı Dil II
TURİZM HUKUKU
GENEL İŞLETME
Ön Lisans
Ön Lisans
Mesleki İngilizce I
MESLEK İNGİLİZCE I
MESLEKİ İNGİLİZCE II
ANADOLU UYGARLIKLARI
DEKORASYON HİZMETLERİ
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ
TURİZM COĞRAFYASI
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ÖNBÜRO HİZMETLERİ
TÜRKİYE FİZİKİ COĞRAFYASI
TURİZM PAZARLAMASI
TURİZM EKONOMİSİ
KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ
OTEL İŞLETMECİLİĞİ
REHBERLİK HİZMETLERİ
KONGRE VE SEMİNER ORGANİZASYONU
GENEL TURİZM
ÖNBÜRODA RAPORLAMA İŞLEMLERİ
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
TUR PROGRAMLARI
ÖNBÜRO RAPORLAMA İŞLEMLERİ
TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞLETMECİLİĞİ
OTEL İŞLETMECİLİĞİ
ANADOLU UYGARLIKLARI
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ
TURİZMDE REHBERLİK
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ OTOMASYONU
SANAT TARİHİ
ÖNBÜRO YÖNETİMİ
REZERVASYON VE SATIŞ İŞLEMLERİ
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Hatası Telafi Stratejilerinin Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi
AKSOY M., ETYEMEZ S., PEKTAŞ F.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.3, ss.2141-2160, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Service failures that cause customer dissatisfaction and service recovery strategies in food and beverage businesses
AKSOY M., etyemez s., İflazoglu N.
Tourism and recreation (Online)
, cilt.5, sa.2, ss.99-105, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20223. From Mythology to Symbolic Meanings: Spices and Aromatic Herbs in Ancient Times
ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.4, ss.3444-3557, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Covid 19 Salgınının Turistik Restoranlara Etkisi Üzerine Nitel Bir Çalışma
etyemez s., Kemer E.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.493-503, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20205. Otel İşletmeleri Mutfaklarında Kişisel Hijyen Uygulamaları Üzerine Nitel Bir Çalışma
Kemer E., etyemez s.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.3, ss.1787-1801, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
20186. İş Güvencesizliğinin İşte Var Olamama Sorununa Etkisinde Sürekli Kaygının Aracılık Rolü: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma
ETYEMEZ S., ASLAN Z.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , cilt.11, sa.57, ss.1009-1021, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
20177. ALINAN EĞİTİM HİZMETİYLE OLUŞAN İŞ GÜVENCESİ ALGISININ, İŞE YÖNELİK EĞİLİME ETKİSİ: ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
BELBER B. G., ETYEMEZ S.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.160-179, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20178. COMPARISON OF STUDENTS PERSONALITY TRAITS ACCORDING TO THEIR ACADEMIC UNIT
ETYEMEZ S., PEKTAŞ F., AKYOL F.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , cilt.10, sa.52, ss.1036-1044, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20179. The Moderating Role of Trait Anxiety in the Impact of Self-Concordance on Academic Success
KALE E., ETYEMEZ S.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , cilt.10, sa.50, ss.1005-1013, 2017 (Hakemli Dergi)
2015
201510. İşgörenlerin Tükenmişlik Düzeylerinin İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisi Hatay daki Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
ASLAN Z., ETYEMEZ S.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.3, ss.482-507, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Termal Turizm İşletmelerinde Sunulan yiyecek İçecek Hizmetleri
ASLAN Z., ETYEMEZ S.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2021
20212. The Effect of Hatay's "Gastronomy City" Image on The Preference of The Gastronomy and Culinary Arts Department
KEMER E., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
5th International Gastronomy Tourism Studies Congress, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, ss.26-34, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. Hatay İlinin Glamping Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi
ETYEMEZ S.
21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, ss.354-362, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. Antik Çağda Aromatik Bitki ve Baharatların Sembolik Anlamları
İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim - 17 Kasım 2021, ss.294-301, (Tam Metin Bildiri)
2020
20205. Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi
KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.
6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.396-406, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller
ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.
Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.
20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.807-811, (Tam Metin Bildiri)
2015
20158. Turizm İşletmelerinde Presenteeism İşte Var Olamama Sorunu ve Mücadele Yöntemleri
ASLAN Z., ETYEMEZ S.
I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2012
20129. Gastronomi Turizmi ve Hatay Mutfak Kültürü
Etyemez S.
I. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , Mersin, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2012, ss.124-136, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. 6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.
İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023
2023
20232. Destinasyonlarda Kriz Yönetimi
ETYEMEZ S.
Turizm Temelli Destinasyon Yönetimi, Saldamlı, Asım, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.56-73, 2023
2023
20233. Adli Turizm
ASLAN Z., ETYEMEZ S.
Adli Sosyal Bilimler - 2, Vural Ogün, Hancı, İ. Hamit, Editör, Adalet Yayınevi, Ankara, ss.3321-3344, 2023
2023
20234. Şarap Turizmi
ETYEMEZ S., ÖZ H.
Özel İlgi Turizminde Güncel Konu ve Eğilimler, Nuray TÜRKOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.243-254, 2023
2023
20235. 6-20 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN HATAY TURİZMİNE VE GASTRONOMİSİNE ETKİLERİ
ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.
İnterdisipliner Yaklaşımla HATAY’DA AFET DENEYIMI 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, Prof. Dr. Veysel EREN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023
2023
20236. Alışveriş Turizmi
ETYEMEZ S.
Özel İlgi Turizminde Güncel Konu ve Eğilimler, Türkoğlu, Nuray, Editör, Detay Yayıncılık, ss.24-34, 2023
2022
20227. Yönetim Unsuru
ASLAN Z., ETYEMEZ S.
Turizmde Sürdürülebilir Kavramlar ve Uygulamalar, Çolakoğlu Ülker, Duran Nüket, Editör, Detay yayıncılık, ss.36-50, 2022
2021
20218. Turizm İşletmelerinde Örgütsel Sessizlik
ASLAN Z., ETYEMEZ S.
Turizm İşletmeleri Perspektifinden Örgütsel Davranış, R. Ehtiyar ve A. Aksu,, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.100-128, 2021
2021
20219. Gossip in Hotel Businesses
KEMER E., ETYEMEZ S.
Turizm İşletmeciliği, Pazarlaması ve Ekonomisi, Şahin Karabulut, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.3-18, 2021
2014
2014