Dr. Öğr. Üyesi SENEM ETYEMEZ


TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU., GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

30

Açık Erişim

2

Eğitim Bilgileri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye

2018 - 2022

2018 - 2022

Lisans

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, EĞİTİM FAKÜLTESİ, Türkiye

2013 - 2016

2013 - 2016

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Yüksek Lisans

Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

İş güvencesizliğinin işte var olamama sorununa etkisinde sürekli kaygının aracılık rolü: Konaklama işletmelerinde bir araştırma

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

2013

2013

Yüksek Lisans

İşgörenlerin tükenmişlik düzeylerinin işten ayrılma niyeti üzerine etkisi: Hatay’xxdaki otel işletmelerinde bir araştırma

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014 - 2018

2014 - 2018

Öğretim Görevlisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

2011 - 2014

2011 - 2014

Öğretim Görevlisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2024 - 2024

2024 - 2024

MYO Müdürü

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2023 - 2024

2023 - 2024

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2023 - 2024

2023 - 2024

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2021 - 2024

2021 - 2024

Yüksekokul Müdürü

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Bölüm Başkanı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2021

2019 - 2021

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu., Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

2013 - 2013

2013 - 2013

2012 - 2013

2012 - 2013

2011 - 2013

2011 - 2013

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

MESLEKİ YABANCI DİL IV

Mesleki Yabancı Dil II

MESLEKİ YABANCI DİL II

MESLEKİ YABANCI DİL VI

Mesleki İngilizce IV

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

MESLEKİ YABANCI DİL VI

Mesleki Yabancı Dil II

Mesleki Yabancı Dil I

Mesleki Yabancı Dil VI

Mesleki Yabancı Dil III

Kongre ve Fuar Turizmi

Turizm Pazarlaması

Mesleki Yabancı Dil IV

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Yönetim ve Organizasyon

Mesleki Yabancı Dil V

Genel Turizm

Turizm Pazarlaması

Mesleki Yabancı Dil II

Genel Turizm

Turizm Pazarlaması

Mesleki yabancı Dil III

Mesleki Yabancı Dil IV

Örgütsel Davranış

Yönetim ve Organizasyon

Mesleki Yabancı Dil I

Yabancı Dil I

Yabancı Dil II

TURİZM HUKUKU

GENEL İŞLETME

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce I

MESLEK İNGİLİZCE I

MESLEKİ İNGİLİZCE II

ANADOLU UYGARLIKLARI

DEKORASYON HİZMETLERİ

GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

TURİZM COĞRAFYASI

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

ÖNBÜRO HİZMETLERİ

TÜRKİYE FİZİKİ COĞRAFYASI

TURİZM PAZARLAMASI

TURİZM EKONOMİSİ

KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

REHBERLİK HİZMETLERİ

KONGRE VE SEMİNER ORGANİZASYONU

GENEL TURİZM

ÖNBÜRODA RAPORLAMA İŞLEMLERİ

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

TUR PROGRAMLARI

ÖNBÜRO RAPORLAMA İŞLEMLERİ

TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞLETMECİLİĞİ

OTEL İŞLETMECİLİĞİ

ANADOLU UYGARLIKLARI

ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TURİZMDE REHBERLİK

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ OTOMASYONU

SANAT TARİHİ

ÖNBÜRO YÖNETİMİ

REZERVASYON VE SATIŞ İŞLEMLERİ

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Termal Turizm İşletmelerinde Sunulan yiyecek İçecek Hizmetleri

ASLAN Z., ETYEMEZ S.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

2. The Effect of Hatay's "Gastronomy City" Image on The Preference of The Gastronomy and Culinary Arts Department

KEMER E., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

5th International Gastronomy Tourism Studies Congress, Sakarya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, ss.26-34, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

3. Hatay İlinin Glamping Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

ETYEMEZ S.

21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, ss.354-362, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

4. Antik Çağda Aromatik Bitki ve Baharatların Sembolik Anlamları

İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

21. Ulusal ve 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim - 17 Kasım 2021, ss.294-301, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

5. Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin ‘’Beslenme’’ Kavramına Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi

KEMER E., ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2020, ss.396-406, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Hatay Mutfağinda Tatlı ve Reçeller

ETYEMEZ S., ÇELİK GENÇOĞLU H. U.

Uluslararası Gastronomi Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Osmanlıdan Günümüze Şerbet Kültürü: Hatay Mutfağı’ndan Örnekler

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ETYEMEZ S.

20. Ulusal Turizm kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.2, ss.807-811, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

8. Turizm İşletmelerinde Presenteeism İşte Var Olamama Sorunu ve Mücadele Yöntemleri

ASLAN Z., ETYEMEZ S.

I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

9. Gastronomi Turizmi ve Hatay Mutfak Kültürü

Etyemez S.

I. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , Mersin, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2012, ss.124-136, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. 6-20 Şubat 2023 Depremlerinin Hatay Turizmine ve Gastronomisine Etkileri

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., İFLAZOĞLU N., ETYEMEZ S.

İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, EREN, Veysel, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2023

2023

2. Destinasyonlarda Kriz Yönetimi

ETYEMEZ S.

Turizm Temelli Destinasyon Yönetimi, Saldamlı, Asım, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.56-73, 2023

2023

2023

3. Adli Turizm

ASLAN Z., ETYEMEZ S.

Adli Sosyal Bilimler - 2, Vural Ogün, Hancı, İ. Hamit, Editör, Adalet Yayınevi, Ankara, ss.3321-3344, 2023

2023

2023

4. Şarap Turizmi

ETYEMEZ S., ÖZ H.

Özel İlgi Turizminde Güncel Konu ve Eğilimler, Nuray TÜRKOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.243-254, 2023

2023

2023

5. 6-20 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN HATAY TURİZMİNE VE GASTRONOMİSİNE ETKİLERİ

ÇELİK GENÇOĞLU H. U., ÖZ H., ETYEMEZ S., İFLAZOĞLU N.

İnterdisipliner Yaklaşımla HATAY’DA AFET DENEYIMI 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek, Prof. Dr. Veysel EREN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.271-278, 2023

2023

2023

6. Alışveriş Turizmi

ETYEMEZ S.

Özel İlgi Turizminde Güncel Konu ve Eğilimler, Türkoğlu, Nuray, Editör, Detay Yayıncılık, ss.24-34, 2023

2022

2022

7. Yönetim Unsuru

ASLAN Z., ETYEMEZ S.

Turizmde Sürdürülebilir Kavramlar ve Uygulamalar, Çolakoğlu Ülker, Duran Nüket, Editör, Detay yayıncılık, ss.36-50, 2022

2021

2021

8. Turizm İşletmelerinde Örgütsel Sessizlik

ASLAN Z., ETYEMEZ S.

Turizm İşletmeleri Perspektifinden Örgütsel Davranış, R. Ehtiyar ve A. Aksu,, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.100-128, 2021

2021

2021

9. Gossip in Hotel Businesses

KEMER E., ETYEMEZ S.

Turizm İşletmeciliği, Pazarlaması ve Ekonomisi, Şahin Karabulut, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.3-18, 2021

2014

2014

10. Turizm İşletmelerinde Tükenmişlik Sendromu

ASLAN Z., ETYEMEZ S.

Turizm İşletmelerinde Çalışan İlişkileri Yönetimi, , Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.321-342, 2014